ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MADR dă 375.000 lei ca să afle cât costă acţiunile de informare şi formare profesională din viitorul PNS

Publicat: 26 august 2021 - 23:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii va plăti peste 375.000 lei fără TVA pentru servicii de consultanţă, pentru a afla cum să calculeze costul acţiunilor de formare profesională, respectiv informare din Planul Naţional Strategic (PNS).

Potrivit anunţului de licitaţie de pe SEAP, MADR urmăreşte “achiziţia unui serviciu de studiu de piaţă pentru elaborarea unei metodologii în vederea determinării costului unitar standard şi calculul acestuia privind acţiunile de formare profesională şi, respectiv, informare, în vederea utilizării acestora în cadrul Planului Naţional Strategic (PNS) în cadrul PAC 2023-2027”.

Bugetul total alocat proiectului este de 375.008 lei fără TVA. Banii vor fi plătiţi din Măsura 20 - Asistenţă Tehnică din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Cu alte cuvinte, MADR plăteşte această sumă unei firme care să îi spună cum să calculeze costul pentru o oră de formare profesională şi costul pentru o oră de acţiuni de informare, acţiuni care vor fi incluse în viitorul Plan Naţional Strategic.

Potrivit MADR, impactul urmărit este „reducerea sarcinii administrative şi a efortului administrativ al instituţiilor publice şi furnizorilor privaţi implicaţi în gestionarea şi implementarea fondurilor europene prin simplificarea procesului de gestionare, ca urmare a utilizării valorii calculate a costului unitar standard pentru o oră de servicii de formare profesională sau o oră de acţiuni de informare. Astfel, atât beneficiarii, cât şi autorităţile vor putea să fie impliate mai mult pe realizarea obiectivelor, în loc să fie concentraţi pe colectarea şi verificarea documentelor financiare”.

Experienţă cerută: Minimum 1 contract în domeniu, la jumătatea sumei oferite de MADR

Conform Caietului de Sarcini, firma (sau asocierea de firme) care va realiza acest studiu "trebuie să demonstreze că a prestat studii de piaţă calitative sau cantitative, proiecte de evaluare a intervenţiilor publice, business development, dezvoltare strategică, în cadrul cărora erau realizate activităţi de analiză statistică, analiză descriptivă, analiză economică/financiară, analiză de business development, analiză concurenţială, analiză secundară a bazelor de date, elaborare de rapoarte de cercetare, propuneri/dezvoltarea de proiecte, de indicatori de evaluare a performanţelor, în valoare cumulată de cel puţin 150.000 lei, în cadrul a minim 1 - maximum 5 contracte".

Anul trecut, ministrul Adrian Oros declara că viitorul Plan Naţional Strategic va fi elaborat de specialişti din cadrul MADR.

Vizualizat: 1120 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

10 august 2022 - 11:54

Din 2013 până-n 2020, au dispărut 213.752 de mici ferme de creștere a vacilor, cu efective între 1-10 capete bovine, susține o analiză a Ministerului Agriculturii, concepută pentru Planul Național Strategic 2023-2027.

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

10 august 2022 - 09:38

Ministerul Agriculturii estimează în setul de documente atașate Planului Național Strategic 2023-2027 cuantumul ajutorului național tranzitoriu, ANT, pentru crescătorii de ovine/caprine. Suma pe cap de animal, conform documentului obținut de Agroinfo, ar urma să fie începând din 2023, de anul viitor, 27 euro/cap de animal.

MADR ASTĂZI: Suprafața agricolă distrusă de secetă!

MADR ASTĂZI: Suprafața agricolă distrusă de secetă!

09 august 2022 - 20:21

Ministerul Agriculturii anunță în fiecare zi situația suprafețelor calamitate pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii