Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Termen cereri și acte pentru despăgubirile de secetă!

Publicat: 18 noiembrie 2022 - 13:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ordonanța de Urgență 157/2022, care prevede acordarea către fermieri de despăgubiri de secetă, a fost publicată în Monitorul Oficial 1111 din data de 17 noiembrie 2022.

seceta monitorul oficial_b

Până când pot fermierii să depună cererile de plată la direcțiile agricole și ce acte sunt necesare pentru a încasa despăgubirile de secetă în 2022!

Potrivit OUG 157/2022, beneficiarii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate depun/transmit la DAJ o cerere de solicitare a grantului care cuprinde și declarația pe propria răspundere că nu se află în reorganizare, lichidare sau faliment, conform evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), la data depunerii solicitării pentru ajutor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, însoțită de următoarele documente:
a) copie a cererii unice de plată depuse la APIA în 2022;
b) copiile documentelor de identificare a coordonatelor bancare, precum banca comercială, codul IBAN, în care să fie virate sumele.

(2) Cererile și documentele se depun/se transmit în termen de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

(3) Cererea de solicitare a ajutorului, însoțită de documentele menționate, poate fi transmisă la DAJ și prin fax sau poștă sau în format electronic prin e-mail.

(4) Documentele depuse/transmise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul”, vor fi datate și însușite prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului.

Valoarea ajutorului financiar este de maximum 1.500 lei/ha, pentru un grad de afectare a culturilor agricole de 100% care este prevăzut în procesul - verbal de constatare și evaluare a pagubelor. Dacă gradul de afectare prevăzut în procesul-verbal de constatare și evaluare a pagubelor este cuprins în intervalul 30% până la 100%, cuantumul grantului financiar unitar care se poate acorda se diminuează procentual corespunzător și se obține prin înmulțirea cuantumului maxim cu procentul de afectare prevăzut în procesul-verbal.

Potrivit MADR, peste 16.000 de fermieri au fost afectați de seceta pedologică și circa 250.000 ha de culturi înființate în toamna anului 2021 au fost calamitate în grade diferite de afectare cuprinse între 30% și 100% pe areale agricole importante la nivel național. Detalii AICI: Ajutorul de 1.500 lei/ha, aprobat de Guvern!

Vizualizat: 5240 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Compania producătoare de headere OROS Linamar a venit cu artileria grea la INDAGRA 2022! În atenția vizitatorilor a fost headerul de recoltat porumb OROS Cornado pe 12 rânduri rabatabil cu tocător de tulpini pe fiecare secție și viteza de lucru de până la 15 km/h. Noutatea cu care s-au prezentat anul acesta la INDAGRA este hederul de floarea-soarelui SUNIN care are o distanță de 9 metri și recoltează independent de lățimea de semănat.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii