Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! DAEA s-a DUS la APIA Olt la INTIMIDARE!

Publicat: 16 noiembrie 2017 - 21:51
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

STRATEGIA LUI DAEA PENTRU ANGAJAŢII APIA NEMULŢUMIŢI CĂ LE SCAD SALARIILE: DACĂ NU POŢI SĂ LE CUMPERI ŞEFII CU FIRIMITURI, INTIMIDEAZĂ-I PE TOŢI! PROTESTELE CONTINUĂ!

A venit doar cu intenţia să ne intimideze. Probabil a văzut că noi, aici, am fost cei mai vehemenţi, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, după vizita surpiză a ministrului Agriculturii, Petre Daea, la Centrul Judeţean APIA Olt. Joi, 16 noiembrie, între orele 9.00 şi 12.00, peste 3.000 de angajaţi din centrele judeţene şi locale APIA din aproape toată ţara au participat la un protest spontan faţă de reducerea salariilor.

Începând cu 1 ianuarie 2018, după noua lege a salarizării 153/2017, sporul pe care îl primesc funcţionarii care gestionează fonduri europene va fi redus de la 75% la 25% pentru angajaţii APIA din centrele judeţene şi locale. Prevederea nu se aplică şi pentru angajaţii APIA Central. Doar salariile angajaţilor APIA din teritoriu vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei. Ministrul Daea le-ar fi propus un spor de 35%, printr-o ordonanţă de urgenţă care ar fi fost discutată pe 15 noiembrie în şedinţa de Guvern, însă nu a fost aprobată.

Angajaţii APIA au mai protestat faţă de reducerea salariilor şi la finalul lunii mai, iar mesajul lui Daea a fost, atunci, să stea liniștiți și să-și folosească timpul ăsta liber cum vor mai bine. Salariile angajaților APIA nu se diminuează sub nicio formă! Sub nicio formă!

Detalii AICI: EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAŢII APIA care PROTESTEAZĂ!

LUAŢI DE-AICI, CA SĂ NU NE FACEŢI SCANDAL!

Daea a mai încercat între timp ceva: să îi facă pe directorii centrelor judeţene APIA membri în Consiliile de Administraţie ale staţiunilor de cercetare şi dezvoltare!

Doru Neacşu, director executiv adjunct APIA Olt, a primit decizia de numire în CA al Staţiunii de la Şimnic, Dolj, la începutul lunii octombrie 2017. Ne-a declarat că a refuzat. Eu, personal, am fost numit în Consiliul de Administraţie al Staţiunii de Cercetări Didactice Şimnic dar nu am să mă prezint şi nu îmi doresc o astfel de poziţie. Pe 9 octombrie a fost trimisă decizia. Nu mă voi prezenta şi nu voi face uz de această decizie, am şi transmis că solicit revocarea acestei decizii. Activitatea noastră la APIA este destul de intensă, ca să mai avem timp de astfel de comisii şi prin aceste decizii s-a interpretat de către toţi colegii, şi pe bună dreptate, că este un fel de firmituri: Luaţi de-aici, ca să nu ne faceţi scandal!, a declarat, pentru AGROINFO, director executiv adjunct APIA Olt.

„STAŢI LINIŞTIŢI ŞI MUNCIŢI!”

Joi dupămasă, în drum spre Herculane, unde vineri, 17 noiembrie, se reuneşte Comitetul Executiv al PSD, Daea s-a oprit pentru o vizită de lucru surpriză exact la Slatina, de unde este liderul sindicatelor din APIA. Dar nu ca să discute soluţii concrete pentru salariaţii APIA, ci în control. Daea a ajuns la APIA Olt în jurul orei 15.00, în timpul programului de lucru, şi a stat aproape trei ore.

A încercat să ne intimideze. A verificat condica de prezenţă, ne-a întrebat pe fiecare ce facem, cum facem, dar atunci când l-am întrebat de salarizare, răspunsul a fost în acelaşi stil ca până acum, pe care l-a avut şi faţă de presă, tot în stilul caracteristic: Le-am spus să muncească, le spun să muncească! Noi trebuie doar să muncim. Nu s-a schimbat nimic. A spus că ştie dânsul cum să rezolve situaţia şi că se rezolvă de la 1 ianuarie, dar bugetul se face zilele astea. L-am rugat încă o dată să facă videoconferinţa cu centrele APIA din ţară şi nu a mai vrut să audă de asta. Mesajul său a fost acelaşi ca până acum: Staţi liniştiţi şi munciţi, fără însă a oferi vreo soluţie concretă, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

LIDERUL SINDICATELOR APIA, PERSONA NON-GRATA PENTRU DAEA, DIN CAUZĂ CĂ A VORBIT CU PRESA!

Acesta spune că nu am fost ameninţat „pe faţă” de către ministrul Agriculturii, dar mi-a dat de înţeles că nu mai vrea să discute cu mine din cauză că nu am tăcut din gură, că la ultima întâlnire (pe 14 noiembrie, la MADR-n.red.) trebuia să rămână între noi ce am discutat. Şi să aşteptăm să ne scadă salariile, a adăugat, ironic, Mateescu.

Detalii AICI: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

DETECTIV LA APIA OLT: DAEA A SUNAT FERMIERUL CA SĂ ÎI CONFIRME CĂ ECHIPA DE CONTROL A FOST PE TEREN!

A făcut prezenţa tuturor salariaţilor, s-a convins că noi, după ora 12, după ce am terminat protestul, ne-am făcut treaba pentru care suntem plătiţi. Noi avem ore suplimentare de recuperat, pentru orele în care am protestat ne-am luat recuperare din orele suplimentare pe care le aveam şi pe care nu le putem lua de-a lungul anilor.

Domnul ministru a făcut nişte verificări încrucişate, s-a asigurat că, într-adevăr, colegii noştri de la control pe teren erau pe teren, l-a sunat şi pe fermierul care a fost controlat şi i-a confirmat şi fermierul că a fost echipa acolo. Eu nu m-am simţit ameninţat sau intimidat, pentru că atâta timp cât îmi fac treaba şi nu periclitez cu nimic plata către fermieri nu am de ce să-mi fac probleme, numai că, într-adevăr, e o strânsă legătură între vizita de astăzi şi manifestarea noastră de protest de astăzi, nu putem fi naivi să credem că e o pură întâmplare.

I-am arătat situaţia plăţilor, pe care, de altfel, sunt convins că o ştia, i-am arătat că nu a fost afectată activitatea pe care o aveam programată pentru ziua de astăzi (ziua în care au protestat – n.red.). Colegii noştri şi-au exprimat nemulţumirea, încă o dată, pentru faptul că nu vor (reprezentanţii Guvernului – n.red.) să rezolve discrepanţa salarială dintre noi şi angajaţii APIA din Aparatul Central, aşa cum s-a rezolvat pentru ANAF şi alte instituţii.

Noi am plătit 86% din fermierii noştri, iar diferenţa sunt fermierii care au fost la controlul clasic şi prin teledetecţie. La controlul pe teren am încheiat controalele, rapoartele au fost introduse în sistem, aşteptăm ca sistemul să funcţioneze ca să îi putem să îi autorizăm la plată. Pentru fermierii din controlul prin teledetecţie, suntem în etapa de clarificări, pentru a finaliza rapoartele şi după 1 decembrie să îi putem plăti. Până începe plata regulară, la 1 decembrie, sunt convins că factorii cu putere de decizie vor rezolva această problemă. Nu credeam că o să ajungem aici, dar poate numai aşa ne vor asculta factorii de decizie, în speţă ministerul Agriculturii şi ceilalţi membri ai Guvernului. I-am explicat domnului ministru că bugetul pe 2018 se construieşte zilele acestea şi că dacă nu se emite un act normativ şi nu se pleacă de acum cu aceste sume prinse în buget, este clar că nu se poate rezolva nici la 1 ianuarie, a declarat, pentru AGROINFO, Doru Neacşu, directorul executiv adjunct APIA Olt.

ANGAJAŢII APIA CONTINUĂ PROTESTELE

Colegii mei mi-au transmis că nu renunţă la proteste până când nu se rezolvă problema. Protestul este spontan, ei se orgnaizează singuri, pot să iasă unii la 10, unii la 9, ne-a spus Octavian Mateescu, liderul sindicatelor din APIA.

Din sursele AGROINFO, angajaţii APIA din ţara vor protesta şi vineri, 17 noiembrie, şi luni, 20 noiembrie, între orele 10.00 şi 12.00, iar săptămâna viitoare vor să picheteze Ministerul Agriculturii.

Tot săptămâna viitoare, de joi până sâmbătă, are loc, la Sinaia, şedinţa anuală la care directorii APIA vor prezenta raportul de activitate a centrelor judeţene pe care le conduc. Întâlnirea nu are legătură cu protestele, fiind stabilită de mult, dar nici nu va împiedica protestele angajaţilor din ţară, dacă problema nu se rezolvă până atunci. Dacă domnul ministru va dori să vină în mijlocul nostru, îi vom explica încă o dată nemulţumirile, spune directorul adjunct al APIA Olt.

Vizualizat: 10070 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Petre Daea SE ÎNTÂLNEŞTE CU LIDERII SINDICATELOR DIN APIA, la Slatina!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Petre Daea SE ÎNTÂLNEŞTE CU LIDERII SINDICATELOR DIN APIA, la Slatina!

LA MUNCĂ EGALĂ, SALARIU EGAL! Asta au cerut cei peste 3.000 de angajaţi ai APIA care au protestat joi, 16 noiembrie, în faţa centrelor judeţene şi locale ale APIA din aproape toată ţara. Ce le-a transmis ministrul Petre Daea!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

RĂSPUNDEREA LA NOI, SALARIILE LA BUCUREŞTI! Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege a salarizării, care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, le va reduce considerabil veniturile. Aceştia nu mai cred promisiunile Ministrului Agriculturii că problema salariilor va fi rezolvată şi nu vor pierde nici un ban.

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Asta spun liderii sindicatelor din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care s-au întâlnit cu ministrul Petre Daea ca să discute nemulţumirile angajaţilor APIA faţă de noua lege a salarizării.

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

ANGAJAŢI APIA NEMULŢUMIŢI, BANII FERMIERILOR RISCĂ SĂ FIE BLOCAŢI! „Să nu facem plăţile cererilor pentru animale pe 16 noiembrie şi plăţile finale începând cu 1 decembrie! Hai să ne mobilizăm cu toţii şi să ne apărăm drepturile!” Este strigătul de revoltă şi de ajutor al unor anagajaţi APIA din teritoriu, împărtăşit de foarte mulţi. Ce spun ministrul Petre Daea şi şeful APIA, Adrian Pintea, despre această situaţie?

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

02 iulie 2020 - 17:19

LEGEA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că a solicitat o modificare la Legea bunăstării animalelor pe timpul transportului, adoptată de Parlament. Concret, în lege trebuie să apară că nu este permis transportul animalelor pe timpul caniculei, la o temperatură mai mare de 30 de grade. Șeful MADR a adăugat că a negociat cu țările arabe exportul de carcase și carne, nu de animale vii.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

02 iulie 2020 - 10:40

APELUL APICULTORILOR! AGROINFO a primit scrisoarea deschisă a apicultorilor români, semnată de mai multe organizații din sectorul apicol, adresată, în principal, europarlamentarului Carmen Avram (S&D). Inserăm integral textul scrisorii.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:30

AJUTOR DE CRIZĂ PENTRU FERMIERI! Ajutorul de crziă de 7.000 de euro pentru un fermier este în vigoare, decizia Comisiei Europene a fost publicată săptămâna trecută în Jurnalul Oficial UE. Bugetul pentru acordarea acestui ajutor fermierilor români este de 80 de milioane de euro. Crescătorii de bovine vor primi o subvenție suplimentară de 100 de euro pe cap de animal, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, la Agro TV.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Lenin
|
11. 17, 2017. Friday 08:47
Lenin: учиться, учиться, учиться, adică: învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi

preluat de Daea: Munciţi, munciţi, munciţi ! мучиться, мучиться, мучиться
1.
Morometeyp
|
11. 16, 2017. Thursday 22:13

Cine s-ar fi gândit in Decembrie 1989 ca după 30 de ani vom fi conduși de o fosila comunista ?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii