Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Comercianţii de Produse Agricole afirmă că vom avea destul grâu pentru piaţa internă

Publicat: 06 august 2012 - 21:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Stocurile de grâu din producţia anului 2011 împreună cu noua producţie din 2012 sunt suficiente pentru a asigura necesarul de pe piaţa internă, afirmă reprezentanţii Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole.

Aceştia s-au întâlnit în 6 august 2012 cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi cu secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Achim Irimescu pentru a discuta situaţia existentă pe fiecare produs în parte, informează un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole susţin că în perioada următoare exporturile de produse agricole vor fi mai mici şi că balanţele principalelor produse - grâu, porumb, orz, floarea soarelui - nu vor fi afectate semnificativ.

În privinţa porumbului, aceştia au precizat că este necesar să se aştepte finalizarea recoltatului pentru a putea emite o opinie referitor la acoperirea necesarului de pe piaţa internă.

Seminţe de grâu_b

Comercianţii de Produse Agricole vor măcar prelungirea taxării inverse la cereale, dacă nu se poate TVA redus din 2013

Tot la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii din 6 august a fost dezbătută şi problema taxării inverse la cereale şi măsura de diminuare a TVA la 9 % la produsele de bază, începând cu 1 ianuarie 2013.

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole susţin că reducerea TVA pe întreaga filieră ar fi măsura cea mai indicată, însă, în cazul în care aceasta nu va fi aplică, trebuie analizată şi prelungirea taxării inverse la cereale după data de 1 mai 2013.

Vizualizat: 2805 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Dragoş Frumosu: La grâul pentru panificaţie pierderile ar putea fi mai mari de 30%, iar la porumb sunt până la 40-45%

Dragoş Frumosu: La grâul pentru panificaţie pierderile ar putea fi mai mari de 30%, iar la porumb sunt până la 40-45%


Producţia de grâu este compromisă, în prezent, în procent de 30%, în timp ce producţiile de porumb şi floarea soarelui sunt afectate cu până la 40-45%, din cauza secetei, afirmă Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Producţia de grâu va fi cu 15% mai mică decât cea din 2011

Producţia de grâu va fi cu 15% mai mică decât cea din 2011

Producţia totală de grâu se va cifra la 4,751 milioane tone, în 2012, şi va fi în scădere cu 15% faţă de cea înregistrată în 2011, care s-a ridicat la 5,792 milioane tone, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

OIPA: Producătorii români studiază bursa şi corelează preţul grâului cu cererea, oferta şi calitatea recoltei

OIPA: Producătorii români studiază bursa şi corelează preţul grâului cu cererea, oferta şi calitatea recoltei

Preţul grâului a crescut la producătorii români cu 20-25% fiindcă aceştia au învăţat să studieze bursa şi să coreleze preţul cu cererea şi oferta din piaţă, a declarat preşedintele Organizaţiei Interprofesionale „Cereale şi Produse Derivate”(OIPA), Aurel Popescu.

Grâul anului 2012: mai puţin cu 20% şi mai scump cu 25%

Grâul anului 2012: mai puţin cu 20% şi mai scump cu 25%

Producţia medie de grâu la hectar s-a diminuat cantitativ cu 20% în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă  a anului trecut, iar preţul grâului la producători a crescut cu circa 20-25% în timpul recoltării, însă calitatea este "nemaiîntâlnită în ultimii 25 de ani", au spus reprezentanţii Organizaţiei Interprofesionale "Cereale şi Produse Derivate".

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: NOU AJUTOR pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

MINISTRUL OROS: NOU AJUTOR pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

25 februarie 2021 - 19:18

NOU! Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a pregătit 10 proiecte pentru finanţare din Programul Naţional de Rezilienţă şi Relansare (PNRR),  iar în prezent se aşteaptă rezultatele de la Comisia Europeană, a declarat, joi, ministrul de resort, Adrian Oros, în comisiile de specialitate din Parlament. Pe ultima sută de metri, între cele 10 proiecte a fost inclus și un program de sprijin pentru crescătorii de porci.

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

25 februarie 2021 - 18:35

PROGRAM AJUTOR FERMIERI! Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi că va aloca sume pentru finanțarea unui nou program de sprijinire a fermierilor români.

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

25 februarie 2021 - 12:50

PLATA APIA CEA MAI AȘTEPTATĂ! Crescătorii români de animale, mai ales cei mici, așteaptă cu nerăbdare ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite ajutorul național tranzitoriu, ANT, botezată de ei, subvenția mică. AGROINFO este întrebat de câteva ori pe zi când intră ANT la plată. Pentru că micii crescători nu au priceput de ce APIA nu poate începe plățile aferente anului 2020 deși suntem imediat în martie 2021, le prezentăm calendarul de care depinde plata acestei subvenții.

SUBVENȚIA APIA MARE, SCZ, ACORDATĂ DE LA 5 VACI ȘI DE LA 75 DE OI pentru TINERII CRESCĂTORI!

SUBVENȚIA APIA MARE, SCZ, ACORDATĂ DE LA 5 VACI ȘI DE LA 75 DE OI pentru TINERII CRESCĂTORI!

25 februarie 2021 - 11:58

PROPUNERE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR ZOOTEHNIE. Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (A.C.E.B.O.P.) propune coborârea numărului de animale pentru care se plătește sprijin cuplat zootehnic la 5 capete bovine şi 75 la ovine, pentru tinerii fermieri, şi aplicarea echivalentului zootehnic, adică o subvenţie pe UVM (Unitate Vită Mare) la fel cum există sprijinul pe hectar cu 36 euro, iar crescătorii de animale să fie sprijiniţi pe UVM.

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

25 februarie 2021 - 10:19

AJUTOARE FERMIERI. Nu știu ce credibilitate mai are domnul Oros în fața cuiva. I-au mințit pe fermieri într-un mod incalificabil. Oamenii nu au mai căutat surse alternative pentru diminuarea pierderilor, la bănci, de exemplu, pentru că au crezut în cele spuse de Oros. Și el a mințit, acuză președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, referindu-se la plata ajutoarelor la secetă promise fermierilor pentru culturile din primăvară, dar care nu au fost incluse în bugetul MADR pentru acest an.

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

25 februarie 2021 - 09:19

CREȘTEREA PORCULUI ÎN ROMÂNIA! Ordinul MADR maxim 5 porci în gospodăriile țărănești a fost pus în debzatere de Minsterul Agriculturii pentru a stârni o discuție care trebuie concretizată în legi pentru stabilirea regulilor creșterii porcului în România, în așa fel încât să fie stopată răspândirea pestei porcine africane și să fie relansat acest sector, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros. Nu voi ceda în fața samsarilor, avertizează șeful MADR. Ordinul MADR nu a fost deocamdată retras din consultare publică.

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

25 februarie 2021 - 07:45

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Un miliard de euro este alocat pentru plata subvențiilor APIA acordate fermierilor anul acesta și anul viitor pe măsurile de dezvoltare rurală, Măsura 10 Agro-mediu și climă, Măsura 11 Agricultură ecologică și Măsura 13 Zone care se confruntă cu constrângeri naturale și alte constrângeri specifice. Sunt plățile compensatorii ale fermierilor. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV.

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

24 februarie 2021 - 23:25

ORDINUL SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Dan Sergiu Moroșanu, fost coordonator Serviciu Măsuri Specifice APIA Bacău, actualmente pensionar, a transmis către AGROINFO opinia sa de specialist APIA cu privire la modificările făcute peste noapte la proiectul de Ordin MADR pentru stabilirea condițiilor de eligibilitate pentru subvențiile agricole din acest an. În urma modificărilor, a rezultat un Ordin MADR care încurajează furtul, susține specialistul APIA.

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

24 februarie 2021 - 21:35

SUBVENȚII APIA. Propunerea făcută de ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru condițiile care ar trebui impuse la acordarea subvențiilor din agricultură, subvenții pe factură și legate de producție. Așa ar fi evitată fraudarea banilor alocați pentru plata subvențiilor, dar și alte probleme legate de terenurile agricole luate în arendă de fermieri, spune ministrul agriculturii.

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

24 februarie 2021 - 20:43

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APROBATĂ! Guvernul a adoptat astăzi, în ședință, Ordonanța de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii