Societatea Română de Apiterapie intenţionează să deruleze o campanie naţională pentru promovarea produselor pe bază de miere, mai ales ca îndulcitor care ar putea înlocui zahărul.
Preşedintele Societăţii Române de Apiterapie, Ştefan Stângaciu, a declarat, vineri, la Cluj, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia desfăşurării Conferinţei Naţionale de Apiterapie, că ar trebui ca beneficiile mierii şi ale produselor apicole să fie mai bine cunoscute la nivelul românilor de rând şi că acest lucru s-ar putea realiza printr-o campanie de informare.
'Scopul Conferinţei Naţionale de Apiterapie este să transmitem cât mai multe informaţii legate de valoarea nutritivă a produselor apicole. Mierea este un aliment extraordinar, dar sunt multe alte produse apicole care au capacitate nutriţională, cum ar fi polenul, propolisul sau veninul de albine. Mierea este mult mai bună decât zahărul, polenul este mai bun decât carnea, brânza sau ouăle', a spus Stângaciu.
Acesta a explicat că mierea poate preveni unele boli, dar poate, în acelaşi timp, să fie folosită ca tratament adjuvant în peste 500 de afecţiuni. El a spus că produsele apicole dau rezultate bune în bolile hepatice, ale sistemului nervos, cum ar fi scleroza multiplă, sau în afecţiuni ale aparatului cardio-vascular sau gastro-intestinal.
De asemenea, produsele apicole sunt folosite în medicina tradiţională, de sute de ani, ca remediu în afecţiunile provocate de anotimpul rece deoarece sunt imunostimulatoare şi antivirale.
'Apiterapia este un tratament complementar, dar poate fi şi un tratament alternativ, când tratamentele cu medicamente clasice nu dau rezultate', a mai spus Stângaciu. Acesta a participat la Conferinţa Naţională de Apiterapie care se desfăşoară la Cluj-Napoca până duminică.
Sursa: Agerpres