Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CE solicită Ungariei și României protecţia propriilor habitate sălbatice

Publicat: 01 iunie 2012 - 15:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a solicitat Ungariei și României să intensifice protecția habitatelor proprii.

Potrivit CE, cele două țări au permis desfășurarea de activități sau de proiecte de dezvoltare în zone vulnerabile din punct de vedere ecologic fără a efectua în prealabil evaluări adecvate ale impactului.

La recomandarea comisarului european pentru mediu Janez Potočnik, Comisia trimite un aviz motivat Ungariei și un aviz motivat suplimentar României, cerându-le să pună în aplicare în mod corect legislația pertinentă privind protecția habitatelor. Dacă Ungaria și România nu iau măsurile necesare în termen de două luni, Comisia poate deferi cazurile Curții de Justiție a Uniunii Europene.
 
Directiva „Habitate”, adoptată în 1992, reprezintă o piatră de temelie a politicii europene în domeniul conservării naturii și are la bază doi piloni: rețeaua Natura 2000 de situri protejate și sistemul riguros de protecție a speciilor. Directiva protejează peste 1000 de specii de animale și de plante și peste 200 de „tipuri de habitate”, cum sunt tipurile speciale de păduri, pajiști și zone umede, care sunt de importanță europeană.

În rețeaua Natura 2000 sunt incluse peste 25000 de situri care acoperă o zonă vastă: aproape o cincime din zona terestră europeană și o parte importantă din mările înconjurătoare. Unele situri sunt situate în zone îndepărtate, dar cele mai multe fac parte din zonele rurale și conțin o serie de habitate diferite, de zone tampon și de alte elemente de peisaj.

Vizualizat: 2175 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii