Adama
Vinasa Rompak

S-a elaborat bugetul de cheltuieli pentru alegerile din colegiile Camerelor agricole zonale

Publicat: 25 mai 2011 - 21:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Deputatul PDL Mihai Banu, preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă /CNI/ pentru constituirea Camerelor Agricole, a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, că „a fost finalizată elaborarea bugetului de cheltuieli necesar pentru organizarea alegerilor colegiilor Camerelor agricole zonale”.

Potrivit acestuia, necesarul de fonduri este de 3,2 mil. de lei, la elaborarea bugetului avându-se în vedere efectuarea unor cheltuieli strict necesare organizării alegerilor, fapt ce a condus la diminuare cu 60 la sută a costurilor estimate iniţial.
„Măsura cea mai importantă care va contribui la scăderea cheltuielilor de organizare a alegerilor o reprezentat-o implicarea personalului din cadrul direcţiilor agricole judeţene şi al APIA aflate în subordinea MADR, precum şi folosirea sediilor şi a echipamentelor acestora”, a precizat deputatul Banu.
În cadrul şedinţelor din această lună ale CNI „s-au delimitat şi aprobat, în baza colaborării cu structurile administraţiei locale, în special cu primăriile”, circumscripţiile electorale care constituie, de regulă, sediile viitoarelor camere agricole zonale, stabilindu-se, de asemenea, secţiile de votare.
„Numărul total de circumscripţii electorale propuse de comitetele regionale şi judeţene de iniţiativă şi aprobate de CNI este de 635, iar cel al secţiilor de votare se ridică la 2.803”, a mai spus Mihai Banu.

 caricatura-camerele-agricole_b

Acesta a precizat că delimitarea amplasamentelor circumscripţiilor electorale, respectiv a viitoarelor camere agricole, s-a făcut avându-se în vedere „apropierea faţă de centru APIA, accesul la căile de comunicaţii, numărul de electori arondaţi care de regulă trebuie să fie de 1.000 de fermieri pe circumscripţie electorală, existenţa unor locaţii corespunzătoare, precum şi condiţia restrictivă ca la un centru APIA să existe 1-3 circumscripţii electorale”.
Preşedintele CNI a mai spus că s-au mai adoptat, conform programului şi atribuţiilor stabilite în Legea Camerelor Agricole, şi alte măsuri premergătoare elaborării unor acte normative privind data alegerilor, modul de decontare a cheltuielilor, a înfiinţat şi a organizat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, un secretariat tehnic naţional pentru buna desfăşurare a activităţii, dar s-au elaborat şi normele metodologice de implementare a Legii nr. 283/2010 pe baza unei largi dezbateri în cadrul asociaţiilor de fermieri.
Membrii Comitetului Naţional de Iniţiativă au fost repartizaţi pe fiecare regiune/judeţ să coordoneze, să-i îndrume şi să-i sprijine pe preşedinţii centrelor regionale şi judeţene de iniţiativă, aleşi în luna aprilie, raportând săptămânal în şedinţe de lucru problemele apărute, propunând soluţii de rezolvare a acestora.
Componenţa nominală a Comitetului Naţional de Iniţiativă, îndrituit să organizeze alegerilor în vederea înfiinţării camerelor agricole a fost stabilită prin HG nr. 263/2011, în conformitate cu prevederile Legii 283/2010, art.1
Sursa: AGERPRES

Vizualizat: 2190 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii