Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Ordin MADR: APIA și ANZ verifică în ferme berbecii/țapii de reproducție pentru care se cer subvenții!

Publicat: 20 aprilie 2023 - 08:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul subvențiilor, Ordinul MADR 80/2023, printr-un proiect de ordin afișat acum pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

Astfel, a fost introdus un articol nou care vizează subvențiile APIA acordate crescătorilor de oi și capre, în speță subvenția europeană cu cel mai mare cuantum din zootehnie, sprijinul cuplat zootehnic.

"Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură/Agenția Națională pentru Zootehnie verifică administrativ și/sau la fața locului inclusiv berbecii de reproducție prevăzuți la art. 73 alin (1) lit i) și țapii de reproducție prevăzuți la art. 75 lit j)"

cuplat-oi-capre_b

Cu un berbec/țap de reproducție, crescătorii încasează sprijinul cuplat zootehnic (SCVZ) și pentru 35 de femele ovine/caprine. 

Berbecii/țapii de reproducție pentru care crescătorii solicită anul acesta la APIA sprijinul cuplat zootehnic (SCVZ), conform art. 73 și art. 75  din Ordinul MADR 80/2023, trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

Berbecii de reproducție pentru care se solicită SCVZ trebuie să fie înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală;

Pentru efectivul de femele ovine înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, pentru care se solicită SCVZ, se respectă raportul de sexe de minimum un berbec de reproducție înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele ovine;

Pentru efectivul de femele ovine neînscrise și neînregistrate într-un registru genealogic pentru care se solicită SCVZ se respectă raportul de sexe de minimum un berbec de reproducție cu certificat de origine/zootehnic la 35 de femele ovine;

Berbecii de reproducție au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare, au vârsta de maximum 8 ani (vârsta maximă a fost modificată printr-un proiect de hotărâre de Guvern, inițial era 6 ani) la data-limită de depunere a cererii de plată fără penalizări și trebuie să fie menținuți în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menționată/menționate în cerere, de la data de 1 iulie a anului de cerere până la finalizarea perioadei de reținere a efectivului de femele ovine pentru care se solicită SCVZ.

Țapii de reproducție pentru care se solicită SCVZ trebuie să fie înscriși în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală;

Pentru efectivul de femele caprine înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară, pentru care se solicită SCVZ, se respectă raportul de sexe de minimum un țap de reproducție înscris în registrul genealogic al aceleiași rase, secțiunea principală, la 35 de femele caprine;

Pentru efectivul de femele caprine neînscrise și neînregistrate într-un registru genealogic, pentru care se solicită SCVZ, se respectă raportul de sexe de minimum un țap de reproducție cu certificat de origine/zootehnic la 35 de femele caprine;

Țapii de reproducție au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare și maximum 8 ani la data-limită de depunere a cererii de plată fără penalizări și trebuie să fie menținuți în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menționată/menționate în cerere, de la 1 iulie a anului de cerere până la finalizarea perioadei de reținere a efectivului de femele caprine pentru care se solicită SCVZ, precizează Ordinul MADR 80/2023. 

 

 

Vizualizat: 1241 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii