Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PLATA APIA MINIMĂ și MAXIMĂ PENTRU VACI DE LAPTE PENTRU ACEST AN!

Publicat: 22 decembrie 2020 - 09:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ZOOTEHNIE 2020. Subvenția europeană care rămâne cu un cuantum mare este sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru vaci de lapte. Valoarea pe cap de animal pentru această subvenție, pentru acest an, este de 379,5340 de euro/cap de animal, adică 1.849,2794 lei/cap de animal. Care este suma minimă și suma maximă pe care o poate încasa anul acesta un crescător de vaci de lapte de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

Minim 10 vaci de lapte eligibile pentru sprijinul cuplat zootehnic trebuie să dețină un crescător pentru a primi această subvenție europeană. Dacă are 9 vaci de lapte eligibile și a 10 a nu îndeplinește toate condițiile APIA, este exclus de la plata sprijinului cuplat zootehnic. Condiția de bază pentru SCZ este înregistrarea/înscrierea animalelor în registrul genealogic al rasei respective. Excepție în ce privește numărul minim  de vaci pentru această subvenție îl face zona montană, unde crescătorii trebuie să aibă minim 5 vaci eligibile pentru a încasa sprijinul cuplat zootehnic.

Care este suma minimă și care este suma maximă pe care o încasează anul acesta crescătorii de vaci de lapte de la APIA?

O fermă cu 10 vaci de lapte eligibile pentru sprijinul cuplat zootehnic încasează anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) suma de 3.795,34 euro. APIA le achită fermierilor subvențiile în lei, la un curs de 4,8725 lei pentru un euro. Astfel, suma în lei pe care trebuie să o primească un crescător cu 10 vaci de lapte eligibile pentru SCZ este de 18.492,7941 lei.

Ce sumă va primi o fermă cu numărul maxim de capete de vaci de lapte pentru care se plătește această subvenție?

Numărul maxim de vaci de lapte pentru care APIA achită această subvenție este 250. Deci, APIA nu achită SCZ vaci de lapte pentru un număr mai mare de 250 de capete, indiferent că un crescător deține mai multe vaci de lapte care s-ar califica pentru această subvenție.

Crescătorul care deține 250 de vaci de lapte eligibile pentru sprijinul cuplat zootehnic va încasa în acest an de la APIA suma totală de 94.883,5 euro. El va primi în cont de la APIA această sumă în lei, la cursul de 4,8725 lei pentru un euro, așadar suma încasată de crescător este de 462.319,8537 lei.

Cuantumul pe cap de animal a fost comunicat luni, 21 decembrie 2020, de APIA. De asemenea, APIA a comunicat, tot luni, că a început autorizarea la plată a acestei subvenții așteptată de crescătorii de bovine. În acest an, este subvenția cu cel mai mare cuantum pe cap de bovină. La calculele noastre se adaugă și ajutorul național tranzitoriu plătit pe tona de lapte pentru vaci de lapte. Este un ajutor achitat crescătorilor de la bugetul de stat, iar cuantumul pe tona de lapte, aferent anului 2020, nu este încă stabilit de APIA.

ATENȚIE! Acest articol aparține AGROINFO și este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Vizualizat: 9104 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

22 aprilie 2021 - 18:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, pe site-ul oficial, o altă variantă a proiectului de hotărâre de Guvern pentru suma alocată ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba de ajutorul acordat asociațiilor crescătorilor care mențin registrele genealogice și efectuează teste pentru determinarea calității genetice a șeptelului.

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

22 aprilie 2021 - 18:06

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

22 aprilie 2021 - 17:50

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 550.655 cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 ha.

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

22 aprilie 2021 - 12:17

Crescătorul de animale Dumitru Jurjac din județul Bihor, comuna Girișu de Criș, deține o fermă cu 100 de capete vaci de lapte și spune că nu are nici o palmă de pășune, fiind nevoit să-și țină vacile pe fermă și să le cumpere furaje.

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

22 aprilie 2021 - 09:20

Un primar din județul Gorj a fost condamnat miercuri, 21 aprilie 2021, la doi ani și trei luni de închisoare cu executare pentru că a încasat ajutoare europene pentru o fermă care există doar pe hârtie. Primarul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia instanței este definitivă, iar primarul a fost încarcerat.

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

22 aprilie 2021 - 08:16

Din 10 mai 2021, peste 20.000 de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori.

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

22 aprilie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 21 aprilie 2021, condițiile pentru schema Covid 19 acordată în acest an crescătorilor de bovine. Valoarea totală, maximă, pe care o poate încasa o întreprindere, fermă, din domeniul creșterii bovinelor, indiferent de forma juridică, este de 225.000 de euro, echivalentul în lei.

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

21 aprilie 2021 - 20:21

Prin Planul Național Strategic se va pune accent pe sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri, pe consolidarea mediului asociativ şi pe îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului agroalimentar, anunță  secretarul de stat MADR Marius Mihai Micu, care a participat astăzi la videoconferința miniștrilor agriculturii din grupul Visegrad și Bulgaria, Croația, România, Slovenia.

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Data de referință ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 14:48

Anul trecut, mulți dintre crescătorii de vaci au pierdut ajutorul Covid 19 pentru că aveau animalele trecute pe codul numeric personal, iar cererea unică era depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe întreprindere individuală II, de familie IF sau persoană fizică autorizată PFA.

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

Ordonanță de Urgență! Ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine!

21 aprilie 2021 - 13:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, în dezbatere, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru instituirea unui ajutor Covid 19 pentru crescătorii de bovine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii