FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Apel FAO: Seceta ameninţă 7 milioane de fermieri din Afganistan!

Publicat: 29 august 2021 - 23:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) a lansat, pe 28 august, un apel urgent pentru sprijinirea agricultorilor din Afganistan, ţară în care seceta ameninţă mijloacele de subzistenţă a şapte milioane de fermieri.

FAO a solicitat extinderea de urgență a asistenţei umanitare, deoarece Afganistanul continuă să fie afectat puternic de o secetă din ce în ce mai severă, care ameninţă existenţa a peste 7 milioane de afgani care trăiesc din agricultură şi creşterea animalelor.

Potrivit FAO, 14 milioane de afgani (unul din trei afgani) trăiesc suferă din cauza insecurităţţii alimentare şi au nevoie de asistenţă umanitară urgentă.

Combinaţia dintre seceta severă, impactul economic al pandemiei şi migraţia pe scară largă, din faţa ameninţărilor talibanilor, au afectat puternic comunităţile rurale din Afganistan, în special fermierii şi crescătorii de animale pe care se bazează economia afgană.

Fără asistenţa FAO, un număr mare de agricultori vor fi obligaţi să-şi abandoneze fermele, ceea ce ar adânci insecuritatea alimentară, fiind încă o ameninţare la adresa populaţiei Afganistanului.

FAO îşi propune să sprijine 250.000 de familii de agricultori vulnerabili - aproximativ 1,5 milioane de persoane - pentru campania de toamnă care urmează. Însămânţările încep la sfârşitul lunii septembrie şi se termină în octombrie în multe zone. FAO poate sprijini acum doar 110.000 de familii şi ar mai avea nevoie de 18 milioane USD pentru a pune în practică planul FAO de răspuns la seceta în Afganistan.

Recolta actuală de grâu din Afganistan va fi cu 20% sub recolta din 2020 şi cu 15% sub medie din cauza secetei acute, astfel că următorul sezon agricol este esenţial pentru securitatea alimentară a populaţiei.

Cerea de grâu în Afganistan se aşteaptă că va fi cu aproximativ 28% mai mare decât anul trecut, până la 3,6 milioane de tone. Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la faptul că sistemele tradiţionale de distribuire a seminţelor de grâu din partea guvernului ar fi putut fi grav afectate de recenta criză politică, acumulând presiunile asupra fermierilor deja afectaţi din Afganistan.

Şi crescătorii de animale afgani au nevoie de asistenţă urgentă pentru a contracara impactul secetei în sezonul de iarnă care urmează. Se estimează că trei milioane de animale sunt expuse riscului.

Vizualizat: 306 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii