Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Daea îi TRIMITE pe CÂMP pe ŞEFII DIRECŢIILOR AGRICOLE!

Publicat: 25 august 2019 - 18:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DIRECTIVE DE LA VÂRFUL MADR. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi trimite pe teren pe directorii Direcţiilor Agricole din toate judeţele, pentru a evalua recoltele de porumb şi floarea soarelui, după ce a fost acuzat că a raportat la Comisia Europeană o producţie de porumb cu vreo 4 milioane de tone mai mare decât au obţinut, în realitate, fermierii români în 2018.

Detalii AICI: SCANDALUL PRODUCŢIILOR „UMFLATE”: MADR explică, DAEA îi invită pe contestatari la recoltat, în câmp!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, pe 22 august 2019, alături de secretarul de stat Daniel Botănoiu, la o întâlnire de lucru organizată cu directorii Direcţiilor Agricole din toate judeţele României (DAJ). La şedinţa de lucru a fost prezent şi directorul general al Agenţiei Naţionale de Zootehnie, Constantin Viziteu, precum şi Elena Tatomir, director general al Direcţiei Generale Politici Agricole şi Amelia Rus, director general al Direcţiei Generale de Politici în Industrie Alimentară din MADR.

Iată ce a transmis MADR, după întâlnirea cu şefii Direcţiilor agricole:

Desfăşurată la sediul Agenţiei Naţionale de Zootehnie, întâlnirea a vizat o analiză a activităţilor din agricultura fiecărui judeţ, având în vedere faptul că s-a încheiat recoltatul în mare parte la culturile însămânţate în toamna anului 2018 şi a început recoltatul la floarea soarelui şi porumb.

De asemenea, ministrul i-a îndemnat pe directorii direcţiilor agricole să meargă în teren şi să facă evaluări la culturile de porumb şi floarea soarelui, pentru a avea o anumită predictibilitate în ceea ce priveşte producţiile totale ale acestor culturi. Conducerea DAJ l-a informat pe ministru şi despre cum se prezintă producţiile din pomicultură sau viticultură, la nivelul întregii ţări.

În cadrul şedinţei, au fost discutate şi programele ce se află în implementare în teritoriu, cum sunt Programul de tomate, cel de usturoi sau cel de sprijin pentru lână, fiind pus accentul şi pe Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie şi pe Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie în sectorul creşterii păsărilor.

Conducerea MADR a subliniat importanţa acestor programe pentru fermierii români, precum şi rolul deosebit pe care reprezentanţii DAJ îl au în implementarea corectă a acestora, principala lor atribuţie fiind acordarea de sprijin fermierilor, dar şi urmărirea îndeaproape a stadiilor de realizare. De asemenea, ministrul a amintit şi faptul că încurajarea agricultorilor să se constituie în cooperative le poate aduce o forţă mai mare în ceea ce priveşte valorificarea producţiei obţinute. Petre Daea le-a reamintit celor prezenţi de principalul obiectiv al său, reabilitarea sistemului de irigaţii, şi faptul că este important ca fermierii să utilizeze apa adusă pe canale, mai ales că în unele judeţe s-au reabilitat staţiile de pompare.

Un alt aspect menţionat în şedinţa de lucru a vizat Legea Muntelui şi procesul de dezvoltare şi protecţie a zonei montane. În vederea informării asupra programelor MADR pentru zonele montane şi identificării problemelor din zona montană este necesar ca funcţionarii de la Direcţiile agricole din ţară să interacţioneze cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Zonei Montane şi să meargă în teren, pentru informarea populaţiei din aceste zone asupra programelor de sprijin dedicate zonei muntelui. Astfel, oamenii trebuie să cunoască că pot beneficia de sprijin, atât financiar, cât şi de asistenţă tehnică în vederea accesării fondurilor disponibile.

Nu în ultimul rând, ministrul Petre Daea i-a încurajat pe cei prezenţi la întâlnirea de la sediul ANZ să fie cât mai apropiaţi de fermierii din judeţul din care fac parte, să le cunoască problemele cu care se confruntă, dar şi realizările, pentru a desfiinţa bariera birocratică şi a le oferi tot suportul necesar ori de câte ori situaţia o impune, în vederea dezvoltării satului românesc şi a economiei din zonele rurale ale ţării.


Vizualizat: 1881 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii