Adama
Agreena
AGRICOVER

Pentru ANUL 2023: Primul calendar la plata subvențiilor APIA anunțat ACUM de directorul general APIA!

Publicat: 11 ianuarie 2023 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat luni seara, 9 ianuarie 2023, calendarul pentru plata subvențiilor APIA din acest an.

Ianuarie 2023

La sfârșitul acestei luni, conform șefului APIA, intră la plată ajutoarele naționale tranzitorii din vegetal și zootehnie, aferente anului de cerere 2022.

"O altă serie de fermieri care nu au primit banii sunt cei care au ajutoare naționale tranzitorii, atât în sectorul vegetal, cât și-n sectorul zootehnic. Pentru aceștia, știm că se aprobă din bugetul anului următor anului de depunere a cererii la APIA, respectiv cererile anului 2022 se plătesc în 2023. Într-adevăr, la sfârșitul anului, bugetul a fost aprobat, zilele acestea l-am primit, pentru că, după aprobarea bugetului, se promulgă, acestea vin către ministere, ministerele le defalcă către subordonate, am primit și noi bugetul, colegii din minister (Ministerul Agriculturii n.r.) lucrează la elaborarea hotărârii de Guvern privind ajutoarele naționale tranzitorii, acele ANT-uri, atât pe vegetal, cât și pe zootehnie, iar preconizez că undeva spre sfârșitul lunii ianuarie și aceste plăți vor fi făcute. Dar, fermierii care au avut și alte scheme de plată în cererea unică, pe lângă aceste ANT-uri, aceia au intrat la plată doar strict schema aceasta, nu. Iar cei care au avut doar ajutor național tranzitoriu, aceștia, într-adevăr nu au primit niciun leu, dar o să primească spre finalul lunii ianuarie. Cei care au strict doar ajutor național tranzitoriu sunt în jur la 27.000 - 28.000 de fermieri", a explicat luni seara, șeful APIA, la Agricultura la raport.

Februarie 2023

APIA demarează plățile compensatorii pe Măsura 10 agro-mediu și climă, Măsura 11 agricultură ecologică, Măsura 13 plăți compensatorii zone care se confruntă cu constrângeri naturale, aferente anului 2022. "Undeva în jurul datei de 5 februarie 2023 vor fi făcute aceste plăți," a anunțat acum șeful APIA.

Martie 2023
De la 1 martie 2023 începe depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile APIA ale anului 2023. " În ceea ce privește depunerea cererilor, acestea vor fi depuse de la 1 martie, vor fi depuse la fel ca în anii anteriori, în aplicația IPA online," a spus șeful APIA. 

Mai 2023

Intră la plata APIA sprijinul cuplat vegetal aferent anului de cerere 2022.
"În ceea ce privește sprijinul cuplat în sectorul vegetal, acești fermieri vor intra la plată după data de 15 mai (2023 n.r.). De ce? Pentru că, pentru sprijinul cuplat sunt o serie de documente care trebuie aduse, ultimul document este în 15 mai care trebuie adus, iar după finalizarea și depunerea tuturor documentelor se va putea face și această plată. Iar începând cu 16 mai, vom demara și aceste plăți și undeva în maxim două săptămâni și acești fermieri vor fi plătiți," a spus șeful APIA.

Octombrie 2023
Începe plata avansului APIA la subvențiile aferente anului 2023.

 

 

Vizualizat: 4147 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

12 aprilie 2024 - 13:24

Cum demonstrează fermierii că terenul pentru care cer subvenții se află la dispoziția lor? În Ghidul APIA pentru subvențiile aferente acestui an se găsește lista de dovezi obligatoriu de prezentat Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

11 aprilie 2024 - 20:26

Crescătorii de porci din Polonia primesc subvenţii de 1,7 ori mai mari pentru bunăstarea porcilor decât cei din România, scrie Ziarul Financiar.

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

11 aprilie 2024 - 20:03

Guvernul ungar va introduce noi restricţii la importurile de produse agricole ucrainene, o măsură destinată să îi protejeze pe fermieri de fluctuaţiile pieţei provocate de importurile ieftine din Ucraina, a declarat joi ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, care acuză UE că-i trădează pe fermierii din țara sa, informează AP, preluat de Agerpres.

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

11 aprilie 2024 - 15:11

Sprijin financiar în valoare de peste 51 milioane lei pentru crescătorii de bovine! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță acum că face plata ajutorului de 100 euro/bovină.

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

11 aprilie 2024 - 14:11

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 21 de apicultori care ar fi încasat bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe baza unor acte false. Concret, apicultorii ar fi achiziționat doar pe hârtie familii de albine.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lege contract de arendă!

Lege contract de arendă!

10 aprilie 2024 - 19:28

Propunerea de modificare, în Codul Civil, a prevederilor privind contractul de arendă a fost respinsă de Camera Deputaților cu 164 de deputați au votat „pentru”, 60 au votat „împotrivă”, iar 18 s-au abținut. Nemulțumiți, fermierii ne-au transmis un comunicat.

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

10 aprilie 2024 - 18:30

A luat subvențiile APIA pe hectar care i s-ar fi cuvenit fermierului care lucrează terenul. Procuorii DNA au trimis-o în judecată pentru încasarea fără drept a sumei de peste 400.000 de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

10 aprilie 2024 - 17:40

Președintele unei asociații de crescători de animale din Bistrița Năsăud a recunoscut în fața procurorilor anticorupție că a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) tabele și declarații false cu scopul de a încasa subvenția APIA pe hectarul de pășune. Suma încasată circa 390.000 euro care ar fi trebuit să ajungă la crescătorii de animale. 

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

10 aprilie 2024 - 13:26

Din acest an, crescătorii de vaci beneficiază de o nouă subvenție pe hectar, sprijin cuplat pentru venit - porumb pentru siloz (PD-26). Una dintre condiții este asigurarea unei încărcături minime de 3 UVM/ha de cultură/an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii