Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Noapte de noapte furau recoltele fermierilor și oile din saivan!

Publicat: 23 ianuarie 2023 - 16:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Zece indivizi care au terorizat fermierii din zona Cobadin, Constanța, au fost trimiși în judecată pentru comiterea mai multor furturi. Suspecții intrau noaptea în gospodării, în ferme și luau tot ce le pica în mână: animale, cereale, piese de utilaje. Într-una din nopți, suspecții au sustras aproape 60 de oi, creând un prejudiciu de peste 40.000 de lei, scrie cugetliber.ro 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a zece inculpați, acuzați de comiterea mai multor furturi de animale, produse agroalimentare și alte bunuri. În prezent, patru dintre suspecți sunt arestați preventiv, unul este în arest la domiciliu, un altul sub control judiciar, iar alți patru sunt în stare de libertate.

Potrivit anchetatorilor, cercetările au evidențiat că pe parcursul anului 2022, suspecții au terorizat fermierii din zona Cobadin.

„În seara zilei de 14.08.2022, în jurul orelor 2100, D.C.L., D.F.l., D.S.S. și N.F. au sustras un număr de 58 de ovine din turma persoanei vătămate C.M.M., situată la marginea localității Conacu, comuna Cobadin, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 40.600 lei. 
La data de 27.08.2022, D.V. şi C.S.G., la instigarea și cu complicitatea lui D.S.S., au sustras o baterie Bosch, cantitatea de aproximativ 100 litri motorină și un proiector din tractorul numitului C.C.G., situat în extravilanul localității Conacu, comuna Cobadin, totodată distrugând ușa și grila tractorului”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În urma cercetărilor, s-a mai stabilit că în repetate rânduri suspecții furau noaptea cereale de pe solele fermierilor, pe care le transportau cu căruța.

mascati constanta_b

foto: cugetliber.ro

„La data de 19.08.2022, pe timpul nopții, N.F. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate AI, situată în extravilanul localității Conacu, comuna Cobadin. La data de 20.08.2022, pe timpul nopții, N.F. şi ŞŞ au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate ZC, situată în extravilanul localității Conacu, comuna Cobadin. La data de 22.08.2022, pe timpul nopții, N.F. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate R.M. și Ş.Ş. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate I.N., ambele sole ale persoanelor vătămate fiind situate în extravilanul localității Conacu. La data de 23.08.2022, pe timpul nopții, N.F. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate Z.C. și Ş.Ş. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate P.M., ambele sole fiind situate în extravilanul localității Conacu. La data de 28.08.2022, pe timpul nopții, numiții D.C.L., D.M., D.S.S. și Ș.Ş. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate S.G., situată în extravilanul localității Conacu. La data de 08.09.2022, pe timpul nopții, D.C.L., D.M., D.S.S. și N.F. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate M.E., situată în extravilanul localității Conacu. La data de 10.09.2022, pe timpul nopții, D.C.L. și Ş.Ş. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate A.G., situată în extravilanul localității Conacu. La data de 27.08.2022, D.C.L., cu complicitatea numiților I.C. și F.Ș., a sustras în mai multe rânduri 34 saci cu floarea soarelui în greutate de aproximativ 850 kilograme, din sola persoanei vătămate M.E., situată în extravilanul localității Conacu. La data de 19.09.2022, numitul Ş.Ş. a cumpărat șase oi din specia carabaș, sustrase de către numitul F.I., cioban la turma de oi a persoanei vătămate N.C., situată în extravilanul localității Potârnichea, pe marginea canalului Dunăre – Marea Neagră, cunoscând că oile sunt sustrase”, au mai arătat procurorii, citați de cugetliber.ro

În luna noiembrie 2022, polițiștii au descins în mai multe percheziții la domiciliile suspecților, din Cobadin, unde au găsit mai multe bunuri furate.

Dosarul penal a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Medgidia.

Vizualizat: 4167 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

04 decembrie 2023 - 17:38

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2024, cereri avizate de către ANZ.

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

04 decembrie 2023 - 16:47

Ministerul Agriculturii a postat astăzi, 4 decembrie,  pe site-ul www.madr.ro, secțiunea „Transparență decizională”, proiectul de Hotărâre pentru modificarea HG nr.393/2023 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi", precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia în anul 2023.

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

04 decembrie 2023 - 16:05

Fermierii, crescătorii de animale care sunt persoane fizice beneficiază anul viitor de ajutorul de stat APIA acordat prin reducerea accizei la motorina folosită în agricultură. Ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia în 2024 ca să ia subvenția APIA la motorină?

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

04 decembrie 2023 - 15:34

Vechi crescător de vaci din Șicula, județul Arad, Aurel Nieș, îi dă o replică usturătoare ministrului agriculturii, Florin Barbu, prin intermediul Agroinfo.

Anunț APIA ajutor de stat! Beneficiari, condiții, cerere!

Anunț APIA ajutor de stat! Beneficiari, condiții, cerere!

04 decembrie 2023 - 10:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat Ghidul solicitantului ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, pentru anul 2024. Atenție, termenul de depunere a cererilor de acord este 31 decembrie 2023. 

Dragă APIA, nu am primit subvențiile și e urgent că nu mai avem nutreț la animale!

Dragă APIA, nu am primit subvențiile și e urgent că nu mai avem nutreț la animale!

04 decembrie 2023 - 09:05

Mesajele disperate, rugătoare sau pline de furie ale fermierilor, crescătorilor de animale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) curg pe rețelele de socializare sugerînd că anul acesta plățile către fermieri s-au cam împotmolit.

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

03 decembrie 2023 - 19:18

Ministrul agriculturii a declarat la târgul Poftim, din România, ținut la acest sfârșit de săptămână, că este pentru păstrarea tradițiilor românești și protejarea gospodăriei țărănești. 

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

03 decembrie 2023 - 07:36

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de luni, 4 decembrie 2023, tranșa a doua de plată a subvențiilor APIA aferente acestui an, plata finală al cărui termen limită este 30 iunie 2024. Plățile directe care sunt pe lista APIA și suma pe hectar și cap animal pentru această tranșă de plată.

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

03 decembrie 2023 - 06:40

Anunțul făcut sâmbătă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, legat de interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești. Ce spune șeful de la Agricultură?

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii