Adama
Vinasa Rompak

Pe piaţa americană preţurile la carnea en-gros cresc iar cele de retail stagnează

Publicat: 01 iulie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Carnea americană s-a scumpit, iar creşterea preţurilor pe piaţa en-gros are la bază un argument foarte simplu, spun specialiştii în domeniu: la un moment dat oamenii vor fi nevoiţi să cumpere carnea pentru hrană.

Aceiaşi specialişti mai spun că marii producători vor fi nevoiţi să simtă presiuena consumatorilor, care în prezent beneficiază de preţuri mai mult decât accesibile la această marfă. Odată ce retailerii şi operatorii de restaurante vor fi nevoiţi să majoreze preţurile, consumatorii vor avea tendinţa să caute alternative la preţuri mai mici, fie sub forma unor proteine mai ieftine, fie o reducere în consumul de proteine.

La porcine şi vită, preţurile au crescut pe piaţa en-gros, ceea ce a condus la o creştere şi la producătorii finali. Totuşi, preţurile la vânzările en-gros şi cele de retail nu funcţionează în tandem. De obicei, se poate vorbi de o perioadă de o lună până când efectele se pot vedea la consumatorul final.

Preţurile de producţie au crescut în primele patru luni ale anului, cu până la 5,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Creşterea pe piaţa de detail nu s-a făcut încă simţită, fiind aşteptată în perioada viitoare. Cea din urmă piaţă, cea care este simţită de consumatorul final, este oricum mult mai stabilă, fiind afectată de constrângerile consumului şi al competiţiei mult mai mari decât la en-gros.

Astfel, la acest capitol, preţurile nu sunt mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Cel mai probabil vor mai trece câteva luni ca preţurile din retailul american să crească şi aproape sigur această creştere nu va fi la acelaşi nivel cu cele de la livrările de carne brută, aceasta şi ca urmare a costurilor scăzute cu forţa de muncă.

Vizualizat: 838 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii