Adama
Agreena
AGRICOVER

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

Publicat: 30 noiembrie 2020 - 09:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TINERI FERMIERI. Programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro. Cea mai mare sumă, 10.000 de euro, a fost câștigată de  Cosmina Dinu, care este o tânără și frumoasă fermieriță și a pus pe picioare Ferma de păsări pășunate.

După 5 luni de mentorat personalizat și sesiuni de networking, cele 10 participante finaliste au susținut pitch-urile în fața juriului și au expus progresul înregistrat în cadrul programului, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului și nevoile identificate.
În urma unui proces de jurizare, care a ținut cont de criterii precum inovația ideii de business, nevoia care este adresata, scalabilitatea și planul de business, impactul socio-economic și exploatarea oportunităților din domeniul agrifood, 2 antreprenoare s-au evidențiat:

Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de păsări pășunate, și câștigătoare a sumei de 10.000 de euro, vine cu o idee inovatoare de a produce etic și local carne de pui sănătoasă în condiții de siguranță alimentară. Pășunarea aduce multiple beneficii comunității locale și vizează atât calitatea hranei produse, cât și bunăstarea și sănătatea animalelor, protecția mediului înconjurător, fertilitatea solului, și nu în ultimul rând profitabilitatea micului fermier.

Juriul din cadrul programului a fost format din Oana Craioveanu - Managing Partner Impact Hub Bucharest, Lucia Costea - Managing Partner Secom și Roxana Bitoleanu – Cofondatoare Taraba Virtuală. Evaluarea juriului a reprezentat 40% din nota finală primită de antreprenoare, ceilalți 60% reprezentând progresul înregistrat de acestea de-a lungul celor 5 luni de program.
Antreprenoarele au lucrat împreună cu mentorii lor la câteva direcții importante: dezvoltarea ideii de business, îmbunătățirea operațiunilor business-ului, strategia de monetizare și de marketing, dezvoltarea echipei, creșterea veniturilor și a numărului de clienți precum și dezvoltarea de produse și parteneriate noi.

30% dintre participante au avut primii clienți în timpul programului EWA, iar 60% dintre ele au stabilit parteneriate noi.

Cosmina Dinu  (în foto)– Ferma de păsări pășunate: cosmina-dinu_bPot spune cu toată sinceritatea că simt că am făcut un salt uriaș în doar 5 luni, de la un business la foarte început de drum la unul funcțional. Și în mare parte o datorez motivației pe care mi-a dat-o Programul EWA și colaborarea extraordinară cu Mădălina Cocan (cofondatoarea Lăptăriei cu caimac, fiica fermierului Nicușor Șerban n.r.), care mi-a fost mentor. Am luat foarte în serios resursele alocate pentru noi în cadrul programului și ne-am dorit să avem rezultate concrete, palpabile. Așadar, am apăsat pedala la maxim și am obținut niște rezultate senzaționale. În primul rând am obținut un produs sănătos și delicios cu care am avut onoarea să hrănim niște familii minunate, al căror feedback extraordinar ne fac să privim cu nerăbdare și entuziasm anul viitor. În al doilea rând, am construit din forțe proprii un centru de sacrificare pe care ulterior l-am autorizat, depășind astfel, principala barieră de intrare pe piață a micului producător, atât din punct de vedere al costurilor cât și al legislației care este neclară. Iar în al treilea rând, am pus bazele unei rețele de distribuții moderne, bazată pe Facebook, care are toate șansele să devină cea mai tare soluție de vânzare pentru micul producător și consumatorii interesați de produse locale, proaspete și sănătoase. A fost un an EPIC!

Premiul îl vom investi într-o cameră de răcire rapidă care ne va crește capacitatea de procesare și calitatea cărnii. Totodată, vom investi în mai multe echipamente necesare eficientizării și îmbunătățirii proceselor de producție și procesare.

Programul EWA s-a încheiat pe 26 noiembrie cu un eveniment online despre oportunitățile în agrifood și leadership feminin, la care au participat Oana Craioveanu – Managing Partner Impact Hub Bucharest, Mădălina Cocan – Cofondator Lăptăria cu caimac și Ștefania Cristescu - Director Marketing și Comunicare, Patria Bank.

Oana Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest: Domeniul agrifood începe să fie din ce în ce mai inovator și sesizăm în ultima perioadă o implicare a noii generații de fermieri și producători care sunt deschiși în adoptarea tehnologiei și care își doresc să eficientizeze procesele. Rolul nostru este să îi aducem mai aproape de visul lor prin conectarea la oameni și resurse care să-i ajute în clarificarea viziunii pe termen lung. Implicarea în programul EWA a răspuns fix acestei nevoi și, mai mult decât atât, ne-a bucurat și ne-a surprins în mod plăcut determinarea și energia participantelor care aveau nevoie de a cuprinde imaginea de ansamblu a ideei lor de business.  

Despre EWA – Empowering Women in Agrifood
EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.
Despre Impact Hub Bucharest
Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 3 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.
Despre EIT Food
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.
EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

 

Vizualizat: 6394 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce plăți se fac săptămâna aceasta pentru fermieri, crescători de animale!

Ce plăți se fac săptămâna aceasta pentru fermieri, crescători de animale!

11 noiembrie 2024 - 05:11

Plățile din agricultură pentru această săptămână de noiembrie. Care sunt plățile pe hectar, cap animal care ajung în această săptămână la fermieri, crescători de animale?

Suma APIA pe cap vacă de lapte pe care o încasează în decembrie crescătorii!

Suma APIA pe cap vacă de lapte pe care o încasează în decembrie crescătorii!

11 noiembrie 2024 - 04:09

Crescătorii de bovine primesc în decembrie de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) diferența dintre avansul APIA achitat din cuantumul pe cap animal al sprijinului cuplat pentru venit din zootehnie și cuantumul integral.

Ninge! Ce anunță meteorologii!

Ninge! Ce anunță meteorologii!

11 noiembrie 2024 - 03:39

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de vânt pentru câteva regiuni, iar pentru zonele montane cod galben de ninsori și viscol. Iată previziunile meteorologilor!

Micii fermieri forțați să se fiscalizeze dacă vor subvenții!

Micii fermieri forțați să se fiscalizeze dacă vor subvenții!

10 noiembrie 2024 - 14:31

Noi reguli pentru producătorii agricoli. Fermierii care vor să vândă produsele din producția proprie, indiferent dacă e vorba de fructe sau legume, vor fi obligați să se înregistreze la Direcțiile Sanitar-Veterinare. Este un proiect prin care micii fermieri vor trebui să vândă cel mult 800 de kilograme de fructe și legume. "Românii vor fi obligați să mănânce orice altceva decât produs românesc", e de părere un producător de fructe din Bihor.

Mesajul transmis fermierilor de ministrul agriculturii: Un miliard de euro!

Mesajul transmis fermierilor de ministrul agriculturii: Un miliard de euro!

10 noiembrie 2024 - 14:02

Ministrul Florin Barbu a dezvăluit în cadrul unui talk-show politic și social că ”pariul meu cu Ministerul Agriculturii este să salvez sectorul de porc din România”.

Ordin NOU! Calcul subvenții APIA micii fermieri, crescători de animale!

Ordin NOU! Calcul subvenții APIA micii fermieri, crescători de animale!

08 noiembrie 2024 - 13:33

Ministerul Agriculturii a publicat pe 7 noiembrie 2024, în dezbatere, pe site-ul oficial, un nou ordin privind sancțiunile aplicate subvențiilor agricole de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale.

Cultura care le-a adus fermierilor mii de euro la hectar!

Cultura care le-a adus fermierilor mii de euro la hectar!

08 noiembrie 2024 - 12:26

Cultura care le-a adus bani frumoși fermierilor din România anul acesta. Au câștigat mii de euro de pe urma unui hectar. Cultura care a mers foarte bine și le-a adus fermierilor din România mii de euro la hectar. Agricultorii au obținut chiar și 8000 de euro la hectar. Mare parte din producție ajunge, de fapt, la export.

Aprobat ASTĂZI! Ajutor de până la 44.000 de euro pentru fiecare fermier!

Aprobat ASTĂZI! Ajutor de până la 44.000 de euro pentru fiecare fermier!

07 noiembrie 2024 - 19:01

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a semnat, joi, ordinul pentru aprobarea ghidului de finanţare al programului Rabla pentru tractoare, program cu buget de 500 de milioane de lei, transmite News.ro.

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

07 noiembrie 2024 - 15:47

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a decis astăzi prelungirea termenului pentru ajutorul de minimis acordat în cadrul Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate", pentru perioada 2024-2025. Decizia a fost prezentată în cadrul ședinței de Guvern, urmând ca în cel mai scurt timp aceasta să îmbrace și forma juridică corespunzătoare.

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

07 noiembrie 2024 - 15:29

Export ovine Maroc! La nici trei săptămâni după vizita de lucru a președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, în Regatul Maroc, o delegație importantă din acest regat se află acum în România pentru a avansa procesul de reluare a exportului de ovine.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Curaj...

Curaj...
Îndrăzneţul vine acasă beat la trei dimineaţa. Detalii