Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Produsele agrochimice şi alte inputuri, considerate produse esenţiale pe timpul pandemiei COVID-19

Publicat: 01 aprilie 2020 - 20:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comerţul cu inputuri agricole, inclusiv produsele agrochimice pentru protecţia culturilor, este considerat vital de către guvernul brizilian, care a autorizat tranzacţionarea acestora chiar şi pe perioada de carantină impusă pentru combaterea pandemiei COVID-19.


ingrasaminte_bConform Decretului 10.282/2020, activitatea de "prevenire, control şi eradicare a dăunătorilor la plante, precum şi a bolilor la animale" este clasificată drept "esenţială". În plus, potrivit textului de lege, guvernul federal consideră supravegherea şi certificarea sanitară şi fitosanitară drept activităţi esenţiale şi neîntrerupte, inclusiv inspecţia alimentelor, a produselor şi derivatelor de origine animală şi vegetală.

Totodată, o altă măsură provizorie permite guvernului să stabilească închiderea şi deschiderea porturilor, autostrăzilor sau aeroporturilor atunci când acest lucru are efecte asupra serviciilor şi activităţilor publice esenţiale. Textul federal enumeră serviciile care sunt esenţiale pentru a răspunde nevoilor urgente ale comunităţii, făcând referire şi la activitatea agricolă. Se consideră astfel vitală producţia, distribuţia, comercializarea şi livrarea de produse alimentare, fără de care supravieţuirea, sănătatea sau siguranţa oamenilor ar putea fi puse în pericol.

Vizualizat: 1340 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LISTA SUBVENȚIILOR APIA VIRATE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020!

LISTA SUBVENȚIILOR APIA VIRATE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020!

13 noiembrie 2020 - 12:30

DATA LIMITĂ DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen limită de plată către fermieri data de 31 decembrie 2020 pentru mai multe scheme de plată pe hectar și pe cap de animal. AGROINFO vă pune la dispoziție lista acestor subvenții care vor ajunge în conturile fermierilor și crescătorilor de animale până la sfârșitul acestui an.

MINISTRUL AGRICULTURII: PENTRU PRIMA DATĂ, AVANS LA SUBVENȚIILE APIA ȘI PENTRU ACEȘTI FERMIERI!

MINISTRUL AGRICULTURII: PENTRU PRIMA DATĂ, AVANS LA SUBVENȚIILE APIA ȘI PENTRU ACEȘTI FERMIERI!

11 noiembrie 2020 - 12:54

PLATA AVANSULUI APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va achita, pentru prima oară, avansul la subvențiile APIA aferente acestui an și fermierilor din eșantionul de control, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Agriculturii.

AJUTORUL DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR PLĂTIT ȘI ÎN 2021!

AJUTORUL DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR PLĂTIT ȘI ÎN 2021!

04 noiembrie 2020 - 19:44

OFICIAL! Ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale va fi plătit până-n 30 iunie 2021, anunță astăzi, 4 noiembrie 2020, Ministerul Agriculturii printr-un proiect de act normativ care modifică Hotărârea de Guvern 1179 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor. Astfel, termenul de acordare a acestui ajutor în zootehnie a fost  prelungit cu 6 luni.

ȘEFUL AFIR, ANUNȚ DESPRE AJUTORUL PENTRU TINERII FERMIERI!

ȘEFUL AFIR, ANUNȚ DESPRE AJUTORUL PENTRU TINERII FERMIERI!

02 noiembrie 2020 - 06:48

SPRIJIN TINERI FERMIERI! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute, într-un interviu acordat Agerpres, că va fi redeschisă submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Șeful AFIR spune că mai sunt disponibile 20 de milioane de euro.

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

29 octombrie 2020 - 17:15

SUBVENȚII MAI MARI PE HECTAR! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în noul exercițiu financiar, de o plată suplimentară care le-ar putea aduce subvenții la fel de mari ca-n vestul Europei. Noile plăți suplimentare sunt eco-schemele, care vor avea o alocare substanțială.

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

28 octombrie 2020 - 09:17

EVENIMENT. Ca in fiecare an, tinerele talente au primit pentru proiectele lor diploma de excelență în domeniul științelor inginerești și agricole Burse Helmut Claas și alte premii în valoare totală de peste 36.000 de euro din partea Fundației Claas din Germania.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii