ANSVSA va cere CE prelungirea tranziţiei şi pentru procesatorii de carne
Publicat: 06 august 2009 - 13:00
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va solicita Comisiei Europene (CE) prelungirea perioadei de tranziţie cu peste un an pentru unităţile din industria alimentară care operează cu produse de origine animală: carne roşie, carne de pasăre, depozite frigorifice, unităţi pentru peşte şi produse din pescuit, propunerea fiind discutată şi agreată în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ al ANSVSA din data de 30 iulie a.c., informează un comunicat al Autorităţii Sanitare Veterinare.
Tot în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ, convocat de Marian Zlotea, preşedintele Autorităţii, au fost analizate şi agreate o serie de proiecte sau de modificări a unor acte normative.
Printre cele mai importante subiecte supuse analizei a fost cel privind Planul de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii laptelui crud de vacă, având în vedere că ANSVSA a solicitat deja Comisiei Europene o prelungire cu peste un an a perioadei de tranziţie pentru modernizarea unităţilor de procesare a laptelui şi pentru alinierea la standardele europene de igienă privind calitatea laptelui materie primă.
Pe ordinea de zi a şedinţei au mai figurat şi proiecte de acte normative referitoare la acordarea despăgubirilor pentru proprietarii animalelor care au fost afectate de anumite boli, procedura de autorizare sau înregistrare sanitară veterinară a unor activităţi, unităţi şi mijloace de transport.
Federaţia Sindicală din Industria Alimentară, reprezentată în Consiliul Consultativ al ANSVSA
La întrunire au participat, pe lângă reprezentanţii ANSVSA şi cei ai altor autorităţi ale administraţiei publice cu competenţe în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentelor, ai Colegiului şi Asociaţiei medicilor veterinari, reprezentanţi ai patronatelor şi ai asociaţiilor din domeniu şi, în calitate de invitat, un reprezentant al Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară.
La propunerea preşedintelui Autorităţii şi cu acordul membrilor prezenţi, a fost inclus în componenţa Consiliului şi reprezentantul Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, domnul Dragoş Frumosu.