SYNGENTA
Adama

Plata subvenției APIA pe hectar, data la care vin banii! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Publicat: 14 august 2024 - 16:24
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat marți seară, în emisiunea În Fața Națiunii de la Antena 3 CNN, că a urgentat plata subvenției pe suprafață, iar despăgubirile vor fi plătite în anul fiscal curent. În acest moment, în România sunt afectate de secetă 2 milioane de hectare de culturi.

„Am schimbat de urgență ordinul privind plata pe suprafață atunci când sunt calamități în România și practic am luat decizia ca fiecare hectar calamitat 100% să primească o subvenție fixă, o despăgubire fixă de 200 euro. Lucrul acesta s-a întâmplat și este fără precedent în România, pentru că este prima oară când despăgubirile vor fi plătite în același an fiscal.

Practic, vă dau un exemplu: dacă în anul 2022 au fost calamitate 1.000.000 de hectare, ele au fost achitate în anul fiscal următor. În luna mai 2023, am luat decizia aceasta împreună cu premierul Marcel Ciolacu. Sumele au fost discutate la Ministerul de Finanțe. Am urgentat ca până pe 15 septembrie să fie încheiate toate procesele verbale de calamități, atât la culturile de primăvară și de toamnă și până la sămânțare. Vom asigura acești bani pentru fermieri”, a anunțat Florin Barbu, în emisiunea În fața națiunii de la Antena 3 CNN.

colaj-urgent-apia_b

Ministrul Agriculturii spune că a urgentat și plata subvenției pe suprafață.

„Complementar, am urgentat și plata subvenției pe suprafață, care va începe în 16 octombrie. Practic, ne dorim foarte mult să asigurăm aceste sume de bani pentru ca fermierii să poată avea acești bani pentru însămânțarea culturilor de toamnă. Toate aceste lucruri le-am constituit printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, lucrul acesta s-a și întâmplat. În momentul de față, sunt depuse cereri de aproape 1,6 milioane de hectare, vorbim de culturile de primăvară”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Florin Barbu spune că 2 milioane de hectare sunt afectate de secetă, în contextul în care în România se cultivă anual 7 milioane de hectare.

„Avem și pentru culturile de toamnă, unde sunt procese verbale încheiate de situații de urgență din teritoriu, aproape 400.000 de hectare. În total, în momentul de față, cred că așa cum am estimat de prima dată, suprafața afectată de secetă în România, la culturile de toamnă și de primăvară sunt undeva la 2 milioane de hectare”, a mai spus Barbu.

În România, 2,7 milioane de hectare se pot iriga. „Celelalte suprafețe nu sunt în sistem irigat și de aceea noi ca și Guvern, trebuie să intervenim de urgență, pe lângă despăgubirile pe care le vom da și subvențiile la timp, astfel încât să poată demara lucrările de toamnă de însămânțare”, a mai explicat ministrul.

Vizualizat: 15771 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ASTĂZI! Subvențiile APIA la plată!

Comunicat APIA ASTĂZI! Subvențiile APIA la plată!

17 ianuarie 2025 - 19:22

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 90% din totalul fermierilor declarați eligibili în Campania aferentă anului de cerere 2024.

Noi subvenții APIA aprobate ASTĂZI de Guvern!

Noi subvenții APIA aprobate ASTĂZI de Guvern!

16 ianuarie 2025 - 15:45

Guvernul a aprobat astăzi, 16 ianuarie 2025, Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr.1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului Strategic (PS) PAC 2023-2027, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de la bugetul de stat.

Aprobată de Guvern ASTĂZI: Hotărâre ajutoare fermieri!

Aprobată de Guvern ASTĂZI: Hotărâre ajutoare fermieri!

16 ianuarie 2025 - 15:37

Guvernul a aprobat astăzi, 16 ianuarie 2025, Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr.1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul Strategic (PS) PAC 2023-2027.

ASTĂZI! Subvenții APIA hectar, cap animal plătite URGENT fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Subvenții APIA hectar, cap animal plătite URGENT fermierilor, crescătorilor de animale!

16 ianuarie 2025 - 13:34

Subvențiile APIA pe hectar și pe cap animal, aferente anului de cerere 2024, trebuie plătite urgent fermierilor, atrage atenția astăzi, 16 ianuarie 2025, Forumul APPR, într-o scrisoare deschisă, transmisă către Agroinfo.

Document! Cuantum pe hectar subvenția APIA lucernă pentru anul 2024!

Document! Cuantum pe hectar subvenția APIA lucernă pentru anul 2024!

16 ianuarie 2025 - 06:04

Fermierii, crescătorii de animale care au solicitat anul trecut la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat vegetal pentru lucernă așteaptă să primească această plată în acest an, în contul anului trecut. Agroinfo vă informează care este cuantumul pe hectar aferent anului 2024.

Sumele APIA plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor de animale!

Sumele APIA plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor de animale!

15 ianuarie 2025 - 19:23

În perioada 02 decembrie 2024 – 15 ianuarie 2025, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 337.658.900 euro (1.679.964.783 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 639.440 fermieri. 

Participarea României la expoziția internațională Săptămâna verde 2025

Participarea României la expoziția internațională Săptămâna verde 2025

15 ianuarie 2025 - 15:33

În perioada 17 – 26 ianuarie 2025, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 89-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2025” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Diferență uriașă: 500 dolari/ha în România față de 3.600 dolari/ha în Germania!

Diferență uriașă: 500 dolari/ha în România față de 3.600 dolari/ha în Germania!

15 ianuarie 2025 - 07:07

Între fermierii români și cei germani există diferențe uriașe în ceea ce privește creditele agricole, se arată într-o analiză făcută de zf.ro pe baza datelor Organi­zaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO).

Mesaj URGENT ANSVSA pentru toți crescătorii de animale!

Mesaj URGENT ANSVSA pentru toți crescătorii de animale!

15 ianuarie 2025 - 06:47

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, la data de 10 ianuarie 2025, Germania a notificat prin Sistemul Mondial de Informații privind Sănătatea Animalelor (WAHIS) al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), apariția primului focar de febră aftoasă într-o fermă de bivoli din landul Brandenburg, aflat în apropiere de Berlin. Boala a fost confirmată prin analizele efectuate de Institutul Friedrich Loeffler (FLI).

Vești bune pentru fermieri! Au crescut prețurile!

Vești bune pentru fermieri! Au crescut prețurile!

15 ianuarie 2025 - 06:23

Vești bune pentru fermierii care au mizat pe oleaginoase: floarea-soarelui, rapiță și soia! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Piloca
|
08. 19, 2024. Monday 07:55
Promisiuni electorale. Avînd în vedere că este an electoral asta se va întâmpla. Floarea soarelui se recoltează
Porumbul se recoltează și cine mai stabilește proporția de calamitate.
Și teoretoc și fizic nu este timp de așa ceva.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

A fost numit ”cea mai bună alternativă ecologică la glifosat”. Utilizat la dezmiriștire, la prelucrarea terenului și chiar la semănat direct, cultivatorul de precizie Treffler, de la Tehnodiesel, a schimbat modul de lucru într-o fermă din România care exploatează 3.700 ha de teren în sistem ecologic.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii