Adama
Agreena
AGRICOVER

NOU! ÎNTREABĂ UN MEDIC VETERINAR ONLINE! PRIMA PLATFORMĂ DE TELEMEDICINĂ DIN ȚARĂ!

Publicat: 15 noiembrie 2020 - 07:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NOU! Medic Chat a lansat Vet Chat, primul serviciu de telemedicină veterinară din România. Iubitorii de animale de companie pot discuta rapid și ușor cu un medic veterinar online. „La o oră după ce am lansat Vet Chat am înregistrat deja primele întrebări pe platformă, fără niciun fel de publicitate în prealabil. Acest lucru ne-a confirmat că există o nevoie momentan neacoperită”, declară Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

ÎNTREBĂRILE VOASTRE POT FI ADRESATE AICI! CONSULTAȚII VIRTUALE!

Atunci când animalul se accidentează sau mănâncă ceva toxic, desigur că vizita la veterinar este imperativă. Însă, pentru fiecare nedumerire despre îngrijire sau afecțiuni minore care apar, drumul până la cabinet poate fi un stres extra. Animăluțele sunt deseori înfricoșate de vizita la cabinetul veterinar, deși mulți doctori fac eforturi pentru a îndulci acest moment. „Părinții” animăluțelor de companie deseori recurg la Doctor Google pentru lămuriri și indicații, ceea ce poate provoca mai multă confuzie și o întârziere în primirea îngrijirii potrivite. Astfel, o consultație virtuală ar putea rezolva problema cu minim de efort și risc, mai ales în timpul pandemiei.

Cum funcționează și ce fel de probleme se pot rezolva pe Vet Chat?

Vet Chat funcționează pe bază de întrebare-răspuns text, iar deși platforma anunță un timp de răspuns de până în 24 de ore, doctorii răspund tipic în 1-2 ore. Posesorii de animale de companie au posibilitatea de a atașa imagini sau documente, ceea ce permite și interpretarea analizelor. Pentru fiecare medic veterinar este prezentat un profil profesional cu informații precum studii, experiență și testimoniale din partea utilizatorilor. În momentul de față o întrebare către un medic veterinar online pornește de la 20 de lei, iar discuția este anonimă.

vetchat-platforma_b

În cazul unor afecțiuni dermatologice, tulburări digestive (nu mă refer la gastroenterite severe care necesită perfuzii, ci la enteritele obișnuite ce se pot rezolva și de la distanță), afecțiuni respiratorii necomplicate sau plăgi minore care nu necesită chirurgie, recomandările oferite prin intermediul aplicației pot înlocui vizita la cabinet și rezolva eficient problema. În același timp, aplicația poate fi extrem de utilă chiar înainte de achiziționarea unui animal, întrucât majoritatea oamenilor nu știu ce să urmărească și au nevoie de îndrumare și sfaturi pertinente. În multe cazuri este binevenit și un suport permanent pe toată perioada de creștere oferind sfaturi privind alimentația, schema de vaccinare, deparazitare, suplimente ce pot fi administrate, integrarea animalului în mediu, etc.”, explică Dr. Alina Mucenic, medic veterinar cu experiență de 10 ani, activ pe platforma Vet Chat. 

Principala provocare întâmpinată este că animăluțele nu pot spune ce le doare. Așadar, medicii au nevoie de cât mai multe informații de la stăpâni despre simptomele principale și detalii precum schimbări în dietă, consistența scaunelor, starea generală a animalului, și altele. Platforma poate avea și rol de informare dintr-o sursă de încredere: „Desigur că o parte din discuțiile pe platformă pleacă de la o afecțiune minoră, de tipul unui episod de vomă, un scaun de consistență moale, însă de multe ori oamenii au nevoie de îndrumare și fără să existe o problemă specifică, de exemplu informații despre vaccinări, deparazitări interne și externe, microcipări, pașaport, despre călătorii cu patrupezii în afara țării, despre medicamente și administrarea lor sau sfaturi despre puiuți. Sunt și cazuri în care posesorii de animale nu sunt siguri dacă problema este gravă sau nu, iar o discuție în aplicație le oferă claritate despre ce au de făcut și poate chiar salva viața unui animăluț prin îndrumarea de urgență către cabinetul veterinar”, explică Dr. Daniela Artimon, medic veterinar cu experiență de peste 5 ani, activ pe platforma Vet Chat.

Context global

Telemedicina umană și segmentul de telemedicină pentru animale de companie au creșteri spectaculoase în lume, accelerate de pandemie, amândouă având cu o rată anuală de creștere (CAGR) estimată peste 19%. În 2019, telemedicina umană a fost evaluată la 45 miliarde de dolari (Global Market Insights), iar segmentul de servicii de telehealth pentru animale de companie a depășit 60 milioane dolari (InsightAce Analytic).

Fiecare nou record de creștere a industriei în lume arată că serviciile de telemedicină sunt necesare, atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie. În urma carantinei, Medic Chat a crescut de 10 ori față de începutul anului, ceea ce a fost surprinzător și pentru noi. Această creștere ne-a determinat să accelerăm planurile de lansare pentru Vet Chat, pentru că am înțeles că nevoia oamenilor de îndrumare medicală la distanță nu mai este despre confort și eficientizarea timpului, ci a devenit despre siguranță. Așadar, venim cu soluții care să răspundă cât mai complet la această nevoie. Ne așteptăm ca Vet Chat să devină popular foarte rapid. În funcție de progres, intenționăm să facem posibilă și deschiderea unui cabinet virtual de către medici care să permită programarea consultațiilor telefonice sau tip video. În același timp, extinderea către segmentul de medicină veterinară este doar unul dintre proiectele noastre de creștere. Lucrăm, de asemenea, la extinderea Medic Chat pe plan internațional”, declară Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

Vizualizat: 2057 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Avans APIA! Suma pe cap oaie pe care o primesc oierii de la APIA săptămâna viitoare!

Avans APIA! Suma pe cap oaie pe care o primesc oierii de la APIA săptămâna viitoare!

11 octombrie 2024 - 16:20

Crescătorii de ovine încasează avansul APIA săptămâna viitoare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită un avans de 70% din sprijinul cuplat la ovine, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de oaie.

Decizie MADR ACUM: Subvenția APIA cu un cuantum de 69 euro/ha, după un transfer de sume!

Decizie MADR ACUM: Subvenția APIA cu un cuantum de 69 euro/ha, după un transfer de sume!

11 octombrie 2024 - 09:16

Ministerul Agriculturii a decis să transfere bani de la două dintre eco-scheme către plata pe înverzire, PD 04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil. Proiectul de Ordin MADR care stabilește acest transfer și cuantumurile pentru plata avansului APIA e publicat, în dezbatere, pe site-ul MADR. 

Sumele APIA pe hectar și cap animal, la plată de săptămână viitoare! Lista ANUNȚATĂ ACUM!

Sumele APIA pe hectar și cap animal, la plată de săptămână viitoare! Lista ANUNȚATĂ ACUM!

10 octombrie 2024 - 18:51

MADR este pregătit să demareze plata avansului pentru plățile directe începând cu data de 16 octombrie, în acest sens fiind publicat în transparență decizională pe site-ul instituției proiectul de Ordin pentru aprobarea în anul 2024 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe finanțate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

10 octombrie 2024 - 08:25

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, 9 octombrie, în fața Guvernului, un raport al plăților directe APIA pe hectar și cap animal, plăți compensatorii agro-mediu și climă, plăți AFIR și scheme de ajutor Ucraina acordate fermierilor și crescătorilor de animale în acest an.

Oficial! Plăți AFIR virate fermierilor!

Oficial! Plăți AFIR virate fermierilor!

10 octombrie 2024 - 07:15

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, la ședința de Guvern, o informare despre plățile directe APIA, dar și plățile virate fermierilor, crescătorilor de animale de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cadrul intervențiilor lansate din Planul Național Strategic 2023-2027.

Ministrul Barbu: Scheme de ajutor Ucraina pe hectar și pe cap animal!

Ministrul Barbu: Scheme de ajutor Ucraina pe hectar și pe cap animal!

10 octombrie 2024 - 06:54

De la începutul anului și până la data de 30 septembrie 2024, agricultura României a beneficiat în total de peste 5 miliarde de euro. Asta înseamnă 25 de miliarde de lei pentru măsuri de sprijin acordate fermierilor, pentru susținerea agriculturilor în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de susținere a investițiilor în agricultură, irigații și combaterea fenomenelor periculoase, a spus ministrul agriculturii Florin Barbu, miercuri, 9 octombrie, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul Barbu ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu zootehnie și vegetal!

Ministrul Barbu ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu zootehnie și vegetal!

10 octombrie 2024 - 06:27

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, ținută la Palatul Victoria, că măsurile de sprijin acordate fermierilor, crescătorilor de animale de la bugetul de stat, de la începutul anului și până acum, însumează 1,91 miliarde de euro, în această sumă este inclusă și plata ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnie.

Guvern ASTĂZI: Amânarea datoriilor fermierilor!

Guvern ASTĂZI: Amânarea datoriilor fermierilor!

09 octombrie 2024 - 19:19

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea OUG nr.4/2024 pentru stabilirea unor măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 și ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

ASTĂZI Guvern! Subvenția de 200 euro/ha intră la plată!

ASTĂZI Guvern! Subvenția de 200 euro/ha intră la plată!

09 octombrie 2024 - 15:27

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturi agricole afectate de seceta pedologică din perioada septembrie 2023 - august 2024.

Ordin MADR: Transfer sume ajutoare pentru apicultori!

Ordin MADR: Transfer sume ajutoare pentru apicultori!

09 octombrie 2024 - 13:00

Un proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii, publicat în dezbatere, pe site-ul ministerului transferă sume de la o schemă de ajutor pentru apicultori la alta, cu scopul de a nu se pierde fondurile europene din cadrul Programului apicol.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MEWI / importanţa investiţiilor în agricultură

MEWI / importanţa investiţiilor în agricultură

Indiferent de conjunctură, fermierii se gândesc la modernizare, iar investiţiile sunt cele care cresc potenţialul oricărei ferme şi afaceri în agricultură. Interviu cu Leontin Coca, director vânzări Mewi, în standul de la Agraria 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Detectiv particular...

Detectiv particular...
Un bilet de pe uşa unui renumit detectiv particular: Detalii