Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CE propune un nou regulament pentru etichetarea produselor bio

Publicat: 25 martie 2014 - 21:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii zece ani, piaţa produselor ecologice a crescut de patru ori în ultimii 10 ani, iar normele trebuie actualizate şi adaptate astfel încât sectorul să se poată dezvolta în continuare şi să poată răspunde provocărilor viitoare.

În acest context, Comisia Europeană a prezentat marţi o propunere pentru un regulament nou privind producţia ecologică şi etichetarea produselor bio, care reflectă preocupările consumatorilor şi ale producătorilor şi vizează soluţionarea problemelor sistemului actual. “Viitorul sectorului ecologic al UE depinde de calitatea şi onestitatea produselor vândute cu logo-ul ecologic european. Comisia urmăreşte îmbunătăţirea cantitativă şi calitativă a agriculturii ecologice a Uniunii Europene, prin consolidarea încrederii consumatorilor în produsele ecologice şi prin îndepărtarea obstacolelor din calea dezvoltării agriculturii ecologice”, a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Propunerea se concentrează asupra a trei obiective principale, respectiv menţinerea încrederii consumatorilor şi a producătorilor, dar şi facilitarea trecerii fermierilor la agricultura ecologică.
De asemenea, pentru a-i ajuta pe fermieri, producători şi comercianţii cu amănuntul din sectorul ecologic să se adapteze la schimbările de politică propuse şi să facă faţă provocărilor viitorului, CE a aprobat, de asemenea, un Plan de acţiune privind viitorul producţiei ecologice în Europa. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1765 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!