Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Coaliţia pentru Mediu susţine că separarea Apelor şi Pădurilor de Ministerul Mediului a fost o greşeală

Publicat: 21 decembrie 2012 - 12:02
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Coaliţia pentru Mediu din România susţine că despărţirea domeniilor Ape şi Păduri reprezintă o greşeală a noului Guvern, pentru că este în “dezacord cu principiile de protecţie a mediului care ar trebui să guverneze administrarea Apelor şi Pădurilor”.

“Coaliţia pentru Mediu din România protestează faţă de intenţia premierului desemnat Victor Ponta de a rupe Apele şi Pădurile din zona de competenţă a Ministerului Mediului şi formarea unui minister separat al Apelor, Pădurilor şi Pescuitului. Considerăm această decizie în dezacord cu principiile de protecţie a mediului care ar trebui să guverneze administrarea Apelor şi Pădurilor şi ne manifestăm temerea ca aceste domenii esenţiale pentru sănătatea mediului să nu fie afectate de filozofia exploatării resurselor, în detrimentul conservării lor”, se notează în comunicatul dat de Coaliţia pentru Mediu.

Structura Guvernului trebuie să reflecte arhitectura instituţională de la nivel European
Potrivit sursei, “decizia este în contradicţie cu concepţia structurii Guvernului anunţat de premierul Victor Ponta, conform căreia responsabilităţile trebuie să reflecte arhitectura instituţională de la nivel European”.
“În acest sens, menţionăm că România are negociat cu CE un capitol de mediu care include şi componenta de ape şi prin urmare soluţia guvernamentală propusă nu reflectă atribuţiile DG Environment. Un alt motiv pentru care separarea este greşită este legat de faptul că majoritatea zonelor protejate din cadrul Natura 2000 sunt suprafeţe de apă şi pădure, iar protejarea lor trebuie să fie o prioritate în acord cu directivele europene Păsări şi Habitate”, subliniază reprezentanţii organizaţiei de mediu.

padure_b

În această situaţie, Coaliţia pentru Mediu din România solicită premierului Victor Ponta să renunţe la ideea de a separa cele două domenii de Ministerul Mediului. sursa: Agerpres

Vizualizat: 2924 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ionescu
|
12. 24, 2012. Monday 12:49

Una e protecţia mediului şi alta e administrarea lui!!! Când o pica Plumb topit pe administratori osă vedem mai puţin jaf în păduri şi ape!!!!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii