Adama
AGRICOVER

Rusia a acceptat prelungirea acordului privind exportul de cereale la Marea Neagră

Publicat: 18 martie 2023 - 10:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Autorităţile ruse au anunţat că sunt de acord cu prelungirea acordului de facilitare a exporturilor ucrainene de cereale prin Marea Neagră, însă doar numai pentru 60 de zile!

transport-maritim-cereale_bÎnalţi oficiali ONU s-au întâlnit luni la Geneva cu o delegaţie la nivel înalt a Federaţiei Ruse pentru a discuta despre expirarea celor două acorduri semnate la 22 iulie 2022: Iniţiativa privind cerealele Mării Negre între Federaţia Rusă, Turcia, Ucraina şi Naţiunile Unite; şi Memorandumul de înţelegere dintre Federaţia Rusă şi ONU, pentru a facilita exporturile de produse agroalimentare şi îngrăşăminte, care a fost reînnoit pentru o perioadă de 120 de zile în noiembrie anul trecut şi expiră astăzi, 18 martie.

Rusia a anunţat că va accepta o prelungire doar pentru 60 de zile, ceea ce reprezintă jumătate din numărul de zile convenit iniţial, în noiembrie. Indicele FAO al preţurilor la alimente a scăzut timp de zece luni consecutiv de când a atins niveluri record în martie 2022, demonstrând în mod clar impactul pozitiv al ambelor acorduri asupra preţurilor globale la alimente.

Secretarul general al ONU a precizat că Naţiunile Unite vor face tot posibilul pentru a păstra integritatea Iniţiativei pentru cereale la Marea Neagră şi pentru a asigura continuitatea acesteia, care au permis exportul a 24 de milioane de tone metrice de cereale prin Marea Neagră, cu 55% din exporturile de alimente către ţările în curs de dezvoltare.

Vizualizat: 422 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Petre Daea, schimbat de la Ministerul Agriculturii?!

Petre Daea, schimbat de la Ministerul Agriculturii?!

21 martie 2023 - 13:45

Petre Daea ar putea fi schimbat de la Ministerul Agriculturii, după gestionarea proastă a crizei fermierilor români, potrivit surselor politice, citate de Antena 3.

Decizie ANSVSA export oi și vaci în Iordania!

Decizie ANSVSA export oi și vaci în Iordania!

20 martie 2023 - 20:07

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale din țara noastră, ANSVSA a convenit cu partea iordaniană reducerea perioadei de carantină pentru ovinele și bovinele destinate exportului de la 21 de zile la 14 zile, facilitând astfel comerțul cu animale vii, informează un comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Crescătorii români de vaci, la o fermă cu 25.000 vaci din Qatar!

Crescătorii români de vaci, la o fermă cu 25.000 vaci din Qatar!

20 martie 2023 - 07:44

Baladna este cea mai mare fermă de vaci din Qatar, cu un efectiv de 25.000 de capete, spun crescătorii de vaci din Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească, ACVBR Sim, care au vizitat-o recent.

Crescătorii de vaci revoltați: Asta-i subvenție cu dedicație! Banii îi iau ăia care mai au doar crotaliile, nu și vacile!

Crescătorii de vaci revoltați: Asta-i subvenție cu dedicație! Banii îi iau ăia care mai au doar crotaliile, nu și vacile!

09 martie 2023 - 08:30

Crescătorii de vaci sunt nemulțumiți de condițiile stabilite pentru acordarea ajutorului de stat pe cap de vacă adultă, în contextul pierderilor suferite din pricina războiului din Ucraina. Recent, Senatul României a votat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 3/8 februarie 2023 prin care se instituie acest ajutor, iar în proiectul de lege au fost făcute modificări la condițiile de eligibilitate, cuantum și perioada depunere cereri. 

Emil Dumitru: Plata APIA pe care o va primi un fermier va fi de circa 150 euro/ha!

Emil Dumitru: Plata APIA pe care o va primi un fermier va fi de circa 150 euro/ha!

08 martie 2023 - 17:06

„Pe baza noului ordin, plata pe care o va putea primi un fermier va fi de aproximativ 150 de euro pe hectar. Suma reprezintă o scădere abruptă față de anii trecuți, când un fermier primea în medie 192 de euro pentru fiecare hectar cultivat", spune deputatul Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de agricultură, referindu-se la condițiile de obținere a subvențiilor agricole stabilite prin Ordinul ministrului agriculturii nr.80/2023.

Subvenții fermieri pentru cumpărarea de utilaje agricole!

Subvenții fermieri pentru cumpărarea de utilaje agricole!

07 martie 2023 - 10:24

Fermierii din Franța vor beneficia de subvenții pentru cumpărarea de echipamente și utilaje agricole, anunță cotidianul francez La Tribune. 

Comunicat APIA ACUM pentru crescătorii de animale!

Comunicat APIA ACUM pentru crescătorii de animale!

27 februarie 2023 - 17:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește Cereri de plată pentru intervenția DR-06-Bunăstarea animalelor, anunță un comunicat APIA transmis astăzi Agroinfo.

Calendar AFIR 2023: Ajutoare micii fermieri, tinerii fermieri, investiții în ferme! Suma disponibilă un miliard euro!

Calendar AFIR 2023: Ajutoare micii fermieri, tinerii fermieri, investiții în ferme! Suma disponibilă un miliard euro!

22 februarie 2023 - 19:48

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 22 februarie 2023, calendarul estimativ de lansare a sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare aferente intervențiilor din cadrul Pilonului II din Planul Strategic PAC 2023-2027 în anul 2023. Fermierii români au la dispoziție un miliard de euro. 

Ordin MADR plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ordin MADR plata subvențiilor APIA pentru acest an!

14 februarie 2023 - 20:03

Pe site-ul MADR a fost postat astăzi, 14 februarie 2023, proiectul de ordin privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile şi modul de implementare a intervențiilor din sectoarele vegetal și zootehnic prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a)–c) din HG nr. 1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul european de garantare agricolă şi de la bugetul de stat.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

13 februarie 2023 - 12:07

Clarificări AFIR privind actualizarea prețurilor pentru implementarea investițiilor publice finanțate din FEADR, anunță astăzi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în comunicatul transmis Agroinfo. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii