Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

O vizită de CURTOAZIE din ciclul: „Guvernele vin şi trec, PROBLEMELE RĂMÂN!”

Publicat: 17 ianuarie 2017 - 22:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Întâlnire la MADR între conducerea ministerului şi reprezentanţii fermierilor.

Astăzi (17 ianuarie 2016) a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o întâlnire formală şi informală cu... „activul din agricultură”! Liderii fermierilor au fost convocaţi la Ministerul Agriculturii în baza unei invitaţii semnate de Daniel Botănoiu -vechiul şi noul secretar de stat al MADR - pentru a avea un dialog cu ministrul agriculturii Petre Daea.

O întâlnire de curtoazie sau, cum ar spune alţii, de sanchi sau de pamplezir!
„A fost o întâlnire aşa, de curtoazie, nu s-a discutat pe subiect; s-a făcut cunoştinţă cu conducerea ministerului, s-a prezentat programul şi cum vor avea loc discuţiile viitoare dintre fermieri şi conducerea Ministerului Agriculturii. Au participat foarte mulţi; măcar aicea am crezut că noua conducere va face o selecţie, totuşi, să nu aducă toţi trecătorii de pe Bulevardul Carol, că lucrurile se complică. În afară de invitaţi, erau şi dubluri sau indivizi care sunt membri la toate asociaţiile”, ne-a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, cu o uşoară nemulţumire în glas.
Liderul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli şi România i-a „sugerat ministrului Petre Daea să ia fiecare sector în parte, să discute cu un reprezentant ca să fie întâlnirea cât mai eficientă şi mai productivă”.

„Sunt probleme vechi, mi-e şi jenă să le mai ridic!”
Ce urmăreşte LAPAR în discuţiile cu ministerul? „Ca de fiecare dată, binele fermierilor şi, în general, al agriculturii din România. Problemele noastre sunt cunoscute la minister, le-am trimis, o să le mai trimitem, sunt probleme de interes naţional şi nu individual. Foarte multe sunt rămase din urmă, probleme care se discută de ani întregi şi sunt în acelaşi stadiu. La ora asta e vorba de vânzarea terenurilor, de cadastrare, de impozitarea abuzivă a subvenţiei europene, impozitarea excesivă a arendei, problema neocotinedoidelor. Apoi problema e ceea ce am solicitat noi cu acciza la motorină, introducere vaucherului care va permite agricultorilor să nu mai stea 5-6 luni de zile pentru a primit acciza înapoi. De asemenea, am ridicat o problemă care a rămas din guvernarea trecută, cea a despăgubirilor la secetă. Vechi sunt şi chestiunile în legătură cu fondul multual, cu irirgaţiile, mi-e şi jenă să le mai ridicăm”, a susţinut Laurenţiu Baciu.

Vânzarea terenurilor, reglementată la Bruxelles?
Acesta aşteaptă de la Comisia Europeană rezolvarea problemei vânzării terenurilor. „Am sesizat Comisia Europeană şi răspunsul a venit mai repede decât la Bucureşti, la noi, nimeni nu spune nimic, timpul trece şi tot aşa! Vânzarea terenurilor, problemă pe care nu mai reuşim în România să o rezolvăm, a ajuns la Bruxelles în sensul în care la sfârşitul lunii acesteia, una din preocupările Comisiei Eropene este tocmai o dezbatere pentru a reglementa situaţia”, a adăugat Liderul LAPAR.

Vizualizat: 1581 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

"Pârţurile" statului nu anunţă realizări imediate

Poate doar atunci când trebuie să ia ceva contribuabililor. Altfel, înainte de orice mare... răhăţeală, statul trebuie să emită pârţuri mai mici, mai mijlocii şi abia apoi să se screamă cât de cât.

PRIMELE PLĂŢI pentru AGRICULTORI! PROMISIUNILE ministrului PETRE DAEA la prima ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ cu LIDERII FERMIERILOR!

PRIMELE PLĂŢI pentru AGRICULTORI! PROMISIUNILE ministrului PETRE DAEA la prima ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ cu LIDERII FERMIERILOR!

CONDUCERE NOUĂ ŞI UN NOU MOD DE LUCRU LA MADR. Pe 17 ianuarie 2017, noul ministru al Agriculturii împreună cu echipa sa de la Ministerul Agriculturii s-au întâlnit cu reprezentanţii fermierilor români ca să analizeze problemele din sector. Ce i-a anunţat Petre Daea pe fermieri?

ESTIMĂRILE MADR sunt de... RÂSUL curcanilor!

ESTIMĂRILE MADR sunt de... RÂSUL curcanilor!

Citeam că de sprijinul excepţional acordat fermierilor români cu vaci de lapte, care nu au beneficiat de SCZ, sprijin de 5,4 mil euro de la UE, care poate fi dublat de Guvernul României, ar beneficia circa 400.000 de fermieri băştinaşi.

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

MODIFICĂRI LA CRITERIILE PENTRU SUBVENŢII! Ministerul Agriculturii modifică o parte dintre condiţiile de acordare a sprijinului cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine. Iată ce trebuie să faceţi ca să primiţi această subvenţie în 2017!

FERMIERUL ACTIV a fost REDEFINIT!

FERMIERUL ACTIV a fost REDEFINIT!

O NOUĂ DEFINIŢIE, NOI CONDIŢII PENTRU ACCESAREA BANILOR! Ministerul Agriculturii a publicat pe pagina sa de internet o nouă Ordonanţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020.

SCHIMBĂRI MAJORE privind PLĂŢILE din AGRICULTURĂ!

SCHIMBĂRI MAJORE privind PLĂŢILE din AGRICULTURĂ!

PLATA SUBVENŢIILOR DEPINDE DE ACEST ACT NORMATIV. Redefinirea fermierului activ, noi reglementari privind schema de plată unică pe suprafaţă, plăţile pentru tinerii fermieri, sprijinul cuplat şi plata pentru micii fermieri, toate depind de această nouă Ordonanţă. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii