Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Agricultura ecologică la nivel european

Publicat: 15 noiembrie 2013 - 10:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La ora actuală, în Europa activează peste 186.000 de ferme ecologice, cultivând o suprafață de 9,6 milioane de hectare, adică 5,4% din totalul suprafeței agricole din Uniunea Europeană (UE), arată datele publicate în raportul „Date și cifre privind agricultura ecologică”, emis de Comisia Europeană (CE).

Raportul oferă o privire de ansamblu asupra agriculturii ecologice în Europa, pe baza datelor disponibile și evoluția acestui sector în ultimii ani. Potrivit datelor, exploatațiile ecologice sunt, în general, mai mari decât fermele convenţionale din UE și managerii lor sunt mai tineri.

Pășunile permanente reprezintă cea mai mare parte a zonei exploatate în regim ecologic (circa 45%), urmate de cereale (aproximativ 15%) și culturi permanente (aproximativ 13%). Cu excepţia sectorului de creştere a păsărilor, care înregistrează cel mai mare efectiv, restul sectorului de creştere a animalelor în regim ecologic la nivel european, este condus de ovine (46%) și bovine (30%).

Vizualizat: 2748 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii