Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura ecologică la nivel european

Publicat: 15 noiembrie 2013 - 10:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La ora actuală, în Europa activează peste 186.000 de ferme ecologice, cultivând o suprafață de 9,6 milioane de hectare, adică 5,4% din totalul suprafeței agricole din Uniunea Europeană (UE), arată datele publicate în raportul „Date și cifre privind agricultura ecologică”, emis de Comisia Europeană (CE).

Raportul oferă o privire de ansamblu asupra agriculturii ecologice în Europa, pe baza datelor disponibile și evoluția acestui sector în ultimii ani. Potrivit datelor, exploatațiile ecologice sunt, în general, mai mari decât fermele convenţionale din UE și managerii lor sunt mai tineri.

Pășunile permanente reprezintă cea mai mare parte a zonei exploatate în regim ecologic (circa 45%), urmate de cereale (aproximativ 15%) și culturi permanente (aproximativ 13%). Cu excepţia sectorului de creştere a păsărilor, care înregistrează cel mai mare efectiv, restul sectorului de creştere a animalelor în regim ecologic la nivel european, este condus de ovine (46%) și bovine (30%).

Vizualizat: 2693 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Agronomul

Agronomul
Într-un troleibuz. Ultima staţie. Detalii