Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Liderii negocierii secolului dintre UE şi SUA vin la Bucureşti să asculte ce vor românii de la TTIP

Publicat: 16 octombrie 2015 - 06:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 16 octombrie 2015, sunt prezentate la Bucureşti rezultatele consultării publice din România privind așa numita „negociere a secolului”, acordul comercial negociat în prezent între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii: Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Invitat de onoare al conferinței este Comisarul pentru Comerț al UE, Cecilia Malmström. Invitați speciali sunt Negociatorul Șef al UE, Ignacio Garcia Bercero şi Secretarul General al COPA-COGECA, Pekka Pesonen, iar din partea americană, Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Anthony Luzzatto Gardner.
De asemenea, vor vorbi Directorul pentru Afaceri Externe, Politici de Comerț și Controlul Exporturilor în echivalentul britanic al Ministerului Economiei, Chris Barton, Economistul - Șef al Directoratului General pentru Comerț al Comisiei Europene, Lucian Cernat, președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin şi Președintele Camerei de Comerț Americane în România, Daniela Nemoianu.
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, va reprezenta Guvernul României.
La eveniment participă și reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor, societăţii civile, precum și antreprenori români care exportă în SUA sau sunt afectați de TTIP.

Întâlnirea se desfăşoară pe trei secţiuni importante: industrie şi agricultură, sector energetic şi exporturi românești de servicii.

Evenimentul este organizat de europarlamentarul român Sorin Moisă, membru al Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European, care a iniţiat în mai 2015 consultarea naţională cu actorii din economia românească interesați în negocierea TTIP, pentru a identifica interesele, prioritățile și sensibilitățile Romaniei în această negociere istorică. Potrivit acestuia, la consultarea naţională au participat peste 1.500 de firme.

În cadrul conferinței internaționale vor fi prezentate cerințele și așteptările economiei și societății civile românești cu privire la TTIP. Un raport privind concluziile consultării va fi înmânat Comisarului pentru Comerț al UE, Cecilia Malmström.

În contextul participării la conferință, Cecilia Malmström a declarat că va vorbi despre ideile aflate la baza tratativelor și despre cum evoluează negocierile.

ttip-negocieri-UE-SUA_b

(sursa foto: Parlamentul European)

România are peste 30 de cerinţe: Dorim să ne protejăm industria avicolă

Europarlamentarul Sorin Moisă a afirmat că lista de priorități ale economiei românești cuprinde peste 30 de cerințe care să înlesnească accesul firmelor românești pe piața americană, câteva cerințe defensive, pentru industrii pe care trebuie să le protejăm, respectiv șase puncte sociale și de mediu, reflectând în principal opinia sindicatelor și a societății civile.

Dorim eliminarea completă a tarifelor vamale americane la încălțăminte și la produse ceramice, dorim liberalizarea completă a pieței energiei între SUA și Europa, dorim ca România să aibă acces deplin la tehnologii americane de ultimă generație, dorim condiții care să îmbunătățească accesul reciproc pe piața medicamentelor generice, dorim armonizarea standardelor în industria auto pentru a putea exporta mai mult în SUA, dar dorim și să ne protejăm industria avicolă, atâta vreme cât suntem convinși că standardele europene pe care producătorii noștri trebuie să le respecte sunt mai stringente și costisitoare decât cele americane, a detaliat Sorin Moisă.

În afara sălii de conferință este organizată şi o expoziție de către IMM-uri românești prezente sau cu potențial real de prezență pe piața SUA.

Vizualizat: 2235 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Parteneriat Transatlantic: Exportul de produse agricole românești în SUA, sub nivelul exporturilor din UE

Parteneriat Transatlantic: Exportul de produse agricole românești în SUA, sub nivelul exporturilor din UE

Potrivit raportului întocmit de Lucian Cernat, director general pentru politici comerciale, Comisia Europeană, Bruxelles, și Csilla Lakatos, economist Banca Mondială, Washington, valoarea totală a comerțului bilateral de bunuri și servicii dintre România și SUA s-a ridicat la 3,2 miliarde de dolari. Agricultura reprezintă doar 0,2%.

Consultare națională privind acordul comercial UE - SUA

Consultare națională privind acordul comercial UE - SUA

Peste 900 de firme, precum şi organizații sindicale, patronale, ale exportatorilor și importatorilor, IMM-uri și ONG-uri din România vor fi chemate la consultări privind Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții, aflat în curs de negociere între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Porumbul românesc cucereşte SUA. Vezi cu cât a crescut valoarea importurilor din România!

Porumbul românesc cucereşte SUA. Vezi cu cât a crescut valoarea importurilor din România!

Importurile de porumb din România şi de soia boabe din India sunt în creştere, arată un studiu american publicat de Organic Trade Association şi Universitatea din Pennsylvania. 

Alte articole in aceasta categorie

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

28 octombrie 2020 - 09:17

EVENIMENT. Ca in fiecare an, tinerele talente au primit pentru proiectele lor diploma de excelență în domeniul științelor inginerești și agricole Burse Helmut Claas și alte premii în valoare totală de peste 36.000 de euro din partea Fundației Claas din Germania.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

16 octombrie 2020 - 12:57

OFICIAL! Ținta de plăți asumată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru anul 2020 a fost în octombrie 2019 de 550 de milioane de euro. În ciuda crizei sanitare, AFIR susține că a reușit să depășească acest obiectiv. Astfel, plățile făcute de AFIR anul acesta se ridică la suma de 656 milioane de euro.

MINISTRUL OROS, LA ÎNTÂLNIRE CU OIERII ASTĂZI: PĂȘUNILE, SUBVENȚIILE PENTRU OIERIT!

MINISTRUL OROS, LA ÎNTÂLNIRE CU OIERII ASTĂZI: PĂȘUNILE, SUBVENȚIILE PENTRU OIERIT!

16 octombrie 2020 - 10:17

DISCUȚII ASTĂZI CU CRESCĂTORII DE OVINE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că astăzi, la ora 15, se va întâlni la Sibiu cu crescătorii de ovine. Evenimentul este organizat de Asociația Profesională a Ciobanilor (APC).

MESAJ LAPAR PENTRU FERMIERI!

MESAJ LAPAR PENTRU FERMIERI!

14 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR, Nicu Vasile a participat la o întâlnire de lucru organizată de PSD și are un mesaj pentru agricultorii români, anunță LAPAR într-un  comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO. Inserăm mesajul fermierului-șef.

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 21:17

SUSPECT. Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un român în vârstă de 22 de ani, suspectat că ar fi ucis doi frați italieni. Victimele au fost descoperite fără viață în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia. Unul dintre frați era pe jumătate carbonizat, iar celălalt avea craniul sfărâmat. Cei doi frați erau ciobani, la fel și presupusul ucigaș. Scandalul ar fi pornit de la pășune, informează ANSA, agenție italiană de știri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii