Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII APIA 2017! VEȘTI BUNE pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

Publicat: 29 octombrie 2017 - 11:49
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PENTRU PRIMA OARĂ AVANS APIA! După crescătorii de ovine și caprine care beneficiază de un avans de 16 euro/cap de animal din sprijinul cuplat și crescătorii de bovine urmează să beneficieze, pentru prima oară, de un avans la subvențiile cuvenite. AGROINFO a aflat veștile bune în exclusivitate de la Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Fermierii vor primi avans. APIA lucrează deja pentru instrumentarea tuturor dosarelor pentru toate sistemele de plăți, inclusiv pentru sprijinul cuplat zootehnic la specia bovine. Fiind perioadă de retenție a animalelor în ferme până-n 15 noiembrie, instrumentarea dosarelor de subvenții era puțin îngreunată, dar, din câte am înțeles, eforturile pe care le face APIA este ca aceste plăți să înceapă chiar înainte de data de 15 noiembrie pentru exploatațiile agricole unde se constată că nu sunt mișcări în cadrul exploatației, a declarat Claudiu Frânc, în exclusivitate pentru AGROINFO.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA EXCLUSIVĂ DATĂ AGROINFO DE CLAUDIU FRÂNC!

Avansul APIA pentru crescătorii de bovine se pare că va fi acordat tot din sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cea mai mare valoare în sectorul zootehnic. Valoarea sprijinului cuplat pe cap de bovină, pentru 2017, nu a fost până acum comunicată oficial de Ministerul Agriculturii sau de APIA, dar cu siguranță se va face acest pas în zilele următoare.

Valoarea subvenției cuplate pentru 2017 ar putea fi apropiată de cea plătită fermierilor pentru campania 2016. Vă reamintim care a fost cuantumul pe cap de animal, în 2016, pentru sprijinul cuplat zootehnic la bovine (SCZ).

SCZ vaci de lapte: 826,0596 euro/cap de animal
SCZ taurine de carne: 1.221,9248 euro/cap de animal
SCZ bivolițe de lapte: 209,8453 euro/cap de animal

Pentru campania 2017, vor încasa sprijin cuplat și crescătorii de bovine din zona montană care dețin minim 5 vaci și îndeplinesc criteriile de eligibilitate fixate pentru acordarea acestei subvenții, între care cerința esențială este înscrierea animalelor în controlul oficial al performanțelor/producțiilor și implicit în registrele genealogice ale raselor.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a introdus deja pe listele de plată avans crescătorii de ovine și caprine care sunt eligibili pentru plata sprijinului cuplat. Este pentru prima oară când APIA acordă avans la subvenții și crescătorilor de animale. Suma pe care o primesc crescătorii de ovine și caprine este de 16 euro/cap de animal și reprezintă 70% din valoarea sprijinului cuplat, stabilită pentru 2017 la aproximativ 23 de euro/cap de animal. Crescătorii de ovine și caprine au intrat pe listele de plată încă din prima zi a demarării plății avansului, 16 octombrie 2017.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat în discursul ținut la deschiderea oficială a târgului internațional INDAGRA, că, până la data de 26 octombrie 2017, 722 de milioane de euro au fost transferate în conturile fermierilor.

78% din avansurile pentru subvențiile din această toamnă sunt pornite, ceea ce înseamnă că 722 de milioane de euro sunt plătite din avansul la subvenții, a spus Daea.

Aproximativ 850.000 de fermieri care au depus cererea unică pentru 2017 așteaptă avansul la subvenții. APIA poate să le plătească fermierilor un avans din subvenții până la termenul limită de 30 noiembrie 2017. Din 1 decembrie 2017 încep plățile regulare, finale, care au termen de achitare 30 iunie 2018, conform regulamentelor europene.

În aceste moment, APIA plătește un avans de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală din PNDR 2020.


Vizualizat: 40319 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

19 octombrie 2020 - 16:25

FIERBERE MARE ÎNTRE OIERII DIN ROMÂNIA! AGROINFO a publicat, în exclusivitate, ce au discutat vineri, 16 octombrie 2020, oierii cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Sibiu. Printre subiectele fierbinți se află și sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare pe cap de ovină, 17,9 euro/ovină pentru acest an.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

19 octombrie 2020 - 10:20

TERMEN LIMITĂ DEPUNERE ACTE! Până la data limită de 31 octombrie 2020 inclusiv, se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trimestrul III al anului 2020, anunță APIA într-o informare transmisă la solicitarea AGROINFO.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

FUNCȚIONAR COMISIA EUROPEANĂ: CONTROALELE OFICIALE LA ANIMALE TREBUIE SĂ FIE EXTREM DE BINE EFECTUATE!

FUNCȚIONAR COMISIA EUROPEANĂ: CONTROALELE OFICIALE LA ANIMALE TREBUIE SĂ FIE EXTREM DE BINE EFECTUATE!

19 octombrie 2020 - 08:32

OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Directorul general adjunct pentru siguranță alimentară din Comisia Europeană, Claire Bury, a anunțat că anul viitor Comisia Europeană va avea un proiect pilot privind vacile de lapte. În același timp, înalt funcționarul CE avertizează: controalele oficiale la animale trebuie să fie extrem de bine efectuate. Oficialul a răspuns la întrebări adresate de europarlamentarul român Daniel Buda privind comerțul cu animale vii și regulile pentru transportul acestora.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

19 octombrie 2020 - 06:49

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Producţiile de porumb şi floarea soarelui vor scădea la jumătate în acest an, faţă de anii precedenţi, din cauza secetei prelungite, care va continua să producă efecte devastatoare şi asupra producţiilor viitoare nu numai în zona vegetală ci şi în zootehnie, susţin asociaţiile fermierilor.

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

19 octombrie 2020 - 06:08

PLATA AVANSULUI APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lucrat la acest sfârșit de săptămână. Astfel, dacă vineri, 16 octombrie 2020, prima zi de plată, suma autorizată la plata avansului APIA era de 135,4 milioane de euro, până duminică seara, suma autorizată la plata avansului la subvențiile agricole a crescut la peste 431 de milioane de euro.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
11. 02, 2017. Thursday 20:46
Vi se pare normal si corect fata de crescatorii de bivolite o vaca sa aiba 800€,1000€....si o bivolita "bivol romanesc" sa aiba 200€?politicienii zootehnisti nu cresc bivolite doar vaci!
1.
Iepure
|
10. 29, 2017. Sunday 14:50
Deja vorbiți despre avansul în zootehnie când nici măcar nu au întrat subvenția la vegetal măcar nu mai mințiți oamenii!!!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii