FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Noi decidem la Bruxelles, dar greul cade pe umerii fermierilor, crescătorilor de animale!

Publicat: 11 septembrie 2021 - 06:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noi decidem o anumită chestiune la Bruxelles, dar fermierul trebuie să implementeze și trebuie să vedem în ce măsură acel fermier poate să implementeze acele decizii pe care noi le luăm la Bruxelles, a spus europarlamntarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European, în intervenția sa la  reuniunea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, ținută joi, la Bruxelles.

"Am avut un schimb de opinii cu doamna Stella Kyriakides, Comisar European pentru Sănătate, privind campania de vaccinare, noua PAC, rezistența la antimicrobiene, dar nu numai. În intervenția pe care am avut-o, am ridicat problema asigurării necesarului de hrană în contextul implementării strategiei Farm to Fork. De asemenea, am atras un semnal de alarmă referitor la durabilitatea fermierilor, în condițiile în care vor opta pentru practicile agricole și vor întâmpina provocări privind producția redusă, dar și prețul mai ridicat la care sunt nevoiți să vândă aceste produse.

Iată intervenția pe care am avut-o:
Aș dori să vă adresez câteva întrebări legate de o preocupare pe care o am și referitor la care nimeni nu m-a lămurit până acum, respectiv, cu privire la necesarul de hrană de la nivelul UE. A făcut Comisia Europeană o evaluare cu privire la necesarul de hrană, în contextul reducerilor de producție ca urmare a implementării strategiei Farm to Fork? Prin această abordare, nu vom delocaliza producțiile din interiorul UE către alte state terțe? Trebuie să vedem ce necesar de hrană avem și cum își asigurăm. Să venim astăzi și să le spunem să reducă de mâine utilizare îngrășămintelor este o chestiune care pune în pericol siguranța alimentară.

buda-2021_b

Pe de altă parte, aș dori să vă aduc în atenția o altă chestiune foarte importantă cu privire la durabilitatea fermierilor. Doamna Comisar, să știți că fermierii cu care am interacționat, nu au niciun fel de problemă să producă mai puțin, în sistem ecologic deoarece aceasta înseamnă și o manipulare mai redusă a producției. Problema este alta, a durabilității acestor fermieri în timp. Până la urmă, dacă ei produc ecologic, se pune întrebarea cine le va cumpăra aceste produse care sunt mai scumpe? Pe de-o parte, producțiile lor se vor reduce, dar pe de altă parte, ratele la bancă pe care le au astăzi de plătit nu se vor reduce. Atunci, se pune întrebarea cum vor rezista ei pe piață? Haideți să ne ancorăm în realitate. Noi decidem o anumită chestiune la Bruxelles, dar fermierul trebuie să implementeze și trebuie să vedem în ce măsură acel fermier poate să implementeze acele decizii pe care noi le luăm la Bruxelles", a scris europarlamentarul pe Facebook.

Eurodeputatul Daniel Buda a inserat și răspunsul primit de la comisarul european.

Stella Kyriakides, Comisar European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a transmis următoarele mesaje: „Domnule Buda, comentariul dumneavoastră este foarte relevant. Securitatea alimentară este importantă și a fost o prioritate pentru noi în timpul pandemiei. PAC va fi de un real sprijin pentru producători și presupune o serie de măsuri pentru tranziția la practicile durabile. În ce privește pesticidele, noi sprijinim utilizarea pesticidelor în mod durabil. Verificarea importurilor este foarte importantă pentru noi.

Vă voi informa cu privire la situația pandemiei. Situația din ultimele săptămâni a fost stabilă în statele membre, asta înseamnă că încă avem un număr mare de cazuri noi, dar cifra s-a stabilizat. În ultimele 2 săptămâni, a crescut ușor rata mortalității. Mai bine de 75% din populația statelor membre este vaccinată, însă este foarte mare diferență între statele membre. Fac apel la dumneavoastră pentru a crește numărul vaccinărilor.
În contextul pandemiei, am văzut care a fost efectul asupra lanțului alimentar. Trebuie să creăm un sistem de producție mai durabil care să aducă venituri agricultorilor. Am prevăzut sprijin pentru sectorul apicol. Noul cadru pentru sănătatea plantelor asigură o siguranță mai ridicată, avem 5 noi laboratoare de referință pentru siguranța plantelor. PAC stimulează tehnici mai bune de combatere a dăunătorilor. În ce privește bunăstarea animalelor, noua legislație funcționează bine. Am stabilit o perioadă de tranziție.

Vă solicit sprijinul în legătură cu provocarea privind antimicrobienele. O să votați o moțiune de a respinge un act delegat la Strasbourg, săptămâna viitoare. Are implicații și asupra importurilor de produse alimentare. Poate să arate că UE ia măsuri ferme în ce privește asigurarea siguranței alimentare. Trebuie să avem curaj să pregătim o listă de antimicrobiene care ar trebui interzisă la animale.”

Vizualizat: 1947 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

25 septembrie 2021 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervnție pentru Agricultură (APIA) anunță acum fermierii, crescătorii de animale că eliberează în continuare adeverințe APIA pentru încasarea în avans a subvențiilor agricole aferente acestui an. Așa-zisele adeverințe punte cu care fermierii pot să-și contracteze împrumuturi bancare garantînd cu subvențiile care li se cuvin vor fi eliberate până la demararea plăților în avans. Plata avansului APIA începe la 18 octombrie.

Și-a făcut singură o fermă de animale în România în timp ce soțul ei muncește în Germania!

Și-a făcut singură o fermă de animale în România în timp ce soțul ei muncește în Germania!

24 septembrie 2021 - 13:37

Elena Petruț și-a făcut singură o fermă de capre în comuna Ideciu de Jos, județul Mureș, în timp ce soțul ei muncește în Germania. Elena este ajutată de cumnatul ei, tata Uțu, și de fiul ei cel mare, Andrei. A prins drag de animale chiar dacă ea a crescut la bloc și a văzut animale doar în vacanțele petrecute la bunici. De 7 ani are ferma, iar de 4 ani livrează laptele de capră la fabrica de lactate Olympus din Brașov.

Video! Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Video! Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

24 septembrie 2021 - 10:49

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

24 septembrie 2021 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a înregistrat până astăzi, la ora publicării știrii, 527 de cereri pentru zona montană și 359 de cereri pentru zona normală inclusiv ITI pentru ajutorul european de 15.000 de euro/fermă destinat fermelor mici. Vestea bună pentru micii fermieri este că din 27 septembrie 2021, punctajul pentru acceptarea cererilor de finanțare scade la jumătate.

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

23 septembrie 2021 - 21:02

Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

23 septembrie 2021 - 14:44

Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii și crescătorii de animale din România. Așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe 14 septembrie 2021, echipa Ministerului Agriculturii lucrează acum la stabilirea eco-schemelor. Așadar, în această perioadă se bat în cuie aceste eco-scheme. Crescătorii de oi și vaci nu trebuie să piardă șansa de a beneficia de un ajutor pentru bunăstarea animalelor.

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

23 septembrie 2021 - 09:21

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, județul Argeș, spune că urșii s-au mutat în sate, și-au făcut culcuș în grădini și servesc masa în grajd. Cel mai recent atac al sălbăticiunilor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar. Când vine comisia să constate atacul și să acorde despăgubiri, crescătorii sunt luați la rost că nu-și păzesc animalele.

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

23 septembrie 2021 - 07:12

Un nou Regulament UE publicat în Jurnalul oficial UE pe 22 septembrie 2021 instituie obligativitatea crescătorilor de animale ale căror ferme sunt în sistem ecologic de a ține registre detaliate privind regimul alimentar al animalelor, perioadele de pășunat, tratamentele veterinare, originea animalelor, intrarea în exploatație sau ieșirea din exploatație.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii