KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! DAEA s-a DUS la APIA Olt la INTIMIDARE!

Publicat: 16 noiembrie 2017 - 21:51
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

STRATEGIA LUI DAEA PENTRU ANGAJAŢII APIA NEMULŢUMIŢI CĂ LE SCAD SALARIILE: DACĂ NU POŢI SĂ LE CUMPERI ŞEFII CU FIRIMITURI, INTIMIDEAZĂ-I PE TOŢI! PROTESTELE CONTINUĂ!

A venit doar cu intenţia să ne intimideze. Probabil a văzut că noi, aici, am fost cei mai vehemenţi, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, după vizita surpiză a ministrului Agriculturii, Petre Daea, la Centrul Judeţean APIA Olt. Joi, 16 noiembrie, între orele 9.00 şi 12.00, peste 3.000 de angajaţi din centrele judeţene şi locale APIA din aproape toată ţara au participat la un protest spontan faţă de reducerea salariilor.

Începând cu 1 ianuarie 2018, după noua lege a salarizării 153/2017, sporul pe care îl primesc funcţionarii care gestionează fonduri europene va fi redus de la 75% la 25% pentru angajaţii APIA din centrele judeţene şi locale. Prevederea nu se aplică şi pentru angajaţii APIA Central. Doar salariile angajaţilor APIA din teritoriu vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei. Ministrul Daea le-ar fi propus un spor de 35%, printr-o ordonanţă de urgenţă care ar fi fost discutată pe 15 noiembrie în şedinţa de Guvern, însă nu a fost aprobată.

Angajaţii APIA au mai protestat faţă de reducerea salariilor şi la finalul lunii mai, iar mesajul lui Daea a fost, atunci, să stea liniștiți și să-și folosească timpul ăsta liber cum vor mai bine. Salariile angajaților APIA nu se diminuează sub nicio formă! Sub nicio formă!

Detalii AICI: EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAŢII APIA care PROTESTEAZĂ!

LUAŢI DE-AICI, CA SĂ NU NE FACEŢI SCANDAL!

Daea a mai încercat între timp ceva: să îi facă pe directorii centrelor judeţene APIA membri în Consiliile de Administraţie ale staţiunilor de cercetare şi dezvoltare!

Doru Neacşu, director executiv adjunct APIA Olt, a primit decizia de numire în CA al Staţiunii de la Şimnic, Dolj, la începutul lunii octombrie 2017. Ne-a declarat că a refuzat. Eu, personal, am fost numit în Consiliul de Administraţie al Staţiunii de Cercetări Didactice Şimnic dar nu am să mă prezint şi nu îmi doresc o astfel de poziţie. Pe 9 octombrie a fost trimisă decizia. Nu mă voi prezenta şi nu voi face uz de această decizie, am şi transmis că solicit revocarea acestei decizii. Activitatea noastră la APIA este destul de intensă, ca să mai avem timp de astfel de comisii şi prin aceste decizii s-a interpretat de către toţi colegii, şi pe bună dreptate, că este un fel de firmituri: Luaţi de-aici, ca să nu ne faceţi scandal!, a declarat, pentru AGROINFO, director executiv adjunct APIA Olt.

„STAŢI LINIŞTIŢI ŞI MUNCIŢI!”

Joi dupămasă, în drum spre Herculane, unde vineri, 17 noiembrie, se reuneşte Comitetul Executiv al PSD, Daea s-a oprit pentru o vizită de lucru surpriză exact la Slatina, de unde este liderul sindicatelor din APIA. Dar nu ca să discute soluţii concrete pentru salariaţii APIA, ci în control. Daea a ajuns la APIA Olt în jurul orei 15.00, în timpul programului de lucru, şi a stat aproape trei ore.

A încercat să ne intimideze. A verificat condica de prezenţă, ne-a întrebat pe fiecare ce facem, cum facem, dar atunci când l-am întrebat de salarizare, răspunsul a fost în acelaşi stil ca până acum, pe care l-a avut şi faţă de presă, tot în stilul caracteristic: Le-am spus să muncească, le spun să muncească! Noi trebuie doar să muncim. Nu s-a schimbat nimic. A spus că ştie dânsul cum să rezolve situaţia şi că se rezolvă de la 1 ianuarie, dar bugetul se face zilele astea. L-am rugat încă o dată să facă videoconferinţa cu centrele APIA din ţară şi nu a mai vrut să audă de asta. Mesajul său a fost acelaşi ca până acum: Staţi liniştiţi şi munciţi, fără însă a oferi vreo soluţie concretă, a declarat, pentru AGROINFO, Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA.

LIDERUL SINDICATELOR APIA, PERSONA NON-GRATA PENTRU DAEA, DIN CAUZĂ CĂ A VORBIT CU PRESA!

Acesta spune că nu am fost ameninţat „pe faţă” de către ministrul Agriculturii, dar mi-a dat de înţeles că nu mai vrea să discute cu mine din cauză că nu am tăcut din gură, că la ultima întâlnire (pe 14 noiembrie, la MADR-n.red.) trebuia să rămână între noi ce am discutat. Şi să aşteptăm să ne scadă salariile, a adăugat, ironic, Mateescu.

Detalii AICI: EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

DETECTIV LA APIA OLT: DAEA A SUNAT FERMIERUL CA SĂ ÎI CONFIRME CĂ ECHIPA DE CONTROL A FOST PE TEREN!

A făcut prezenţa tuturor salariaţilor, s-a convins că noi, după ora 12, după ce am terminat protestul, ne-am făcut treaba pentru care suntem plătiţi. Noi avem ore suplimentare de recuperat, pentru orele în care am protestat ne-am luat recuperare din orele suplimentare pe care le aveam şi pe care nu le putem lua de-a lungul anilor.

Domnul ministru a făcut nişte verificări încrucişate, s-a asigurat că, într-adevăr, colegii noştri de la control pe teren erau pe teren, l-a sunat şi pe fermierul care a fost controlat şi i-a confirmat şi fermierul că a fost echipa acolo. Eu nu m-am simţit ameninţat sau intimidat, pentru că atâta timp cât îmi fac treaba şi nu periclitez cu nimic plata către fermieri nu am de ce să-mi fac probleme, numai că, într-adevăr, e o strânsă legătură între vizita de astăzi şi manifestarea noastră de protest de astăzi, nu putem fi naivi să credem că e o pură întâmplare.

I-am arătat situaţia plăţilor, pe care, de altfel, sunt convins că o ştia, i-am arătat că nu a fost afectată activitatea pe care o aveam programată pentru ziua de astăzi (ziua în care au protestat – n.red.). Colegii noştri şi-au exprimat nemulţumirea, încă o dată, pentru faptul că nu vor (reprezentanţii Guvernului – n.red.) să rezolve discrepanţa salarială dintre noi şi angajaţii APIA din Aparatul Central, aşa cum s-a rezolvat pentru ANAF şi alte instituţii.

Noi am plătit 86% din fermierii noştri, iar diferenţa sunt fermierii care au fost la controlul clasic şi prin teledetecţie. La controlul pe teren am încheiat controalele, rapoartele au fost introduse în sistem, aşteptăm ca sistemul să funcţioneze ca să îi putem să îi autorizăm la plată. Pentru fermierii din controlul prin teledetecţie, suntem în etapa de clarificări, pentru a finaliza rapoartele şi după 1 decembrie să îi putem plăti. Până începe plata regulară, la 1 decembrie, sunt convins că factorii cu putere de decizie vor rezolva această problemă. Nu credeam că o să ajungem aici, dar poate numai aşa ne vor asculta factorii de decizie, în speţă ministerul Agriculturii şi ceilalţi membri ai Guvernului. I-am explicat domnului ministru că bugetul pe 2018 se construieşte zilele acestea şi că dacă nu se emite un act normativ şi nu se pleacă de acum cu aceste sume prinse în buget, este clar că nu se poate rezolva nici la 1 ianuarie, a declarat, pentru AGROINFO, Doru Neacşu, directorul executiv adjunct APIA Olt.

ANGAJAŢII APIA CONTINUĂ PROTESTELE

Colegii mei mi-au transmis că nu renunţă la proteste până când nu se rezolvă problema. Protestul este spontan, ei se orgnaizează singuri, pot să iasă unii la 10, unii la 9, ne-a spus Octavian Mateescu, liderul sindicatelor din APIA.

Din sursele AGROINFO, angajaţii APIA din ţara vor protesta şi vineri, 17 noiembrie, şi luni, 20 noiembrie, între orele 10.00 şi 12.00, iar săptămâna viitoare vor să picheteze Ministerul Agriculturii.

Tot săptămâna viitoare, de joi până sâmbătă, are loc, la Sinaia, şedinţa anuală la care directorii APIA vor prezenta raportul de activitate a centrelor judeţene pe care le conduc. Întâlnirea nu are legătură cu protestele, fiind stabilită de mult, dar nici nu va împiedica protestele angajaţilor din ţară, dacă problema nu se rezolvă până atunci. Dacă domnul ministru va dori să vină în mijlocul nostru, îi vom explica încă o dată nemulţumirile, spune directorul adjunct al APIA Olt.

Vizualizat: 10231 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Petre Daea SE ÎNTÂLNEŞTE CU LIDERII SINDICATELOR DIN APIA, la Slatina!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Petre Daea SE ÎNTÂLNEŞTE CU LIDERII SINDICATELOR DIN APIA, la Slatina!

LA MUNCĂ EGALĂ, SALARIU EGAL! Asta au cerut cei peste 3.000 de angajaţi ai APIA care au protestat joi, 16 noiembrie, în faţa centrelor judeţene şi locale ale APIA din aproape toată ţara. Ce le-a transmis ministrul Petre Daea!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

APIA, în STRADĂ! PESTE 3.000 DE ANGAJAŢI DIN TOATĂ ŢARA ÎŞI ÎNTRERUP ACTIVITATEA JOI, 16 NOIEMBRIE!

RĂSPUNDEREA LA NOI, SALARIILE LA BUCUREŞTI! Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege a salarizării, care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, le va reduce considerabil veniturile. Aceştia nu mai cred promisiunile Ministrului Agriculturii că problema salariilor va fi rezolvată şi nu vor pierde nici un ban.

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

EXCLUSIV: DECIZIA MINISTRULUI AGRICULTURII pentru ANGAJAŢII APIA care AMENINŢĂ CU PROTESTE!

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Asta spun liderii sindicatelor din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), care s-au întâlnit cu ministrul Petre Daea ca să discute nemulţumirile angajaţilor APIA faţă de noua lege a salarizării.

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

ANGAJAŢI APIA NEMULŢUMIŢI, BANII FERMIERILOR RISCĂ SĂ FIE BLOCAŢI! „Să nu facem plăţile cererilor pentru animale pe 16 noiembrie şi plăţile finale începând cu 1 decembrie! Hai să ne mobilizăm cu toţii şi să ne apărăm drepturile!” Este strigătul de revoltă şi de ajutor al unor anagajaţi APIA din teritoriu, împărtăşit de foarte mulţi. Ce spun ministrul Petre Daea şi şeful APIA, Adrian Pintea, despre această situaţie?

Alte articole in aceasta categorie

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Lenin
|
11. 17, 2017. Friday 08:47
Lenin: учиться, учиться, учиться, adică: învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi

preluat de Daea: Munciţi, munciţi, munciţi ! мучиться, мучиться, мучиться
1.
Morometeyp
|
11. 16, 2017. Thursday 22:13

Cine s-ar fi gândit in Decembrie 1989 ca după 30 de ani vom fi conduși de o fosila comunista ?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii