Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AVERTIZAREA companiilor de DISTRIBUŢIE: RISC MAJOR DE SECURITATE ALIMENTARĂ!

Publicat: 01 aprilie 2020 - 21:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SOLICITĂRI MĂSURI GUVERN. Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România (ACDBR) cere, din nou, Guvernului României să ia măsuri urgente pentru a asigura aprovizionarea cu alimente a populaţiei.

Redăm mai jos comunicatul integral transmis de ACDBR către AGROINFO:

Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România (ACDBR) a retrimis Prim-Ministrului României o petiţiei prin care solicităm declararea DISTRIBUȚIEI DE BUNURI SECTOR STRATEGIC, împreună cu alte sectoare economice vitale pentru populţie, precum sănătatea, siguranţa publică, transportul de mărfuri, industria alimentară şi să creeze pachete specific sectoriale cu de măsuri de intervenţie guvernamentală, în spiritul Comunicării Comisiei Uniunii Europene din 19 martie 2020 privind Cadrul temporar pentru măsurile de ajutor de stat pentru sprijinirea economiei şi a Deciziile Parlamentului European din 26 martie 2020 privind răspunsul comun al UE la pandemia COVID 19.

Este important ca Guvernul să garanteze securitatea populaţiei prin luarea de măsuri ferme, fără precedent, prin care să asigure funcţiile vitale ale societăţii şi să comunice coerent şi transparent aceaste măsuri.

ACDBR trage public un semnal de alarmă că, dacă Guvernul nu se va ridica la nivelul momentului, EXISTĂ RISC MAJOR DE SECURITATE ALIMENTARĂ, adică să apară sincope în asigurarea hranei populaţiei.

Suntem cei care asigurăm fluxul neîntrerupt de marfă între producători şi magazinele în care intră clienţii finali. 44% din populaţia României traieşte în mediul rural, unde există doar magazine aprovizionate de noi.

Chiar dacă există stocuri, iar producţia alimentară este la capacitate 100%, aceste bunuri alimentare trebuie distribuite către marile reţele comerciale şi către magazinele alimentare de proximitate.

Ca şi în cazul sistemului sanitar, este posibilă apariţia blocajelor comercianţilor, ceea ce va duce imediat la disfuncţii majore în asigurarea cu alimente a populaţiei.

Subliniem că distribuitorii şi comercianţii de alimente şi bunuri de larg consum suntem în prima linie şi, solidari cu autorităţile publice, încercăm să ne achităm de sarcina socială ce ne revine. Dar pentru optima funcţionare a lanţului alimentar şi a distribuţiei de alimente avem nevoie de suport imediat.

Solicitările noastre adresate Prim-Ministrului şi Ministerului Economiei sunt:

 • 1. Analiza Guvernului asupra gradului de risc sectorial în economie cu incidenţă critică asupra populaţiei şi stabilirea Sectoarelor strategice.
 • 2. Facilitarea accesului la mijloace sanitare performante de protecţie împotriva infectării cu Covid 19 pentru toţi angajaţii din domeniile comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul.
 • 3. Plata debitelor Statului către toţi operatorii economici în maximum 15 zile, cu efectuarea ulterioară a controlului legal.
 • 4. Acordarea unor finanţări nerambursabile directe de către Guvern întreprinderilor aflate în dificultate, din cauza efectelor directe sau indirecte asupra acestora generate de intervenţia statului.
 • 5. Achitarea în totalitate şi direct din bugetul de stat a indemnizaţiei aferente concediilor medicale pentru angajaţii bolnavi de coronavirus sau aflaţi în carantină sau autoizolare.
 • 6. Amânarea plăţii tuturor obligaţiilor fiscale ale tuturor contribuabililor pe perioada stării de urgenţă plus două luni de la încetarea acesteia, fără calcularea penalităţilor de întârziere.
 • 7. Suspendarea plăţii ratelor, a dobânzilor la credite, linii de credit şi leasing-uri tuturor contribuabililor pe perioada stării de urgenţă plus două luni de la încetarea acesteia, fără calcularea penalităţilor de întârziere, fără capitalizarea dobânzii. Aceasta este măsura reprezintă realul suport acordat de Guvern şi nu doar o garantare a veniturilor viitoare ale băncilor.
 • 8. Crearea de către Guvern a unor scheme de împrumut bancar garantate de stat, cu dobândă subvenţionată 100%.
 • 9. Nediscriminarea prin actele normative elaborate a antreprenorilor în funcţie de codurile CAEN ale acestora.
 • 10. Crearea unor Comitete de urgenţă pe sectoare economice, care să analizeze situaţia existentă, să anticipeze efectele pe termen imediat, scurt şi mediu, totodată să formuleze, clar şi în raport cu normele legale incidente, măsurile şi normele de aplicare ce pot fi propuse spre aprobare şi promulgare de către Guvern. Comitetele pot fi formate din reprezentanţi ai asociaţiilor/patronatelor, ministerelor sectoriale şi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât activitatea să fie una obiectivă, eficienta şi rapidă în elaborarea şi propunerea soluţiilor optime.
 • 11. Acordarea de către Guvern a prezumţiei de nevinovăţie tuturor contribuabililor şi, în consecinţă, debirocratizarea măsurilor luate de Guvern prin OUG-urile deja adoptate, astfel încât acestea să fie operabile imediat şi fără constrângeri inutile.


Ovidiu GHEORGHE, Preşedinte Asociaţia ACDBR

raft-gol-supermarket_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1773 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

05 martie 2021 - 22:09

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, a declarat că o mână criminală i-ar fi adus pesta porcină africană într-una din fermele de porci, iar acum trebuie sacrificați 21.000 de porci.

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

05 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA FERME VACI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de bovine că anul acesta sunt noi reguli pentru plata subvenției de circa 185 de euro pe cap de bovină, sprijinul cuplat zootehnic.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

05 martie 2021 - 16:47

SUBVENȚII PENTRU FERMELE DE OI ȘI CAPRE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de ovine și/sau caprine care sunt modificările pentru subvenția mare la oi și capre, sprijinul cuplat, circa 18 euro pe cap de ovină.

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 15:40

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi modificările făcute pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2021.

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

05 martie 2021 - 10:15

CINE-L CONSILIAZĂ PE MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, profesorul universitar Adrian Oros, prodecan USAMV Cluj, s-a înconjurat numai de femei frumoase și tinere care să-l consilieze. Una și una, promovate de ministrul agriculturii în funcții importante.

ATENȚIE, APIA VĂ AVERTIZEAZĂ!

ATENȚIE, APIA VĂ AVERTIZEAZĂ!

05 martie 2021 - 08:46

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă avertizează asupra condițiilor care sunt considerate artificial create de către fermierii cu scopul de a obține pe nedrept subvențiile agricole. Când APIA decide că s-au creat condiții artificiale exclude fermierii de la plata subvențiilor și recuperează sumele deja plătite acestora.

LEGE pentru FERMELE DE ANIMALE!

LEGE pentru FERMELE DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 07:57

ATENȚIE, CRESCĂTORI DE ANIMALE! Legea sănătății animale intră în vigoare și se aplică din 21 aprilie 2021, anunță reprezentantul DG Sante, Comisia Europeană, Bernard Van Goethem.

TINERII FERMIERI, SUBVENȚII APIA MAI MARI!

TINERII FERMIERI, SUBVENȚII APIA MAI MARI!

05 martie 2021 - 07:30

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță condițiile pentru tinerii fermieri care vor să obțină anul acesta subvenții mai mari pe hectar. Ei pot să acceseze plata pentru tinerii fermieri, al cărei cuantum este de circa 36 de euro pe hectar. Suma este adăugată la celelalte scheme de plată pe hectar.

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

04 martie 2021 - 20:18

MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI. Ordinul ministrului agriculturii nr.24 pentru stabilirea dimensiunilor exploatațiilor de creștere a porcilor nu a fost încă retras din consultare publică. La ora publicării acestei știri, Ordinul maxim 5 porci în gospodăriile țărănești este afișat în consultare pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

CE LE-A PROMIS ASTĂZI PRIM-MINISTRUL CÎȚU FERMIERILOR CU CARE S-A ÎNTÂLNIT!

CE LE-A PROMIS ASTĂZI PRIM-MINISTRUL CÎȚU FERMIERILOR CU CARE S-A ÎNTÂLNIT!

04 martie 2021 - 19:27

AJUTOARE FERMIERI! Liderii Alianței pentru Agricultură și Cooperare s-au întâlnit astăzi cu prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare și ministrul agriculturii, Adrian Oros. Alianța a transmis, în seara aceasta, un comunicat pentru AGROINFO cu promisiunile făcute fermierilor de premierul României.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Adevăr

Adevăr
- Care e lucrul cel mai inteligent pe care îl poate spune un bărbat? Detalii