Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Negocieri la MADR pentru export din ferme românești în Turcia!

Publicat: 11 octombrie 2023 - 15:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Oportunități de intensificare a cooperării bilaterale România-Turcia în domeniul agricol, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis media.

Ministrul Florin Barbu a primit în data de 10 octombrie, la sediul instituției, vizita Ambasadorului Turciei la București, ES Özgür Kıvanç Altan. Din delegația turcă au făcut parte Mehmet Naci Akdoğan, consilier comercial, Buğra Derinyar – secretar III, Ufuk Tandoğan, președintele TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci).

Discuțiile au vizat consolidarea colaborării în sectorul agricol și dinamizarea schimburilor comerciale, cu accent pe creșterea exporturilor românești pe piața turcească și a investițiilor companiilor turcești în România. În acest context, ministrul Florin Barbu a afirmat că România produce legume de calitate, suficiente pentru producția internă și export, iar MADR are în vedere construirea a 15 centre de colectare legume-fructe cu temperatură controlată realizate prin Casa Unirea, în principalele bazine legumicole ale țării.

barbu turcia_b

În cadrul întâlnirii, ministrul l-a asigurat pe ambasadorul Turciei că poate conta pe sprijinul MADR pentru a dezvolta agenda de colaborare în domeniul agriculturii, prin contacte regulate, pe proiecte de interes reciproc. ”Dialogul deschis și sincer dintre România și Turcia a imprimat o dinamică pozitivă relației bilaterale dintre cele două state și a permis obținerea de rezultate concrete - printre cele mai notabile fiind decizia comună, adoptată recent, de consolidare a cooperării strategice și coordonării la cel mai înalt nivel, prin înființarea unui Consiliu de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia”, a afirmat ministrul Florin BARBU. ”Cred că încă există un potențial semnificativ pentru dezvoltarea relației noastre pe palier economico-comercial, mai ales având în vedere necesitatea unei balanțe comerciale mai echilibrate, cu un volum mai ridicat al exporturilor românești pe piața turcească”, a mai adăugat ministrul.

barbu turcia doi_b

Oficialul MADR a prezentat dificultățile cu care se confruntă România în privința exportului de animale vii, iar în acest sens partea turcă a subliniat că acest subiect va fi aprofundat în cadrul grupurilor de lucru din Comisia de Cooperare.

La rândul său, ambasadorul Turciei a confirmat că țara noastră este un partener economic cheie pentru Turcia- cel mai important partener comercial din afara UE, fapt demonstrat printr-o creștere a schimburilor comerciale de aproape 26% în 2022, în raport cu anul 2021. Comunitatea de afaceri turcă este o prezență constantă și solidă în mediul de afaceri românesc - rezultat firesc al conexiunilor istorice și geografice, dar și al apropierii socio-culturale dintre popoarele noastre. Totodată, oficialul turc a salutat înființarea unui laborator de analize a pesticidelor la Constanța și a apreciat deschiderea unei viitoare rute maritime care va facilita transportul mărfurilor.

ES Özgür Kıvanç Altan a expus disponibilitatea ministrului agriculturii din Turcia de a se întâlni cu omologul român pentru un dialog în sprijinul accelerării relațiilor de cooperare.

Alături de ministru s-au aflat Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, precum și reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din cadrul MADR.

Vizualizat: 788 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii