Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AMERICANII INTERESAȚI de LEGUMELE cultivate de FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 30 martie 2017 - 12:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL MADR! Reprezentanții companiilor americane din România s-au întâlnit ieri, 29 martie, cu ministrul agriculturii, Petre Daea. Americanii au propus construirea unor depozite frigorifice unde să fie colectate legumele și fructele cultivate de fermierii români pentru a fi vândute în marile lanțuri de magazine.

Ministrul agriculturii a discutat miercuri cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). Astfel, ministrul Daea s-a întâlnit cu top managementul mai multor companii cu activitate în domeniul agricol, alimentar și industrial pentru a identifica noi posibilităţi de colaborare în domeniul realizării investiţiilor străine în România. 

Reprezentanţii companiilor americane au propus construcţia de depozite frigorifice regionale pentru colectarea de fructe şi legume de la fermierii români, în vederea deservirii hypermarketurilor din România. Ministrul a punctat că astfel de centre de colectare sunt foarte necesare în România, salutând această iniţiativă, se arată în comunicatul transmis către AGROINFO de Ministerul Agriculturii.

Alte subiecte dezbătute cu reprezentanții companiilor americane sunt:

Identificarea de posibilităţi pentru fermierii români în ce priveşte creşterea suprafeţelor cultivate cu plante pentru producţia de biocombustibili (plante oleaginoase), îmbunătăţirea căilor navigabile privind transportul cerealelor pe Dunăre şi Marea Neagră, la costuri convenabile, optimizarea logisticii şi deschiderea de noi pieţe pentru export.

Programul National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România. Ministerul Agriculturii are în plan reabilitarea a circa 1,8 milioane de hectare în următorii patru ani pentru infrastructura principală de irigaţii. Ministrul Daea a explicat că şi infrastructura secundară va beneficia de modernizare, întrucât vor fi alocate fonduri europene din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, prin submăsurile dedicate în acest sens.

Ministrul Petre Daea le-a prezentat și americanilor programul de sprijin financiar pentru tomate cultivate în spaţii protejate şi cel pentru producătorii de carne de porc.

Cu privire la programul destinat crescătorilor de porcine, ministrul a detaliat că, prin creşterea efectivelor de porci, un obiectiv prioritar pentru MADR, se realizează şi o eficientizare la nivelul pieţei locale, România aflându-se pe locul I în Europa, ca suprafaţa cultivată cu porumb, element de bază în hrana suinelor. Astfel, se creează valoare adăugată a produselor şi ţara noastră ar putea exporta carne de porc către noi pieţe, pentru a căror deschidere se lucrează în prezent. De altfel, ministrul a subliniat că se urmăreşte creşterea efectivelor de porcine şi a productivităţii acestora.

La finalul întâlnirilor, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, i-a asigurat pe reprezentanţii companiilor americane de toată deschiderea şi disponibilitatea pentru colaborare şi pentru îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale.

Sursa: Comunicat MADR

Vizualizat: 1124 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii