Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII APIA 2017! VEȘTI BUNE pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

Publicat: 29 octombrie 2017 - 11:49
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PENTRU PRIMA OARĂ AVANS APIA! După crescătorii de ovine și caprine care beneficiază de un avans de 16 euro/cap de animal din sprijinul cuplat și crescătorii de bovine urmează să beneficieze, pentru prima oară, de un avans la subvențiile cuvenite. AGROINFO a aflat veștile bune în exclusivitate de la Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Fermierii vor primi avans. APIA lucrează deja pentru instrumentarea tuturor dosarelor pentru toate sistemele de plăți, inclusiv pentru sprijinul cuplat zootehnic la specia bovine. Fiind perioadă de retenție a animalelor în ferme până-n 15 noiembrie, instrumentarea dosarelor de subvenții era puțin îngreunată, dar, din câte am înțeles, eforturile pe care le face APIA este ca aceste plăți să înceapă chiar înainte de data de 15 noiembrie pentru exploatațiile agricole unde se constată că nu sunt mișcări în cadrul exploatației, a declarat Claudiu Frânc, în exclusivitate pentru AGROINFO.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA EXCLUSIVĂ DATĂ AGROINFO DE CLAUDIU FRÂNC!

Avansul APIA pentru crescătorii de bovine se pare că va fi acordat tot din sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cea mai mare valoare în sectorul zootehnic. Valoarea sprijinului cuplat pe cap de bovină, pentru 2017, nu a fost până acum comunicată oficial de Ministerul Agriculturii sau de APIA, dar cu siguranță se va face acest pas în zilele următoare.

Valoarea subvenției cuplate pentru 2017 ar putea fi apropiată de cea plătită fermierilor pentru campania 2016. Vă reamintim care a fost cuantumul pe cap de animal, în 2016, pentru sprijinul cuplat zootehnic la bovine (SCZ).

SCZ vaci de lapte: 826,0596 euro/cap de animal
SCZ taurine de carne: 1.221,9248 euro/cap de animal
SCZ bivolițe de lapte: 209,8453 euro/cap de animal

Pentru campania 2017, vor încasa sprijin cuplat și crescătorii de bovine din zona montană care dețin minim 5 vaci și îndeplinesc criteriile de eligibilitate fixate pentru acordarea acestei subvenții, între care cerința esențială este înscrierea animalelor în controlul oficial al performanțelor/producțiilor și implicit în registrele genealogice ale raselor.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a introdus deja pe listele de plată avans crescătorii de ovine și caprine care sunt eligibili pentru plata sprijinului cuplat. Este pentru prima oară când APIA acordă avans la subvenții și crescătorilor de animale. Suma pe care o primesc crescătorii de ovine și caprine este de 16 euro/cap de animal și reprezintă 70% din valoarea sprijinului cuplat, stabilită pentru 2017 la aproximativ 23 de euro/cap de animal. Crescătorii de ovine și caprine au intrat pe listele de plată încă din prima zi a demarării plății avansului, 16 octombrie 2017.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat în discursul ținut la deschiderea oficială a târgului internațional INDAGRA, că, până la data de 26 octombrie 2017, 722 de milioane de euro au fost transferate în conturile fermierilor.

78% din avansurile pentru subvențiile din această toamnă sunt pornite, ceea ce înseamnă că 722 de milioane de euro sunt plătite din avansul la subvenții, a spus Daea.

Aproximativ 850.000 de fermieri care au depus cererea unică pentru 2017 așteaptă avansul la subvenții. APIA poate să le plătească fermierilor un avans din subvenții până la termenul limită de 30 noiembrie 2017. Din 1 decembrie 2017 încep plățile regulare, finale, care au termen de achitare 30 iunie 2018, conform regulamentelor europene.

În aceste moment, APIA plătește un avans de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală din PNDR 2020.


Vizualizat: 39765 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
11. 02, 2017. Thursday 20:46
Vi se pare normal si corect fata de crescatorii de bivolite o vaca sa aiba 800€,1000€....si o bivolita "bivol romanesc" sa aiba 200€?politicienii zootehnisti nu cresc bivolite doar vaci!
1.
Iepure
|
10. 29, 2017. Sunday 14:50
Deja vorbiți despre avansul în zootehnie când nici măcar nu au întrat subvenția la vegetal măcar nu mai mințiți oamenii!!!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Într-un bar...

Într-un bar...
Doi se întâlnesc într-un bar: Detalii