Adama
Vinasa Rompak

Miniştrii agriculturii din statele UE şi din Parteneriatul Estic se reunesc în ianuarie 2014, la Chişinău

Publicat: 13 octombrie 2013 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Miniştrii agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene şi ai ţărilor din Parteneriatul Estic se vor reuni, la 23 ianuarie 2014, la Chişinău, pentru a discuta despre implementarea noului Programul European de Vecinătate pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (ENPARD), a anunţat comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Potrivit lui Dacian Cioloş, este vorba despre noul program pe care el l-a iniţiat în cadrul Comisiei Europene. “Eu am iniţiat în cadrul Comisiei Europene un program financiar pentru Politica de Vecinătate pe domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, Programul European de Vecinătate pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Pentru a pregăti implementarea acestui program, care este o noutate pentru Politica de Vecinătate, urmează să organizăm o Conferinţă Ministerială în cadrul Parteneriatului Estic cu miniştrii Agriculturii din ţările din vecinătatea estică şi cu miniştrii Agriculturii din statele membre”, a declarat comisarul european.

Acesta a mai precizat că agricultura este un domeniu extrem de important pentru Republica Moldova. “Am hotărât să organizăm această conferinţă ministerială aici, la Chişinău, pe data de 23 ianuarie 2014. O să fiu aici împreună cu comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, şi miniştrii pentru agricultură din statele membre tocmai pentru a discuta implementarea acestui Program. Am ales Chişinăul pentru a organiza această conferinţă ministerială regională şi pentru că agricultura şi dezvoltarea rurală în Republica Moldova au o semnificaţie şi politică şi practică, şi este un sector important”, a subliniat comisarul Cioloş. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1031 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Verificări ANSVSA ferme animale, abatoare!

Verificări ANSVSA ferme animale, abatoare!

13 noiembrie 2024 - 05:25

ANSVSA în control! Acțiuni întreprinse de ANSVSA pentru verificarea modului de implementare a măsurilor de atenuare a riscurilor referitoare la pesta porcină africană (PPA) la nivelul unităților de industria alimentară din sectorul cărnii.

Ministrul Barbu s-a răzgândit!

Ministrul Barbu s-a răzgândit!

31 octombrie 2024 - 12:54

Ministerul Agriculturii a hotărât să amâne controversatul proiect de ordonanţă ce viza plafonarea adaosului comercial la maximum 20% pentru zeci de mii de produse alimentare procesate în România. În schimb, autorităţile intenţionează să înfiinţeze un comitet pentru monitorizarea preţurilor, potrivit unor surse citate de G4Food.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Subvenție micii fermieri, APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Vezi cuantumul!

Subvenție micii fermieri, APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Vezi cuantumul!

30 octombrie 2024 - 17:47

Guvernul a aprobat astăzi, 30 octombrie 2024, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate”, pentru perioada 2024-2025.

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

28 octombrie 2024 - 19:32

România se află în centrul unei crize legate de exporturile de porumb, după ce mai multe nave plecate din Portul Constanța au fost refuzate în țările de destinație. Motivul? Contaminarea cu aflatoxină, o substanță toxică ce face ca marfa să fie considerată periculoasă pentru consumul uman și animal, scrie Profit.ro.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii