Adama
Vinasa Rompak

Reguli de vânzare: Putina cu etichetă

Publicat: 07 aprilie 2009 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Vânzarea mieilor va fi permisă doar în pieţele agroalimentare sau alte locuri amenajate şi autorizate şi numai dacă sunt însoţiţi de documentele oficiale prevăzute de legislaţia veterinară, informează ANSVSA în apropierea sărbătorilor pascale.
De asemenea, vânzarea ouălor se va face în unităţi controlate sanitar veterinar, numai după examinarea de către personalul specializat.

Este interzisă atât depozitarea, cât şi expunerea ouălor în vederea comercializării, în aceleaşi locuri cu cele destinate cărnii, produselor din carne sau lapte şi a altor produse alimentare nepreambalate, precum şi în spaţii unde temperatura depăşeşte 14º C.

Produsele din lapte pot fi valorificate de către micii producătorii în spaţii autorizate sanitar veterinar dacă sunt obţinute conform normelor de sănătate şi igienă, dacă producătorul deţine autorizaţie sanitară veterinară pentru vânzare directă sau cu amănuntul, certificat de producător eliberat de primăria din localitate şi vizat de asociaţia profesională sau medicul veterinar zonal, fişa de sănătate a animalelor vizată de medicul veterinar şi carnet de sănătate a producătorului cu viza medicului uman.

Producătorul mai trebuie să respecte condiţiile de igienă privind transportul, depozitarea şi vânzarea lactatelor, să ofere date privind identitatea sa, sortimentul, data obţinerii, înscrise pe o etichetă ataşată pe ambalaj‚ cutia de plastic sau putina pentru brânzeturi.

Vânzarea brânzeturilor trebuie să se facă în ambalaje de unică folosinţă (pungi din plastic sau hârtie cerată de uz alimentar).

Vizualizat: 1033 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii