Adama
Agreena
AGRICOVER

Plata subvențiilor APIA depinde de aceste lucruri! Mulți crescători de animale nu le știu!

Publicat: 30 aprilie 2024 - 19:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ghidul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care prevede condiții de acordare a schemelor de plată din zootehnie pentru acest an lămurește termeni pe care mulți crescători de animale nu le știu. Aceste definiții au rol important în plata subvențiilor APIA.

Nu o dată micii crescători de oi, vaci, capre ne-au întrebat ce înseamnă neconformitate sau cum e definită la APIA vaca metisă cu rasa de carne și multe alte lucruri. Din acest motiv, Agroinfo publică definițiile acceptate de APIA.

colaj vaca oaia_b

Neconformitate - înseamnă nerespectarea cerințelor legale în materie de gestionare în temeiul legislației Uniunii, menționate la articolul 12 alineatul (4) din Regulamentul (UE) 2021/2115, sau a standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, stabilite în conformitate cu articolul 13 din regulamentul respectiv, precum și orice nerespectare a criteriilor de eligibilitate, a angajamentelor asumate sau al altor
obligații legate de condițiile de acordare a ajutorului;

Perioada de referinţă este perioada cuprinsă între data începerii depunerii cererii de plată a anului anterior şi ultima zi înainte de data începerii depunerii cererii de plată a anului curent;

Perioadă de reţinere – perioada în care un animal care face obiectul unei cereri de plată trebuie reţinut în exploataţia, inclusiv în evidenţele acesteia, pentru care s-a depus cererea de plată sau transferat în alte exploataţii ale solicitantului sau în exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători, inclusiv în evidenţele acestora, în care a fost transferat temporar pentru păşunat;

Prim – cumpărător de lapte – o întreprindere sau un grup de întreprinderi care cumpără lapte crud de la producători pentru a-l supune uneia ori mai multor operațiuni de colectare, ambalare, depozitare, răcire sau transformare, inclusiv în temeiul unui contract, ori pentru a-l ceda uneia sau mai multor întreprinderi care tratează sau prelucrează laptele ori alte produse lactate ;

Sistem Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA) - totalitatea informațiilor, aplicaţiilor, dispozitivelor, documentelor şi procedurilor utilizate pentru identificarea şi înregistrarea animalelor.

Taur de carne - înseamnă masculul necastrat din specia taurine înscris în secţiunea principală a registrului genealogic al rasei din rasele prevăzute în lista raselor de taurine de carne din Ordinul MADR nr. 160/2024, cu vârsta de maximum 6 ani la data-limită de depunere a cererii de plată;

Vacă de carne - femela din specia taurine înscrisă/înregistrată în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, din lista raselor de de taurine carne prevăzută în Ordinul MADR nr. 160/2024, care a fătat cel puţin o dată până la data-limită de depunere a cererilor şi are cel puţin un produs înregistrat în BND;

Vacă de lapte - femela din specia taurine înscrisă/înregistrată în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, care a fătat cel puţin o dată până la data-limită de depunere a cererilor şi are cel puţin un produs înregistrat în BND;

Vacă metisă cu rasă de carne - femela din specia taurine, înregistrată în registrul genealogic al rasei, secţiunea suplimentară, din lista raselor de de taurine carne prevăzută în Anexa 24b din Ordinul MADR nr. 106/2024, care a fătat cel puţin o dată până la data-limită de depunere a cererilor şi are cel puţin un produs înregistrat în BND, Baza Națională de Date;

Verificări încrucişate - controale administrative desfășurate cu scopul detectării neconformităților privind datele declarate de fermier faţă de condiţiile de eligibilitate. Controalele încrucişate au ca scop evitarea acordării de sprijin necuvenit sau acordarea aceluiaşi tip de ajutor/sprijin de mai multe ori pentru aceeaşi exploataţie şi pentru a preveni cumularea necuvenită în cadrul schemelor de sprijin.

Vizualizat: 6220 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial MADR! Noua subvenție pentru cumpărarea vacilor și mieluțelor!

Oficial MADR! Noua subvenție pentru cumpărarea vacilor și mieluțelor!

24 mai 2024 - 13:49

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, participă luni, 27 mai 2024, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care se va desfășura la Bruxelles. Delegația română va solicita în sesiune publică aprobarea subvenției pentru achiziționarea animalelor de reproducție, anunță MADR în comunicatul transmis astăzi Agroinfo. 

APIA ASTĂZI: Plăți pentru crescătorii de animale!

APIA ASTĂZI: Plăți pentru crescătorii de animale!

24 mai 2024 - 12:48

Sprijin financiar în valoare de peste 322 milioane lei pentru susținerea activitații crescătorilor din sectorul suin și avicol în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Șef APIA: Dacă nu vor primi subvenții anul ăsta, este strict vina fermierilor!

Șef APIA: Dacă nu vor primi subvenții anul ăsta, este strict vina fermierilor!

24 mai 2024 - 11:07

Avertisment! Perioada scurtă alocată depunerii cererilor unice APIA îi va lăsa anul acesta pe mulți fermieri fără subvențiile APIA pe hectar și cap animal. Sute de fermieri nu vor primi aceste ajutoare, avertizează directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Bihor, Sorin Ioan Roman.

Anunț făcut de ministrul agriculturii!

Anunț făcut de ministrul agriculturii!

23 mai 2024 - 20:06

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a venit cu vești importante în ceea ce privește cerealele ucrainene. Acesta spune că interdicția în ceea ce privește aceste grâne în România nu va expira.

Verificări la micii fermieri cultivatori de legume!

Verificări la micii fermieri cultivatori de legume!

23 mai 2024 - 19:41

Aproape 9.300 de fermieri din județul Olt s-au înscris, în acest an, pentru a beneficia de ajutorul de 1.500 euro pe hectar, destinat compensării pierderilor cauzate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit Radio România Actualități.

Buget mai mare, subvenții APIA mai mari!

Buget mai mare, subvenții APIA mai mari!

23 mai 2024 - 17:18

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.

APIA ASTĂZI: Fermieri, în 2 zile aveți banii în cont!

APIA ASTĂZI: Fermieri, în 2 zile aveți banii în cont!

23 mai 2024 - 11:08

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că ieri, 22 mai 2024, a efectuat plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele 2 zile beneficiarii vor avea banii în conturi.

Mesaj URGENT plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

23 mai 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale sunt avertizați de către secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, să respecte termenul limită de 7 iunie 2024 dacă vor să beneficieze de subvențiile APIA pe hectar și cap animal, aferente acestui an.

Plata subvenției APIA de 100 euro/ha și animal pe care o iau și fermierii persoane fizice!

Plata subvenției APIA de 100 euro/ha și animal pe care o iau și fermierii persoane fizice!

23 mai 2024 - 05:56

Plata subvenției de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal, respectiv 100 euro/echivalentul UVM pentru sectoarele suin și avicol a fost demarată miercuri, 22 mai 2024, a anunțat secretarul de stat MADR Adrian Pintea.

AFIR ASTĂZI: Ajutor de maxim un milion euro/beneficiar!

AFIR ASTĂZI: Ajutor de maxim un milion euro/beneficiar!

22 mai 2024 - 18:56

În urma finalizării etapei de evaluare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, Rapoartele intermediare de selecție pentru intervenția DR-28 Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural și pentru intervenția DR-27 Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricolă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluţiile Vantage pentru agricultura de precizie / Precision Planting / Carbon Bee

Soluţiile Vantage pentru agricultura de precizie / Precision Planting / Carbon Bee

Vantage oferă soluţii integrate pentru agricultura de precizie, atât pentru cei care practică agricultura conservativă, cât şi pentru agricultura convenţională. Două dintre acestea sunt:

- semănatul de precizie, cu ajutorul tehnologiei Precision Planting prin care se realizează semănatul uniform atât în ceea ce priveşte adâncimea de semănat cât şi distanţa dintre seminţe/plante, în sistem no-till, minimum-till şi convenţional;

- erbicidarea "Spot spraying" - cu ajutorul tehnologiei Carbon Bee de la AgTech, sistemul SmartStriker - care permite detectarea precisă, în timp real, a buruienilor şi erbicidarea individuală a acestora.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Bacşiş

Bacşiş
O familie de scoţieni, îşi termină cina într-un restaurant. Detalii