Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

Publicat: 15 noiembrie 2017 - 08:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Asta spun liderii sindicatelor din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care s-au întâlnit cu ministrul Petre Daea ca să discute nemulţumirile angajaţilor APIA faţă de noua lege a salarizării.

În mai puţin de o zi, peste 1.000 de angajaţi ai Agenţiei din mai multe judeţe s-au mobilizat pentru a protesta în toată ţara faţă de legea care le-ar reduce considerabil veniturile. Angajaţi ai APIA susţin că, odată cu aplicarea Legii 153/2017, de la 1 ianuarie 2018, salariile celor care lucrează în Centrele Agenţiei de Plăţi din teritoriu vor scădea cu sume între 700 şi 2.800 de lei.

AGROINFO v-a prezentat nemulţumirile angajaţilor APIA şi poziţia şefului MADR şi a şefului APIA aici: EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

Marţi, 14 noiembrie 2017, la sediul MADR, reprezentanţii angajaţilor APIA s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi cu directorul general al Agenţiei de Plăţi, Adrian Pintea. Discuţiile au durat aproape o oră şi, din ce spune liderul sindicatelor din APIA, Daea ar fi vrut ca subiectul să nu ajungă în presă.

La solicitarea preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, ministrul Agriculturii a fost de acord ca joi, 16 noiembrie, sau vineri 17, noiembrie, să aibă loc o videoconferinţă cu toate Centrele Judeţene ale APIA din ţară, în care un reprezentant al MADR să le explice angajaţilor din teritoriu care va fi impactul legii salarizării asupra veniturilor pe care le vor încasa de anul viitor.

Ministrul Agriculturii chiar a fost dispus să ne asculte, de data asta. I-am propus şi a fost de acord ca joi sau vineri să facă o videoconferinţă cu toată ţara pe tema salarizării. Când e vorba să ne pună la muncă foloseşte video, să folosească video şi acum şi să ne spună, să audă toată lumea, ce se întâmplă.

Susţine (ministrul Agriculturii, Petre Daea – nota.red.) că o parte din grila de salarizare nu ar fi totuşi adevărată, că are, dar nu ne-a spus care, nişte atuuri prin care poate să acopere pierderile, dar nu poate să ne spună totul. Nu am primit o soluţie concretă. I-am spus că oamenii sunt foarte nemulţumiţi, că oamenii ar vrea să iasă în stradă chiar mâine (joi - nota red.). Şi a promis că va face o videoconferinţă cu toate centrele din ţară. Şi domnul Pintea a spus tot aşa, că o să încerce să nu se scadă salariile şi o să facă tot ce ţine de ei.

În funcţie de ce o să ne prezinte APIA Central şi ministrul, joi sau vineri, vom lua o hotărâre, dar asta vor decide colegii din APIA, decizia se ia de jos în sus. Dacă oamenii sunt mulţumiţi, OK, dacă nu, este alegerea lor să protesteze, dar spuneţi-le corect şi clar, pentru că minciuna are picioare scurte şi degeaba îi mai amăgiţi, pentru că în februarie, când o să ia banii pe ianuarie, o să vadă şi atunci se sparge buba!, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

Vă reamintim ce declara ministrul Petre Daea la începutul lunii iunie 2017, când mai mulţi angajaţi ai APIA protestau faţă de noua lege a salarizării: EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAŢII APIA care PROTESTEAZĂ!

Potrivit unor surse APIA, MADR ar încerca să îi facă pe directorii Centrelor judeţene ale APIA membri în Consiliile de Administraţie ale Staţiunilor de Cercetare şi Dezvoltare! Indemnizaţiile pe care directorii APIA le-ar primi din aceste poziţii n-ar acoperi însă pierderile de salariu, plus că, în cazul unor Staţiuni unde au fost probleme în instanţă cu terenuri ale instituţiilor, oamenilor nu le-ar conveni să gireze afaceri necurate, mai spun surse APIA.

Pe 15 noiembrie, Ministerul Finanţelor ar trebui să publice proiectul de buget pe anul 2018.

Vizualizat: 6933 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

ANUNȚUL MINISTRULUI AGRICULTURII PENTRU ANGAJAȚII APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost paralizată ieri, miercuri, 31 mai, de proteste declanșate spontan în mai multe județe. Angajații APIA se tem că le vor fi scăzute salariile cu 40%, conform Legii salarizării unitare. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut o declarație, în exclusivitate pentru AGROINFO!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

PROTEST SPONTAN AL ANGAJAȚILOR APIA! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe au declanșat miercuri, 31 mai 2017, un protest spontan! Funcționarii APIA au întrerupt munca și au ieșit în fața centrelor județene. Motivul supărării este Legea salarizării unitare!

Alte articole in aceasta categorie

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 octombrie 2020 - 07:13

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi seara, în debutul ședinței de Guvern, că au fost autorizați la plata avansului la subvențiile APIA 602.306 fermieri din cei 830.898 de fermieri care au depus cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 19:07

ANUNȚ OFICIAL! Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru încă 7 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, anunță Ministerul Mediului într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

22 octombrie 2020 - 17:45

COMUNICAT. Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu, anunță un comunicat Agroland transmis pentru AGROINFO.

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

22 octombrie 2020 - 09:35

CRUNTĂ NEDREPTATE! Nici de data asta Uniunea Europeană nu a dorit să înlăture această nedreptate, data de referință sau istorică la bovine. O aberație care le permite unora să încaseze subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe vaci moarte, demult îngropate sau vândute. Acești beneficiari de subvenții nu mai sunt crescători de vaci, nu mai cheltuie cu vacile, dar iau banii pentru simplul motiv că au avut vaci la data istorică de 31 ianuarie 2013.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Pentru Slugi
|
11. 15, 2017. Wednesday 15:11
„Stați liniștiți și munciți” spuse hodorogul bolșevic, după ce a mințit 1 an întreg că nu vor scădea salariile. Acum le măresc numai pentru cei din APIA Central, iar fraierii din județe vor lua m..e, pt. că de aia-s fraieri nu? Cu un sindicat de 2 lei, aservit conducerii, cu angajați pe post de slugi, cam asta merită toți papagalii din APIA care fac pe ei de frica șefilor puși politic. Fiecare își merită soarta, când ești toată viața servitor, mori slugă.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii