Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Bălțata Românească tip Simmental face antecameră la Asociația Europeană!

Publicat: 07 august 2015 - 21:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Două organizații ale crescătorilor de bovine din România sunt în competiție pentru statutul de membru al Asociației Europene Bălțata tip Simmental. În timp ce una a depus cerere într-un cadru solemn, cealaltă a făcut acest lucru pe tăcute.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine, a organizat într-un cadru solemn  luarea la cunoștință a cererii pe care organizația a făcut-o la Asociația Europeană de Bălțată. Georg Rohmoser, secretarul general al Asociației Europene, a semnat, practic, un proces-verbal că a înregistrat cererea. Și răspunsul când vine? Nu știu în cât timp vine răspunsul lor. Nu puteam acum să-l forțez să-mi dea un răspuns. Cred că-l vom primi în timpul cel mai scurt, spune optimist Claudiu Frânc.

Federația Crescătorilor de Bovine nu este singurul candidat la statutul de membru al Asociației Europene.  În urmă cu trei zile a depus o cerere și Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată tip Simmental din Brașov. Spre deosebire de adversar, Asociația a trimis solicitarea într-o discreție absolută.  Crescătorii de vaci Bălțată tip Simmental din România vor avea un singur reprezentant în Asociația Europeană, spune Georg Rohmoser. Secretarul general  a adăugat că primul Congres Internațional al rasei a fost organizat chiar de Asociația Europeană în Elveția, în aprilie anul acesta. Știu că atunci au participat reprezentanți ai Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțată din România, cei care țin și Cartea de Rasă. Nu ne-am decis, deocamdată, pe care dintre cele două organizații o vom accepta.

secretarul-general-baltata_b

Claudiu Frânc și Georg Rohmoser la Congresul Internațional de la Târgu Mureș

Nemții au fost uluiți de timpul scurt în care Federația a reușit să organizeze un Congres Internațional. Noi, în Bavaria, când organizăm un congres avem nevoie de un an pentru pregătiri, spune Georg Rohmoser. Claudiu Frânc l-a cunoscut pe secretarul general al Asociației Europene  abia în urmă cu două luni. Cei doi își amintesc diferit cum s-au cunoscut. Am fost în Bavaria împreună cu organizația noastră de însămânțări și așa am ajuns să-l cunosc pe Georg Rohmoser, spune Frânc. Pe Claudiu Frânc mi l-au prezentat cei de la compania Semtest BVN, își amintește Georg Rohmoser.

Cert este că amândoi au căzut de acord că atunci s-a ivit și ideea organizării unui congres la Târgu Mureș. Pe invitație s-a precizat că este prima ediție a Congresului Internațional Bălțată, deși cum spune chiar secretarul general prima ediție ar cam fi fost în Elveția. Probabil, este prima ediție din România.

Daniel Constantin nu a onorat invitația, nici președintele ANSVSA și nici vreun reprezentant al Registrului Genealogic al acestei rase.  Numele liderului Pro Agro a fost strigat de două ori, dar Emil Dumitru nu s-a arătat de nicăieri. În schimb, a ținut un discurs scurt și cu miez liderul LAPAR, Laurențiu Baciu. A criticat nepăsarea funcționarilor din instituțiile de stat, nepăsare de care se lovesc mereu fermierii.

Ministrul Agriculturii este plecat în străinătate și ne-a spus că va veni un secretar de stat. A venit președintele Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ) care, am aflat acum, are și rangul de secretar de stat, spune Claudiu Frânc.

La rândul lui, președintele ANZ, Lelior Iacob, s-a întrebat la microfon de ce nu e niciun reprezentant al Registrului Genealogic al Bălțatei, adică al Asociației Crescătorilor de Bălțată din Brașov. Organizația este cea care ține Cartea de rasă și care tocmai este n competiție cu Federația pentru un loc de membru în Asociația Europeană.

Vineri a fost prima zi a Congresului. Evenimentul continuă și sâmbătă cu prezentarea în ring a unor exemplare deosebite de bovine.

Vizualizat: 2713 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Scandal înainte de Congres: De ce se ceartă crescătorii de Bălţată?

Scandal înainte de Congres: De ce se ceartă crescătorii de Bălţată?

Conducerea Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) precizează că a invitat Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental la Congresul Internaţional al Rasei Bălţată Simmental organizat de FCBR, după ce Agroinfo a publicat un drept de opinie transmis de Asociaţia de Bălţată Simmental din Braşov, în care reprezentanţii acesteia acuzau faptul că nu au fost invitaţi la eveniment. Zoltan Haller, vicepreşedintele Asociaţiei de Bălţată Simmental, susţine, însă, contrariul. Practic, Frânc (FCBR) şi Haller se acuză reciproc de dezinformare. Care este, de fapt, mărul discordiei?

Drept la opinie: Reacție la prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental!

Drept la opinie: Reacție la prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental!

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental din Brașov a reacționat imediat la anunțarea organizării primei ediții a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental. Organizația a fost omisă de pe lista invitaților. Iată punctul de vedere al Asociației, așa cum l-am primit la redacție!

Evenimentul săptămânii: Prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental

Evenimentul săptămânii: Prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental

Federația Crescătorilor de Bovine, sprijinită de Ministerul Agriculturii, organizează timp de două zile, 7 și 8 august, prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental. Evenimentul se ține la Târgu Mureș. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și-a anunțat deja participarea.

Alte articole in aceasta categorie

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

04 iulie 2020 - 14:05

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII. În această lună va fi lansată o măsură de finanțare pentru zona montană, construirea de abatoare. Măsura beneficiază de un buget de 12 milioane de euro, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, ministrul agriculturii, Adrian Oros. Suma pe care o poate obține un fermier sau o cooperativă este de maxim 300.000 de euro pentru un proiect.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

02 iulie 2020 - 17:19

LEGEA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că a solicitat o modificare la Legea bunăstării animalelor pe timpul transportului, adoptată de Parlament. Concret, în lege trebuie să apară că nu este permis transportul animalelor pe timpul caniculei, la o temperatură mai mare de 30 de grade. Șeful MADR a adăugat că a negociat cu țările arabe exportul de carcase și carne, nu de animale vii.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii