Adama
Agreena
AGRICOVER

ORDIN MADR! BERBECII ȘI OILE PENTRU CARE CIOBANII IAU ANUL ACESTA SPRIJINUL CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

Publicat: 23 februarie 2021 - 19:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2021-2022! Mulți crescători de ovine nu știu care sunt diferențele între condițiile de eligibilitate de anul trecut pentru sprijinul cuplat zootehnic la ovine și condițiile de eligibilitate din acest an pentru aceeași subvenție, așa-zisa subvenție mare. Sunt mulți oieri care au cumpărat în disperare berbeci cu certificate de origine, era inflație de acești berbeci, și acum nu știu dacă acești berbeci le vor mai aduce subvenția de cca 18 euro pe cap de ovină.

Ministerul Agriculturii a publicat luni, 22 februarie 2021, proiectul de Ordin pentru implementarea schemelor de plăți în agricultură în anii de tranziție 2021-2022. În acest Ordin MADR, aflat la acest moment în consultare publică, sunt specificate condițiile pe care crescătorii de oi trebuie să le îndeplinească pentru a încasa anul acesta așa-zisa subvenție mare de la APIA.

Pe înțelesul tuturor crescătorilor de oi, dacă pentru anul 2020, APIA le-a achitat crescătorilor sprijin cuplat, SCZ, pentru efectivul de femele neînscrise, neînregistrate în registrul genealogic al rasei, anul acesta, în 2021, APIA nu le va mai achita SCZ pentru ovine neînscrise/neînregistrate în registrul genealogic al rasei. Pentru anul 2020, o condiție pentru încasarea celor cca 18 euro pe cap de ovină era deținerea unui berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine neînscrise/neînregistrate în registrul genealogic al rasei. Deci, dacă oierii au respectat anul trecut, în 2020, raportul de sexe de un berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine neînscrise, neînregistrate în registrul genealogic al rasei au încasat pentru anul trecut subvenția mare de la APIA pentru toate cele 35 de ovine. Anul acesta, în 2021, nu vor mai lua banii pentru femelele ovine neînscrise/neînregistrate în registrul genealogic al rasei.

Pentru efectivul de femele ovine neînscrise și neînregistrate într-un registru genealogic pentru care se acordă SCZ, se respectă raportul de sexe de minimum un berbec cu certificat de origine la 35 femele ovine, scrie în Ghidul APIA pentru subvențiile din zootehnie, aferente anului 2020. Această condiție nu mai există, a dispărut, a fost eliminată dintre condițiile pentru încasarea SCZ ovine pentru acest an. De asemenea, a fost eliminată și condiția ca efectivul de femele ovine înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, pentru care se acordă SCZ, respectă raportul de sexe de minimum un berbec înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele ovine

Anul acesta, acești berbeci cu certificate de origine, cumpărați tocmai pentru a le aduce oierilor subvenția pentru câte 35 de femele ovine neînscrise/neînregistrate în registrul genealogic, nu mai au aceeași valoare. În ce sens nu mai au aceeași valoare? În condițiile în care acești berbeci sunt înscriși/înregistrați în secțiunea principală a registrului genealogic al rasei, au pedigree, oierii vor încasa SCZ doar pentru ei, nu și pentru 35 femele ovine neînscrise/neînregistrate în registrul genealogic al rasei.

Dacă oierul nu deține femele ovine înscrise în registrul genealogic al rasei în secțiunea principală sau suplimentară, pentru ovinele femele neînscrise/neînregistrate în registrul genealogic al rasei nu va lua sprijinul cuplat de la APIA.

Potrivit Ordinului MADR, aflat acum în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii:

- efectivul de femele ovine pentru care se acordă anul acesta, în 2021, SCZ să fie înscris/înregistrat în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, precum și în controlul performanțelor de producție.
- berbecii pentru care se solicită în 2021 SCZ trebuie să fie înscrişi în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală.

Înscrierea ovinelor în controlul oficial al performanțelor, COP, nu exista anul trecut între condițiile APIA, a fost introdusă pentru acest an. Cine deține registrele genealogice ale raselor de ovine? Majoritatea acestor cărți de rasă sunt deținute de asociațiile crescătorilor de ovine. Cine se ocupă de COP? Asociațiile crescătorilor de ovine.

UPDATE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a modificat chiar în această seară condițiile pentru accesarea SCZ ovine. Anunțul a fost făcut de șeful MADR chiar după publicarea acestui articol. Ministrul Oros a anunțat că rămân exact aceleași condiții de eligibilitate ca anul trecut. ANUNȚUL MINISTRULUI OROS AICI!

Vizualizat: 2241 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

12 aprilie 2024 - 13:24

Cum demonstrează fermierii că terenul pentru care cer subvenții se află la dispoziția lor? În Ghidul APIA pentru subvențiile aferente acestui an se găsește lista de dovezi obligatoriu de prezentat Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

11 aprilie 2024 - 20:26

Crescătorii de porci din Polonia primesc subvenţii de 1,7 ori mai mari pentru bunăstarea porcilor decât cei din România, scrie Ziarul Financiar.

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

11 aprilie 2024 - 20:03

Guvernul ungar va introduce noi restricţii la importurile de produse agricole ucrainene, o măsură destinată să îi protejeze pe fermieri de fluctuaţiile pieţei provocate de importurile ieftine din Ucraina, a declarat joi ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, care acuză UE că-i trădează pe fermierii din țara sa, informează AP, preluat de Agerpres.

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

11 aprilie 2024 - 15:11

Sprijin financiar în valoare de peste 51 milioane lei pentru crescătorii de bovine! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță acum că face plata ajutorului de 100 euro/bovină.

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

11 aprilie 2024 - 14:11

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 21 de apicultori care ar fi încasat bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe baza unor acte false. Concret, apicultorii ar fi achiziționat doar pe hârtie familii de albine.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lege contract de arendă!

Lege contract de arendă!

10 aprilie 2024 - 19:28

Propunerea de modificare, în Codul Civil, a prevederilor privind contractul de arendă a fost respinsă de Camera Deputaților cu 164 de deputați au votat „pentru”, 60 au votat „împotrivă”, iar 18 s-au abținut. Nemulțumiți, fermierii ne-au transmis un comunicat.

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

10 aprilie 2024 - 18:30

A luat subvențiile APIA pe hectar care i s-ar fi cuvenit fermierului care lucrează terenul. Procuorii DNA au trimis-o în judecată pentru încasarea fără drept a sumei de peste 400.000 de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

10 aprilie 2024 - 17:40

Președintele unei asociații de crescători de animale din Bistrița Năsăud a recunoscut în fața procurorilor anticorupție că a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) tabele și declarații false cu scopul de a încasa subvenția APIA pe hectarul de pășune. Suma încasată circa 390.000 euro care ar fi trebuit să ajungă la crescătorii de animale. 

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

10 aprilie 2024 - 13:26

Din acest an, crescătorii de vaci beneficiază de o nouă subvenție pe hectar, sprijin cuplat pentru venit - porumb pentru siloz (PD-26). Una dintre condiții este asigurarea unei încărcături minime de 3 UVM/ha de cultură/an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii