ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ordin ANSVSA: Intermediarii de animale vii, termen 48 de ore ca să înregistreze cumpărarea/vânzarea animalelor!

Publicat: 26 ianuarie 2022 - 13:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) fixează într-un proiect de Ordin, publicat ieri pe site-ul oficial, o serie de obligații pentru intermediarii de afaceri cu animale vii.

"Obligaţiile mijlocitorilor de afaceri cu animale vii

Art. 18. – Obligaţiile mijlocitorilor de afaceri cu animale vii

La cumpărarea şi la vânzarea de animale, mijlocitorii de afaceri cu animale vii au următoarele obligaţii:

a) să solicite DSVSA înregistrarea ca utilizator SNIIA sau să aibă contract cu un utilizator SNIIA;
b) să înregistreze în termen de 48 de ore orice eveniment de cumpărare/vînzare al animalelor, de la momentul achiziției/predării animalelor către noul deținător, precum și orice alt eveniment suferit de către animale;
c) să preia de la deţinători doar animale identificate conform prevederilor prezentei norme sanitar-veterinare;
d) să preia animale din exploataţii nonprofesionale, doar dacă sunt insoţite de documentul de circulație şi documentul de identificare unic pe viaţă, după caz, eliberat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit al exploataţiei nonprofesionale, sau de către alţi utilizatori decât medicul veterinar de liberă practică împuternicit, după caz;
e) la predarea animalelor preluate dintr-o exploataţie de provenienţă, către noii deţinători de la destinaţie, eliberează noi documente de circulație, completându-le cu:
1. datele corespunzătoare atât ale exploataţiei de provenienţă, cât şi ale celei de destinaţie;
2. datele corespunzătoare ale animalelor preluate;
f) să predea deţinătorilor animalelor din exploataţiile de destinaţie documentele de circulație ce însoțesc animalele și documentele de identificare unice pe viață, după caz;
g) să deţină pe timpul transportului animalelor de la exploataţia de provenienţă, până la exploataţia de destinaţie, documentul de circulație şi documentul de identificare unic pe viaţă, după caz;
h) să păstreze pentru cel puţin 3 ani de la încetarea activităţii, copii ale documentelor de circulație, arhivate în ordine cronologică şi le prezintă organelor de control la solicitarea acestora;
i) întocmeşte şi păstrează la sediul social declarat Registrul electronic al dezinfecţiilor efectuate mijloacelor de transport animale vii utilizate la transportul animalelor comercializate, având file prevăzute pentru fiecare mijloc de transport deţinut sau utilizat, în care se completează datele referitoare la:
1. data transportului;
2. specia de animale care a fost transportată;
3. data şi locul unde a avut loc dezinfecţia, după efectuarea transportului;
4. denumirea comercială a dezinfectantului folosit;
5. concentraţia în care a fost folosit dezinfectantul;
j) păstrează şi prezintă organelor de control, pentru cel puţin 3 ani de la încetarea activităţii Registrul dezinfecţiilor efectuate mijloacelor de transport animale vii utilizate la transportul animalelor comercializate," stabilește proiectul de Ordin ANSVSA. 

Vizualizat: 3385 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

18 mai 2022 - 20:22

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de investiții „Servicii de dezvoltare și extindere a sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de gestionare a cererilor de plată”, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo. 

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

18 mai 2022 - 20:00

Astăzi, 18 mai 2022, seria conferințelor de informare a fermierilor, demarată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns la Piatra Neamț.

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

18 mai 2022 - 13:13

România cultivă cereale pe milioane de hectare. Cele mai recente date indică o posibilă creștere a producției dacă vremea va ține cu fermierii. De altfel, situația în care se află cerealele din Rusia și Ucraina face loc noilor competitori care ar putea veni de la noi din țară. Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă, cel mai mare înregistrat vreodată. 

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

18 mai 2022 - 08:00

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, procedura de implementare aferentă măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare". Condiții, acte, termen pentru micrograntul APIA, ajutorul de 5.000 euro/fermă.

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

17 mai 2022 - 20:39

Premierul Nicolae Ciucă i-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor, transmite Guvernul. 

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

17 mai 2022 - 16:46

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

17 mai 2022 - 08:18

Din 2023, odată cu noua politică agricolă comună, obținerea ajutoarelor europene, a subvențiilor, nu va mai fi o competiție de hârtii pentru fermierii, crescătorii români de animale. Va conta performanța și nu respectarea unor criterii stabilite anapoda de niște funcționari, a spus ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

17 mai 2022 - 07:40

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat luni, la TVR1, că a fost majorată suma acordată fermierilor români care se orientează spre procesarea produselor agricole primare. De anul viitor, din 2023, aceștia vor putea obține 15 milioane de euro din bani europeni. Care este condiția esențială pentru o astfel de sumă? 

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

16 mai 2022 - 11:24

Crescătorii de ovine din România sunt într-o perioadă de performanță, produc din ce în ce mai mult și mai bine, spune ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, astfel că nu au nevoie de un ajutor Covid pentru acest an. 

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

16 mai 2022 - 10:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 16 mai 2022, a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii