KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

Publicat: 15 noiembrie 2017 - 08:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Asta spun liderii sindicatelor din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care s-au întâlnit cu ministrul Petre Daea ca să discute nemulţumirile angajaţilor APIA faţă de noua lege a salarizării.

În mai puţin de o zi, peste 1.000 de angajaţi ai Agenţiei din mai multe judeţe s-au mobilizat pentru a protesta în toată ţara faţă de legea care le-ar reduce considerabil veniturile. Angajaţi ai APIA susţin că, odată cu aplicarea Legii 153/2017, de la 1 ianuarie 2018, salariile celor care lucrează în Centrele Agenţiei de Plăţi din teritoriu vor scădea cu sume între 700 şi 2.800 de lei.

AGROINFO v-a prezentat nemulţumirile angajaţilor APIA şi poziţia şefului MADR şi a şefului APIA aici: EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

Marţi, 14 noiembrie 2017, la sediul MADR, reprezentanţii angajaţilor APIA s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi cu directorul general al Agenţiei de Plăţi, Adrian Pintea. Discuţiile au durat aproape o oră şi, din ce spune liderul sindicatelor din APIA, Daea ar fi vrut ca subiectul să nu ajungă în presă.

La solicitarea preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, ministrul Agriculturii a fost de acord ca joi, 16 noiembrie, sau vineri 17, noiembrie, să aibă loc o videoconferinţă cu toate Centrele Judeţene ale APIA din ţară, în care un reprezentant al MADR să le explice angajaţilor din teritoriu care va fi impactul legii salarizării asupra veniturilor pe care le vor încasa de anul viitor.

Ministrul Agriculturii chiar a fost dispus să ne asculte, de data asta. I-am propus şi a fost de acord ca joi sau vineri să facă o videoconferinţă cu toată ţara pe tema salarizării. Când e vorba să ne pună la muncă foloseşte video, să folosească video şi acum şi să ne spună, să audă toată lumea, ce se întâmplă.

Susţine (ministrul Agriculturii, Petre Daea – nota.red.) că o parte din grila de salarizare nu ar fi totuşi adevărată, că are, dar nu ne-a spus care, nişte atuuri prin care poate să acopere pierderile, dar nu poate să ne spună totul. Nu am primit o soluţie concretă. I-am spus că oamenii sunt foarte nemulţumiţi, că oamenii ar vrea să iasă în stradă chiar mâine (joi - nota red.). Şi a promis că va face o videoconferinţă cu toate centrele din ţară. Şi domnul Pintea a spus tot aşa, că o să încerce să nu se scadă salariile şi o să facă tot ce ţine de ei.

În funcţie de ce o să ne prezinte APIA Central şi ministrul, joi sau vineri, vom lua o hotărâre, dar asta vor decide colegii din APIA, decizia se ia de jos în sus. Dacă oamenii sunt mulţumiţi, OK, dacă nu, este alegerea lor să protesteze, dar spuneţi-le corect şi clar, pentru că minciuna are picioare scurte şi degeaba îi mai amăgiţi, pentru că în februarie, când o să ia banii pe ianuarie, o să vadă şi atunci se sparge buba!, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

Vă reamintim ce declara ministrul Petre Daea la începutul lunii iunie 2017, când mai mulţi angajaţi ai APIA protestau faţă de noua lege a salarizării: EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAŢII APIA care PROTESTEAZĂ!

Potrivit unor surse APIA, MADR ar încerca să îi facă pe directorii Centrelor judeţene ale APIA membri în Consiliile de Administraţie ale Staţiunilor de Cercetare şi Dezvoltare! Indemnizaţiile pe care directorii APIA le-ar primi din aceste poziţii n-ar acoperi însă pierderile de salariu, plus că, în cazul unor Staţiuni unde au fost probleme în instanţă cu terenuri ale instituţiilor, oamenilor nu le-ar conveni să gireze afaceri necurate, mai spun surse APIA.

Pe 15 noiembrie, Ministerul Finanţelor ar trebui să publice proiectul de buget pe anul 2018.

Vizualizat: 6956 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

ANUNȚUL MINISTRULUI AGRICULTURII PENTRU ANGAJAȚII APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost paralizată ieri, miercuri, 31 mai, de proteste declanșate spontan în mai multe județe. Angajații APIA se tem că le vor fi scăzute salariile cu 40%, conform Legii salarizării unitare. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut o declarație, în exclusivitate pentru AGROINFO!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

PROTEST SPONTAN AL ANGAJAȚILOR APIA! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe au declanșat miercuri, 31 mai 2017, un protest spontan! Funcționarii APIA au întrerupt munca și au ieșit în fața centrelor județene. Motivul supărării este Legea salarizării unitare!

Alte articole in aceasta categorie

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

19 ianuarie 2021 - 17:40

ANUNȚ ASOCIAȚIE FERMIERI! Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania anunță că a fost recunoscută ca societate de ameliorare pentru rasa Bivol Românesc și deține registrul genealogic. Fermierii care cresc bivoli beneficiază de sprijinul cuplat zootehnic chiar și pentru un singur animal eligibil la plată și de plăți compensatorii Măsura 10, Pachetul 8 Rase locale în pericol de abandon. Pentru 2020, cuantumul SCZ bivolițe de lapte este de 160,3359 euro/cap de animal = 781,2366 lei/cap de animal.

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

19 ianuarie 2021 - 15:36

OILE DIN ROMÂNIA VOR FI TOT MAI PUȚINE. Vând oile că m-am săturat de mafia certificatelor de origine la berbeci, spune supărat crescătorul de ovine Ioan Lăscău Nichifor din Luncani, județul Cluj. Oierul adaugă că ovinele din România vor fi tot mai puține din cauza mafiei cu berbeci.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2021 - 17:52

COMUNICAT! Recomandările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă.
 

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Pentru Slugi
|
11. 15, 2017. Wednesday 15:11
„Stați liniștiți și munciți” spuse hodorogul bolșevic, după ce a mințit 1 an întreg că nu vor scădea salariile. Acum le măresc numai pentru cei din APIA Central, iar fraierii din județe vor lua m..e, pt. că de aia-s fraieri nu? Cu un sindicat de 2 lei, aservit conducerii, cu angajați pe post de slugi, cam asta merită toți papagalii din APIA care fac pe ei de frica șefilor puși politic. Fiecare își merită soarta, când ești toată viața servitor, mori slugă.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii