Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UE și SUA au încheiat un parteneriat de importanță istorică în domeniul comerțului cu produse ecologice

Publicat: 14 februarie 2012 - 20:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Uniunea Europeană și Statele Unite au anunțat astăzi că, începând cu 1 iunie 2012, produsele ecologice certificate în UE sau în SUA pot fi comercializate drept produse ecologice in oricare dintre aceste două regiuni. 

Acest parteneriat între cei mai mari doi producători de produse ecologice din lume va pune bazele unei construcții solide care va promova agricultura ecologică, contribuind la dezvoltarea acestui sector, la crearea de locuri de muncă și înființarea de întreprinderi la nivel global.

Scrisorile oficiale de instituire a parteneriatului au fost semnate la 15 februarie 2012 în Germania, la Nürnberg, de Dacian Cioloș, Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Kathleen Merrigan, secretar-adjunct în Ministerul agriculturii din SUA și ambasadorul Isi Siddiqui, negociatorul-șef pentru agricultură din cadrul reprezentanței comerciale a SUA. Ceremonia de semnare a avut loc la Târgul mondial de produse ecologice BioFach, cea mai mare manifestare de acest fel din întreaga lume.

„Acordul are o dublă valoare adăugată. Pe de o parte, agricultorii și producătorii de alimente ecologice vor avea acces mai ușor, cu mai puțină birocrație și mai puține costuri, la piețele din SUA și din UE, ceea ce va duce la consolidarea competitivității acestui sector. În plus, crește nivelul transparenței standardelor aplicabile produselor ecologice și gradul de încredere a consumatorilor, precum și capacitatea lor de a recunoaște alimentele și produsele noastre ecologice” a afirmat Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș.

„Acest parteneriat stabilește legături între fermierii și companiile de pe ambele maluri ale Atlanticului care activează în sectorul produselor ecologice, deschizând o gamă largă de oportunități de piață” a afirmat secretarul-adjunct în Ministerul agriculturii din SUA, Kathleen Merrigan.

Anterior, cultivatorii și companiile care doreau să comercializeze produse de ambele părți ale Atlanticului trebuiau să obțină certificate de conformitate ținând seama de două standarde diferite, ceea ce presupunea dublarea taxelor, a controalelor și a demersurilor birocratice.
În prezent, acest acord vizează doar produse exportate din și certificate în Statele Unite sau Uniunea Europeană.

Vizualizat: 1812 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii