Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

NOU! ÎNTREABĂ UN MEDIC VETERINAR ONLINE! PRIMA PLATFORMĂ DE TELEMEDICINĂ DIN ȚARĂ!

Publicat: 15 noiembrie 2020 - 07:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NOU! Medic Chat a lansat Vet Chat, primul serviciu de telemedicină veterinară din România. Iubitorii de animale de companie pot discuta rapid și ușor cu un medic veterinar online. „La o oră după ce am lansat Vet Chat am înregistrat deja primele întrebări pe platformă, fără niciun fel de publicitate în prealabil. Acest lucru ne-a confirmat că există o nevoie momentan neacoperită”, declară Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

ÎNTREBĂRILE VOASTRE POT FI ADRESATE AICI! CONSULTAȚII VIRTUALE!

Atunci când animalul se accidentează sau mănâncă ceva toxic, desigur că vizita la veterinar este imperativă. Însă, pentru fiecare nedumerire despre îngrijire sau afecțiuni minore care apar, drumul până la cabinet poate fi un stres extra. Animăluțele sunt deseori înfricoșate de vizita la cabinetul veterinar, deși mulți doctori fac eforturi pentru a îndulci acest moment. „Părinții” animăluțelor de companie deseori recurg la Doctor Google pentru lămuriri și indicații, ceea ce poate provoca mai multă confuzie și o întârziere în primirea îngrijirii potrivite. Astfel, o consultație virtuală ar putea rezolva problema cu minim de efort și risc, mai ales în timpul pandemiei.

Cum funcționează și ce fel de probleme se pot rezolva pe Vet Chat?

Vet Chat funcționează pe bază de întrebare-răspuns text, iar deși platforma anunță un timp de răspuns de până în 24 de ore, doctorii răspund tipic în 1-2 ore. Posesorii de animale de companie au posibilitatea de a atașa imagini sau documente, ceea ce permite și interpretarea analizelor. Pentru fiecare medic veterinar este prezentat un profil profesional cu informații precum studii, experiență și testimoniale din partea utilizatorilor. În momentul de față o întrebare către un medic veterinar online pornește de la 20 de lei, iar discuția este anonimă.

vetchat-platforma_b

În cazul unor afecțiuni dermatologice, tulburări digestive (nu mă refer la gastroenterite severe care necesită perfuzii, ci la enteritele obișnuite ce se pot rezolva și de la distanță), afecțiuni respiratorii necomplicate sau plăgi minore care nu necesită chirurgie, recomandările oferite prin intermediul aplicației pot înlocui vizita la cabinet și rezolva eficient problema. În același timp, aplicația poate fi extrem de utilă chiar înainte de achiziționarea unui animal, întrucât majoritatea oamenilor nu știu ce să urmărească și au nevoie de îndrumare și sfaturi pertinente. În multe cazuri este binevenit și un suport permanent pe toată perioada de creștere oferind sfaturi privind alimentația, schema de vaccinare, deparazitare, suplimente ce pot fi administrate, integrarea animalului în mediu, etc.”, explică Dr. Alina Mucenic, medic veterinar cu experiență de 10 ani, activ pe platforma Vet Chat. 

Principala provocare întâmpinată este că animăluțele nu pot spune ce le doare. Așadar, medicii au nevoie de cât mai multe informații de la stăpâni despre simptomele principale și detalii precum schimbări în dietă, consistența scaunelor, starea generală a animalului, și altele. Platforma poate avea și rol de informare dintr-o sursă de încredere: „Desigur că o parte din discuțiile pe platformă pleacă de la o afecțiune minoră, de tipul unui episod de vomă, un scaun de consistență moale, însă de multe ori oamenii au nevoie de îndrumare și fără să existe o problemă specifică, de exemplu informații despre vaccinări, deparazitări interne și externe, microcipări, pașaport, despre călătorii cu patrupezii în afara țării, despre medicamente și administrarea lor sau sfaturi despre puiuți. Sunt și cazuri în care posesorii de animale nu sunt siguri dacă problema este gravă sau nu, iar o discuție în aplicație le oferă claritate despre ce au de făcut și poate chiar salva viața unui animăluț prin îndrumarea de urgență către cabinetul veterinar”, explică Dr. Daniela Artimon, medic veterinar cu experiență de peste 5 ani, activ pe platforma Vet Chat.

Context global

Telemedicina umană și segmentul de telemedicină pentru animale de companie au creșteri spectaculoase în lume, accelerate de pandemie, amândouă având cu o rată anuală de creștere (CAGR) estimată peste 19%. În 2019, telemedicina umană a fost evaluată la 45 miliarde de dolari (Global Market Insights), iar segmentul de servicii de telehealth pentru animale de companie a depășit 60 milioane dolari (InsightAce Analytic).

Fiecare nou record de creștere a industriei în lume arată că serviciile de telemedicină sunt necesare, atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie. În urma carantinei, Medic Chat a crescut de 10 ori față de începutul anului, ceea ce a fost surprinzător și pentru noi. Această creștere ne-a determinat să accelerăm planurile de lansare pentru Vet Chat, pentru că am înțeles că nevoia oamenilor de îndrumare medicală la distanță nu mai este despre confort și eficientizarea timpului, ci a devenit despre siguranță. Așadar, venim cu soluții care să răspundă cât mai complet la această nevoie. Ne așteptăm ca Vet Chat să devină popular foarte rapid. În funcție de progres, intenționăm să facem posibilă și deschiderea unui cabinet virtual de către medici care să permită programarea consultațiilor telefonice sau tip video. În același timp, extinderea către segmentul de medicină veterinară este doar unul dintre proiectele noastre de creștere. Lucrăm, de asemenea, la extinderea Medic Chat pe plan internațional”, declară Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

Vizualizat: 1770 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

20 septembrie 2023 - 13:47

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament.

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

20 septembrie 2023 - 07:15

Trei familii de crescători de animale din comuna Zagra, Bistriția Năsăud, s-au asociat și au făcut Cooperativa Agricolă Haiducii Țibleșului, cu sediul în satul Suplai. Acum cooperativa a investește 3,66 milioane lei într-un centru de prelucrare a laptelui, urmând să scoată pe piață lapte pentru consum, caș și cascaval sub brand propriu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Dilemă

- Cum îl cheamă pe taică-tău? Detalii