Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Miniştrii agriculturii ai statelor UE şi Parteneriatului Estic se reunesc joi, la Chişinău

Publicat: 21 ianuarie 2014 - 13:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Miniştrii agriculturii ai statelor membre ale UE şi ai ţărilor din Parteneriatul Estic, comisari europeni şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale se vor reuni joi, la Chişinău, pentru a discuta despre implementarea noului Programul European de Vecinătate pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (ENPARD), a declarat luni ministrul agriculturii al Republicii Moldova, Vasile Bumacov.

Potrivit acestuia, la reuniune vor participa comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, comisarul pentru politica de vecinătate şi extindere Stefan Fule, opt miniştri ai agriculturii, inclusiv cel al României, Daniel Constantin, 12 miniştri-adjuncţi. „Vom dezbate programul european care se numeşte ENPARD. Marile provocări ale Republicii Moldova în domeniul agriculturii sunt că activăm în pieţe instabile. Vom semna Acordul de liber schimb cu UE şi acest lucru ne mobiliezează pentru a atrage mai multe fonduri pentru a spori competitivatea produselor agroalimentare”, a declarat Vasile Bumacov.

În cadrul unei vizite la Chişinău în luna octombrie 2013, Dacian Cioloş a declarat că scopul acestei reuniuni este de a pregăti implementarea ENPARD, care este o noutate pentru Politica de Vecinătate. El a precizat atunci că agricultura este un domeniu extrem de important pentru Republica Moldova. „Am ales Chişinăul pentru a organiza această conferinţă ministerială regională şi pentru că agricultura şi dezvoltarea rurală în Republica Moldova au o semnificaţie şi politică şi practică, şi reprezintă un sector important”, a subliniat comisarul Cioloş.
ENPARD este o iniţiativă politică nouă, care face parte din angajamentul UE pentru creştere economică şi stabilitate în vecinătatea sa şi care recunoaşte importanţa agriculturii pentru securitatea alimentară, dezvoltarea durabilă şi crearea de locuri de muncă în mediul rural. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1172 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii