Adama
Vinasa Rompak

NOU! ÎNTREABĂ UN MEDIC VETERINAR ONLINE! PRIMA PLATFORMĂ DE TELEMEDICINĂ DIN ȚARĂ!

Publicat: 15 noiembrie 2020 - 07:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NOU! Medic Chat a lansat Vet Chat, primul serviciu de telemedicină veterinară din România. Iubitorii de animale de companie pot discuta rapid și ușor cu un medic veterinar online. „La o oră după ce am lansat Vet Chat am înregistrat deja primele întrebări pe platformă, fără niciun fel de publicitate în prealabil. Acest lucru ne-a confirmat că există o nevoie momentan neacoperită”, declară Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

ÎNTREBĂRILE VOASTRE POT FI ADRESATE AICI! CONSULTAȚII VIRTUALE!

Atunci când animalul se accidentează sau mănâncă ceva toxic, desigur că vizita la veterinar este imperativă. Însă, pentru fiecare nedumerire despre îngrijire sau afecțiuni minore care apar, drumul până la cabinet poate fi un stres extra. Animăluțele sunt deseori înfricoșate de vizita la cabinetul veterinar, deși mulți doctori fac eforturi pentru a îndulci acest moment. „Părinții” animăluțelor de companie deseori recurg la Doctor Google pentru lămuriri și indicații, ceea ce poate provoca mai multă confuzie și o întârziere în primirea îngrijirii potrivite. Astfel, o consultație virtuală ar putea rezolva problema cu minim de efort și risc, mai ales în timpul pandemiei.

Cum funcționează și ce fel de probleme se pot rezolva pe Vet Chat?

Vet Chat funcționează pe bază de întrebare-răspuns text, iar deși platforma anunță un timp de răspuns de până în 24 de ore, doctorii răspund tipic în 1-2 ore. Posesorii de animale de companie au posibilitatea de a atașa imagini sau documente, ceea ce permite și interpretarea analizelor. Pentru fiecare medic veterinar este prezentat un profil profesional cu informații precum studii, experiență și testimoniale din partea utilizatorilor. În momentul de față o întrebare către un medic veterinar online pornește de la 20 de lei, iar discuția este anonimă.

vetchat-platforma_b

În cazul unor afecțiuni dermatologice, tulburări digestive (nu mă refer la gastroenterite severe care necesită perfuzii, ci la enteritele obișnuite ce se pot rezolva și de la distanță), afecțiuni respiratorii necomplicate sau plăgi minore care nu necesită chirurgie, recomandările oferite prin intermediul aplicației pot înlocui vizita la cabinet și rezolva eficient problema. În același timp, aplicația poate fi extrem de utilă chiar înainte de achiziționarea unui animal, întrucât majoritatea oamenilor nu știu ce să urmărească și au nevoie de îndrumare și sfaturi pertinente. În multe cazuri este binevenit și un suport permanent pe toată perioada de creștere oferind sfaturi privind alimentația, schema de vaccinare, deparazitare, suplimente ce pot fi administrate, integrarea animalului în mediu, etc.”, explică Dr. Alina Mucenic, medic veterinar cu experiență de 10 ani, activ pe platforma Vet Chat. 

Principala provocare întâmpinată este că animăluțele nu pot spune ce le doare. Așadar, medicii au nevoie de cât mai multe informații de la stăpâni despre simptomele principale și detalii precum schimbări în dietă, consistența scaunelor, starea generală a animalului, și altele. Platforma poate avea și rol de informare dintr-o sursă de încredere: „Desigur că o parte din discuțiile pe platformă pleacă de la o afecțiune minoră, de tipul unui episod de vomă, un scaun de consistență moale, însă de multe ori oamenii au nevoie de îndrumare și fără să existe o problemă specifică, de exemplu informații despre vaccinări, deparazitări interne și externe, microcipări, pașaport, despre călătorii cu patrupezii în afara țării, despre medicamente și administrarea lor sau sfaturi despre puiuți. Sunt și cazuri în care posesorii de animale nu sunt siguri dacă problema este gravă sau nu, iar o discuție în aplicație le oferă claritate despre ce au de făcut și poate chiar salva viața unui animăluț prin îndrumarea de urgență către cabinetul veterinar”, explică Dr. Daniela Artimon, medic veterinar cu experiență de peste 5 ani, activ pe platforma Vet Chat.

Context global

Telemedicina umană și segmentul de telemedicină pentru animale de companie au creșteri spectaculoase în lume, accelerate de pandemie, amândouă având cu o rată anuală de creștere (CAGR) estimată peste 19%. În 2019, telemedicina umană a fost evaluată la 45 miliarde de dolari (Global Market Insights), iar segmentul de servicii de telehealth pentru animale de companie a depășit 60 milioane dolari (InsightAce Analytic).

Fiecare nou record de creștere a industriei în lume arată că serviciile de telemedicină sunt necesare, atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie. În urma carantinei, Medic Chat a crescut de 10 ori față de începutul anului, ceea ce a fost surprinzător și pentru noi. Această creștere ne-a determinat să accelerăm planurile de lansare pentru Vet Chat, pentru că am înțeles că nevoia oamenilor de îndrumare medicală la distanță nu mai este despre confort și eficientizarea timpului, ci a devenit despre siguranță. Așadar, venim cu soluții care să răspundă cât mai complet la această nevoie. Ne așteptăm ca Vet Chat să devină popular foarte rapid. În funcție de progres, intenționăm să facem posibilă și deschiderea unui cabinet virtual de către medici care să permită programarea consultațiilor telefonice sau tip video. În același timp, extinderea către segmentul de medicină veterinară este doar unul dintre proiectele noastre de creștere. Lucrăm, de asemenea, la extinderea Medic Chat pe plan internațional”, declară Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.

Vizualizat: 2109 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii