Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! DAEA s-a DUS la APIA Olt la INTIMIDARE!

Publicat: 16 noiembrie 2017 - 21:51
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

STRATEGIA LUI DAEA PENTRU ANGAJAŢII APIA NEMULŢUMIŢI CĂ LE SCAD SALARIILE: DACĂ NU POŢI SĂ LE CUMPERI ŞEFII CU FIRIMITURI, INTIMIDEAZĂ-I PE TOŢI! PROTESTELE CONTINUĂ!

A venit doar cu intenţia să ne intimideze. Probabil a văzut că noi, aici, am fost cei mai vehemenţi, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, după vizita surpiză a ministrului Agriculturii, Petre Daea, la Centrul Judeţean APIA Olt. Joi, 16 noiembrie, între orele 9.00 şi 12.00, peste 3.000 de angajaţi din centrele judeţene şi locale APIA din aproape toată ţara au participat la un protest spontan faţă de reducerea salariilor.

Începând cu 1 ianuarie 2018, după noua lege a salarizării 153/2017, sporul pe care îl primesc funcţionarii care gestionează fonduri europene va fi redus de la 75% la 25% pentru angajaţii APIA din centrele judeţene şi locale. Prevederea nu se aplică şi pentru angajaţii APIA Central. Doar salariile angajaţilor APIA din teritoriu vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei. Ministrul Daea le-ar fi propus un spor de 35%, printr-o ordonanţă de urgenţă care ar fi fost discutată pe 15 noiembrie în şedinţa de Guvern, însă nu a fost aprobată.

Angajaţii APIA au mai protestat faţă de reducerea salariilor şi la finalul lunii mai, iar mesajul lui Daea a fost, atunci, să stea liniștiți și să-și folosească timpul ăsta liber cum vor mai bine. Salariile angajaților APIA nu se diminuează sub nicio formă! Sub nicio formă!

Detalii AICI: EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAŢII APIA care PROTESTEAZĂ!

LUAŢI DE-AICI, CA SĂ NU NE FACEŢI SCANDAL!

Daea a mai încercat între timp ceva: să îi facă pe directorii centrelor judeţene APIA membri în Consiliile de Administraţie ale staţiunilor de cercetare şi dezvoltare!

Doru Neacşu, director executiv adjunct APIA Olt, a primit decizia de numire în CA al Staţiunii de la Şimnic, Dolj, la începutul lunii octombrie 2017. Ne-a declarat că a refuzat. Eu, personal, am fost numit în Consiliul de Administraţie al Staţiunii de Cercetări Didactice Şimnic dar nu am să mă prezint şi nu îmi doresc o astfel de poziţie. Pe 9 octombrie a fost trimisă decizia. Nu mă voi prezenta şi nu voi face uz de această decizie, am şi transmis că solicit revocarea acestei decizii. Activitatea noastră la APIA este destul de intensă, ca să mai avem timp de astfel de comisii şi prin aceste decizii s-a interpretat de către toţi colegii, şi pe bună dreptate, că este un fel de firmituri: Luaţi de-aici, ca să nu ne faceţi scandal!, a declarat, pentru AGROINFO, director executiv adjunct APIA Olt.

„STAŢI LINIŞTIŢI ŞI MUNCIŢI!”

Joi dupămasă, în drum spre Herculane, unde vineri, 17 noiembrie, se reuneşte Comitetul Executiv al PSD, Daea s-a oprit pentru o vizită de lucru surpriză exact la Slatina, de unde este liderul sindicatelor din APIA. Dar nu ca să discute soluţii concrete pentru salariaţii APIA, ci în control. Daea a ajuns la APIA Olt în jurul orei 15.00, în timpul programului de lucru, şi a stat aproape trei ore.

A încercat să ne intimideze. A verificat condica de prezenţă, ne-a întrebat pe fiecare ce facem, cum facem, dar atunci când l-am întrebat de salarizare, răspunsul a fost în acelaşi stil ca până acum, pe care l-a avut şi faţă de presă, tot în stilul caracteristic: Le-am spus să muncească, le spun să muncească! Noi trebuie doar să muncim. Nu s-a schimbat nimic. A spus că ştie dânsul cum să rezolve situaţia şi că se rezolvă de la 1 ianuarie, dar bugetul se face zilele astea. L-am rugat încă o dată să facă videoconferinţa cu centrele APIA din ţară şi nu a mai vrut să audă de asta. Mesajul său a fost acelaşi ca până acum: Staţi liniştiţi şi munciţi, fără însă a oferi vreo soluţie concretă, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

LIDERUL SINDICATELOR APIA, PERSONA NON-GRATA PENTRU DAEA, DIN CAUZĂ CĂ A VORBIT CU PRESA!

Acesta spune că nu am fost ameninţat „pe faţă” de către ministrul Agriculturii, dar mi-a dat de înţeles că nu mai vrea să discute cu mine din cauză că nu am tăcut din gură, că la ultima întâlnire (pe 14 noiembrie, la MADR-n.red.) trebuia să rămână între noi ce am discutat. Şi să aşteptăm să ne scadă salariile, a adăugat, ironic, Mateescu.

Detalii AICI: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

DETECTIV LA APIA OLT: DAEA A SUNAT FERMIERUL CA SĂ ÎI CONFIRME CĂ ECHIPA DE CONTROL A FOST PE TEREN!

A făcut prezenţa tuturor salariaţilor, s-a convins că noi, după ora 12, după ce am terminat protestul, ne-am făcut treaba pentru care suntem plătiţi. Noi avem ore suplimentare de recuperat, pentru orele în care am protestat ne-am luat recuperare din orele suplimentare pe care le aveam şi pe care nu le putem lua de-a lungul anilor.

Domnul ministru a făcut nişte verificări încrucişate, s-a asigurat că, într-adevăr, colegii noştri de la control pe teren erau pe teren, l-a sunat şi pe fermierul care a fost controlat şi i-a confirmat şi fermierul că a fost echipa acolo. Eu nu m-am simţit ameninţat sau intimidat, pentru că atâta timp cât îmi fac treaba şi nu periclitez cu nimic plata către fermieri nu am de ce să-mi fac probleme, numai că, într-adevăr, e o strânsă legătură între vizita de astăzi şi manifestarea noastră de protest de astăzi, nu putem fi naivi să credem că e o pură întâmplare.

I-am arătat situaţia plăţilor, pe care, de altfel, sunt convins că o ştia, i-am arătat că nu a fost afectată activitatea pe care o aveam programată pentru ziua de astăzi (ziua în care au protestat – n.red.). Colegii noştri şi-au exprimat nemulţumirea, încă o dată, pentru faptul că nu vor (reprezentanţii Guvernului – n.red.) să rezolve discrepanţa salarială dintre noi şi angajaţii APIA din Aparatul Central, aşa cum s-a rezolvat pentru ANAF şi alte instituţii.

Noi am plătit 86% din fermierii noştri, iar diferenţa sunt fermierii care au fost la controlul clasic şi prin teledetecţie. La controlul pe teren am încheiat controalele, rapoartele au fost introduse în sistem, aşteptăm ca sistemul să funcţioneze ca să îi putem să îi autorizăm la plată. Pentru fermierii din controlul prin teledetecţie, suntem în etapa de clarificări, pentru a finaliza rapoartele şi după 1 decembrie să îi putem plăti. Până începe plata regulară, la 1 decembrie, sunt convins că factorii cu putere de decizie vor rezolva această problemă. Nu credeam că o să ajungem aici, dar poate numai aşa ne vor asculta factorii de decizie, în speţă ministerul Agriculturii şi ceilalţi membri ai Guvernului. I-am explicat domnului ministru că bugetul pe 2018 se construieşte zilele acestea şi că dacă nu se emite un act normativ şi nu se pleacă de acum cu aceste sume prinse în buget, este clar că nu se poate rezolva nici la 1 ianuarie, a declarat, pentru AGROINFO, Doru Neacşu, directorul executiv adjunct APIA Olt.

ANGAJAŢII APIA CONTINUĂ PROTESTELE

Colegii mei mi-au transmis că nu renunţă la proteste până când nu se rezolvă problema. Protestul este spontan, ei se orgnaizează singuri, pot să iasă unii la 10, unii la 9, ne-a spus Octavian Mateescu, liderul sindicatelor din APIA.

Din sursele AGROINFO, angajaţii APIA din ţara vor protesta şi vineri, 17 noiembrie, şi luni, 20 noiembrie, între orele 10.00 şi 12.00, iar săptămâna viitoare vor să picheteze Ministerul Agriculturii.

Tot săptămâna viitoare, de joi până sâmbătă, are loc, la Sinaia, şedinţa anuală la care directorii APIA vor prezenta raportul de activitate a centrelor judeţene pe care le conduc. Întâlnirea nu are legătură cu protestele, fiind stabilită de mult, dar nici nu va împiedica protestele angajaţilor din ţară, dacă problema nu se rezolvă până atunci. Dacă domnul ministru va dori să vină în mijlocul nostru, îi vom explica încă o dată nemulţumirile, spune directorul adjunct al APIA Olt.

Vizualizat: 10173 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Petre Daea SE ÎNTÂLNEŞTE CU LIDERII SINDICATELOR DIN APIA, la Slatina!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Petre Daea SE ÎNTÂLNEŞTE CU LIDERII SINDICATELOR DIN APIA, la Slatina!

LA MUNCĂ EGALĂ, SALARIU EGAL! Asta au cerut cei peste 3.000 de angajaţi ai APIA care au protestat joi, 16 noiembrie, în faţa centrelor judeţene şi locale ale APIA din aproape toată ţara. Ce le-a transmis ministrul Petre Daea!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

RĂSPUNDEREA LA NOI, SALARIILE LA BUCUREŞTI! Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege a salarizării, care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, le va reduce considerabil veniturile. Aceştia nu mai cred promisiunile Ministrului Agriculturii că problema salariilor va fi rezolvată şi nu vor pierde nici un ban.

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Asta spun liderii sindicatelor din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care s-au întâlnit cu ministrul Petre Daea ca să discute nemulţumirile angajaţilor APIA faţă de noua lege a salarizării.

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

ANGAJAŢI APIA NEMULŢUMIŢI, BANII FERMIERILOR RISCĂ SĂ FIE BLOCAŢI! „Să nu facem plăţile cererilor pentru animale pe 16 noiembrie şi plăţile finale începând cu 1 decembrie! Hai să ne mobilizăm cu toţii şi să ne apărăm drepturile!” Este strigătul de revoltă şi de ajutor al unor anagajaţi APIA din teritoriu, împărtăşit de foarte mulţi. Ce spun ministrul Petre Daea şi şeful APIA, Adrian Pintea, despre această situaţie?

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

22 octombrie 2020 - 09:35

CRUNTĂ NEDREPTATE! Nici de data asta Uniunea Europeană nu a dorit să înlăture această nedreptate, data de referință sau istorică la bovine. O aberație care le permite unora să încaseze subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe vaci moarte, demult îngropate sau vândute. Acești beneficiari de subvenții nu mai sunt crescători de vaci, nu mai cheltuie cu vacile, dar iau banii pentru simplul motiv că au avut vaci la data istorică de 31 ianuarie 2013.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Lenin
|
11. 17, 2017. Friday 08:47
Lenin: учиться, учиться, учиться, adică: învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi

preluat de Daea: Munciţi, munciţi, munciţi ! мучиться, мучиться, мучиться
1.
Morometeyp
|
11. 16, 2017. Thursday 22:13

Cine s-ar fi gândit in Decembrie 1989 ca după 30 de ani vom fi conduși de o fosila comunista ?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii