Pe piaţa americană, preţurile de retail la porc au ajuns la un nou record. În luna mai a fost de 3,043 de dolari pe uncie, cu 12 cenţi mai mult decât în aprilie. Recordul precedent era de 3,026 de dolari, înregistrat în septembrie 2008.
Faţă de anul trecut, preţul a fost în mai cu 3% mai mare în acest an. La puii broiler, preţurile de asemenea au crescut, fiind înregistrat un plus de 10 cenţi pe uncie. Până la 1,755 de dolari pe uncie. Recordul în acest sector rămâne preţul de 1,857 de dolari, înregistrat în mai 2009.
La carnea de vită, în schimb, creşterea a fost de numai 0,5%, până la 4,43 de dolari pe uncie, cu 3% în plus faţă de mai 2009, dar cu 8 cenţi mai puţin faţă de recordul de 4,526 de dolari, din august 2008. Specialiştii estimează că preţurile vor creşte în continuare, aceasta ca efect al urcării preţurilor la hrana pentru animale. Desigur, acestea se vor reflecta în preţurile de comercializare către beneficiarul final al produsului.
A scăzut producţia de carne roşie
Departamentul american de Agricultură a anunţat că producţia de carne roşie în SUA a fost de 2,73 miliarde de uncii în mai (1,2 milioane de tone), în scădere cu 5% faţă de anul trecut. La carnea de vită, cu 2,09 miliarde de uncii (911.000 de tone), scăderea a fost de 4%.
În total, au fost sacrificate 2,79 milioane de capete, în scădere cu 2%. Greutatea medie în viu a fost de 1.249 de uncii (0,5 tone). La carnea de viţel, cantitatea disponibilă a fost de 10 milioane de uncii, cu 2% mai puţin decât anul trecut în mai. Cantitatea totală de carne de vită vândută a fost cu 1% mai mică decât anul trecut.