Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Liderii negocierii secolului dintre UE şi SUA vin la Bucureşti să asculte ce vor românii de la TTIP

Publicat: 16 octombrie 2015 - 06:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 16 octombrie 2015, sunt prezentate la Bucureşti rezultatele consultării publice din România privind așa numita „negociere a secolului”, acordul comercial negociat în prezent între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii: Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Invitat de onoare al conferinței este Comisarul pentru Comerț al UE, Cecilia Malmström. Invitați speciali sunt Negociatorul Șef al UE, Ignacio Garcia Bercero şi Secretarul General al COPA-COGECA, Pekka Pesonen, iar din partea americană, Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Anthony Luzzatto Gardner.
De asemenea, vor vorbi Directorul pentru Afaceri Externe, Politici de Comerț și Controlul Exporturilor în echivalentul britanic al Ministerului Economiei, Chris Barton, Economistul - Șef al Directoratului General pentru Comerț al Comisiei Europene, Lucian Cernat, președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin şi Președintele Camerei de Comerț Americane în România, Daniela Nemoianu.
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, va reprezenta Guvernul României.
La eveniment participă și reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor, societăţii civile, precum și antreprenori români care exportă în SUA sau sunt afectați de TTIP.

Întâlnirea se desfăşoară pe trei secţiuni importante: industrie şi agricultură, sector energetic şi exporturi românești de servicii.

Evenimentul este organizat de europarlamentarul român Sorin Moisă, membru al Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European, care a iniţiat în mai 2015 consultarea naţională cu actorii din economia românească interesați în negocierea TTIP, pentru a identifica interesele, prioritățile și sensibilitățile Romaniei în această negociere istorică. Potrivit acestuia, la consultarea naţională au participat peste 1.500 de firme.

În cadrul conferinței internaționale vor fi prezentate cerințele și așteptările economiei și societății civile românești cu privire la TTIP. Un raport privind concluziile consultării va fi înmânat Comisarului pentru Comerț al UE, Cecilia Malmström.

În contextul participării la conferință, Cecilia Malmström a declarat că va vorbi despre ideile aflate la baza tratativelor și despre cum evoluează negocierile.

ttip-negocieri-UE-SUA_b

(sursa foto: Parlamentul European)

România are peste 30 de cerinţe: Dorim să ne protejăm industria avicolă

Europarlamentarul Sorin Moisă a afirmat că lista de priorități ale economiei românești cuprinde peste 30 de cerințe care să înlesnească accesul firmelor românești pe piața americană, câteva cerințe defensive, pentru industrii pe care trebuie să le protejăm, respectiv șase puncte sociale și de mediu, reflectând în principal opinia sindicatelor și a societății civile.

Dorim eliminarea completă a tarifelor vamale americane la încălțăminte și la produse ceramice, dorim liberalizarea completă a pieței energiei între SUA și Europa, dorim ca România să aibă acces deplin la tehnologii americane de ultimă generație, dorim condiții care să îmbunătățească accesul reciproc pe piața medicamentelor generice, dorim armonizarea standardelor în industria auto pentru a putea exporta mai mult în SUA, dar dorim și să ne protejăm industria avicolă, atâta vreme cât suntem convinși că standardele europene pe care producătorii noștri trebuie să le respecte sunt mai stringente și costisitoare decât cele americane, a detaliat Sorin Moisă.

În afara sălii de conferință este organizată şi o expoziție de către IMM-uri românești prezente sau cu potențial real de prezență pe piața SUA.

Vizualizat: 2016 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Parteneriat Transatlantic: Exportul de produse agricole românești în SUA, sub nivelul exporturilor din UE

Parteneriat Transatlantic: Exportul de produse agricole românești în SUA, sub nivelul exporturilor din UE

Potrivit raportului întocmit de Lucian Cernat, director general pentru politici comerciale, Comisia Europeană, Bruxelles, și Csilla Lakatos, economist Banca Mondială, Washington, valoarea totală a comerțului bilateral de bunuri și servicii dintre România și SUA s-a ridicat la 3,2 miliarde de dolari. Agricultura reprezintă doar 0,2%.

Consultare națională privind acordul comercial UE - SUA

Consultare națională privind acordul comercial UE - SUA

Peste 900 de firme, precum şi organizații sindicale, patronale, ale exportatorilor și importatorilor, IMM-uri și ONG-uri din România vor fi chemate la consultări privind Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții, aflat în curs de negociere între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Porumbul românesc cucereşte SUA. Vezi cu cât a crescut valoarea importurilor din România!

Porumbul românesc cucereşte SUA. Vezi cu cât a crescut valoarea importurilor din România!

Importurile de porumb din România şi de soia boabe din India sunt în creştere, arată un studiu american publicat de Organic Trade Association şi Universitatea din Pennsylvania. 

Alte articole in aceasta categorie

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

24 iunie 2020 - 19:30

COMUNICAT ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 iunie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

APEL MINISTRUL AGRICULTURII: PRIMARII SĂ NE AJUTE, NU SĂ NE ÎNCURCE!

APEL MINISTRUL AGRICULTURII: PRIMARII SĂ NE AJUTE, NU SĂ NE ÎNCURCE!

04 iunie 2020 - 21:04

SUBVENȚII APIA 2020! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a făcut astăzi un apel către primarii din România care trebuie să transmită la APIA adeverințele de la registrul agricol pentru fermierii care solicită anul acesta subvențiile agricole. Fac un apel către autoritățile locale, către primari, să ne ajute, să nu ne încurce în această perioadă, a spus șeful MADR.

CÂND ÎNCEPE APIA VERIFICĂRILE ÎN FERME pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

CÂND ÎNCEPE APIA VERIFICĂRILE ÎN FERME pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

19 mai 2020 - 08:23

CONTROALE PENTRU BANII CERUȚI DE FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are un calendar strict pentru verificările administrative și în ferme pentru subvențiile agricole aferente acestui an. Termenele au fost stabilite prin Ordinul ministrului agriculturii nr.131 din 15 mai 2020. AGROINFO vă pune la dispoziție calendarul verificărilor APIA și eșantionul de control selectat de APIA.

TONE DE LAPTE ARUNCATE PE CÂMP, CULTURI PUTREZITE! OAMENII AR PUTEA TRĂI CU CE ARUNCĂM NOI!

TONE DE LAPTE ARUNCATE PE CÂMP, CULTURI PUTREZITE! OAMENII AR PUTEA TRĂI CU CE ARUNCĂM NOI!

29 aprilie 2020 - 08:58

RUȘINOS! HRANA E LA GUNOI! Fermierii aruncă zilnic mii de litri de lapte! Culturile de legume au fost lăsate să putrezească pe câmp! Asta în timp ce sute de mii de oameni așteaptă la cozi uriașe la ușile depozitelor de alimente. Oamenii s-ar putea hrăni cu ce aruncăm noi, sunt supărați fermierii americani. Ei spun că asta se întâmplă din cauza absenței unui plan federal de distribuire a hranei.

 

Produsele agrochimice şi alte inputuri, considerate produse esenţiale pe timpul pandemiei COVID-19

Produsele agrochimice şi alte inputuri, considerate produse esenţiale pe timpul pandemiei COVID-19

01 aprilie 2020 - 20:42

Comerţul cu inputuri agricole, inclusiv produsele agrochimice pentru protecţia culturilor, este considerat vital de către guvernul brizilian, care a autorizat tranzacţionarea acestora chiar şi pe perioada de carantină impusă pentru combaterea pandemiei COVID-19.

SECURITATE ALIMENTARĂ ÎN CRIZA COVID-19: LIMITAREA EXPORTURILOR de CEREALE!

SECURITATE ALIMENTARĂ ÎN CRIZA COVID-19: LIMITAREA EXPORTURILOR de CEREALE!

29 martie 2020 - 22:54

STRATEGIE DE PANDEMIE. Cel mai mare exportator de grâu din lume a anunţat că va stabili o cotă pentru exporturile de cereale, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Atenție, România! FERMIERII desfăşoară ACUM cea mai importantă CAMPANIE AGRICOLĂ de la Marea Foamete încoace

Atenție, România! FERMIERII desfăşoară ACUM cea mai importantă CAMPANIE AGRICOLĂ de la Marea Foamete încoace

14 martie 2020 - 16:32


Odată cu criza noului coronavirus, cu o Uniune Europeană cu orașe, state, populații în carantină, cu transporturi și inputuri oprite sau în maximă suferință, campania agricolă de primăvară din acest an este una plină de întrebări și foarte puține răspunsuri pentru fermierii români.

VIN BANII pentru UN AJUTOR DE STAT AȘTEPTAT DE CRESCĂTORII DE ANIMALE!

VIN BANII pentru UN AJUTOR DE STAT AȘTEPTAT DE CRESCĂTORII DE ANIMALE!

04 februarie 2020 - 14:38

AJUTOR FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat luni, 3 februarie 2020, că a alocat deja 12 milioane de euro pentru un ajutor acordat fermierilor pentru construirea în zona montană de centre de sacrificare a animalelor. Nu este o noutate. Acest ajutor este prevăzut într-una din legile subsecvente Legii muntelui, promulgată de președintele Klaus Iohannis în decembrie 2018. Diferența este că prin Legea muntelui e stabilit un ajutor de 15 milioane de euro, iar acum suma alocată este mai mică cu 3 milioane de euro.

Zonele libere de pesticide i-a înfuriat pe fermierii francezi

Zonele libere de pesticide i-a înfuriat pe fermierii francezi

15 ianuarie 2020 - 15:11

Guvernul francez a stabilit distanţe sigure pentru aplicarea pesticidelor pe culturile agricole din apropierea zonelor rezidenţiale, în încercarea de a provoca o dezbatere între fermieri şi ecologişti, reuşind însă să supăre ambele tabere.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE BOBOTEAZĂ!

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE BOBOTEAZĂ!

05 ianuarie 2020 - 08:38

SĂRBĂTOARE. Botezul Domnului sau Boboteaza din 6 ianuarie, alături de ziua Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, prăznuită în 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă şi, totodată, al celor dedicate naşterii lui Iisus Hristos. Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii