Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MOTIVELE PLECĂRII lui Florin Faur de la CONDUCEREA APIA!

Publicat: 09 iulie 2016 - 16:11
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DOUĂ LUNI! Atât a rezistat Florin Faur la conducerea Agenţiei de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cea mai importantă, dar şi cea mai problematică instituţie pentru fermierii români. Iată ce a declarat Faur pentru Agroinfo despre plecarea sa de la Agenţia de Plăţi!

Nu este vorba de o demisie, a fost o solicitare a mea de întrerupere a detașării la APIA Centrală pe poziția de director general. Motive personale și familiale. Lucrurile sunt pe făgașul normal şi bun, iar echipa de la APIA va evolua cu succes în continuare, a declarat Florin Faur pentru Agroinfo.

În urmă cu o lună, în urma unor Discuţii APRINSE pentru SUBVENȚII între ministrul AGRICULTURII și șeful APIA, Faur a ajuns la spital.

Nu din cauza mea au fost discuţiile, ci din pricina presiunii pentru plăţi. Este un băiat foarte bun (Florin Faur, şeful APIA - n.red.), spunea la acel moment ministrul Achim Irimescu. Discuţiile aprinse ar fi pornit de la termenul eşuat de 25 mai 2016, anunţat pentru plata subvenţiilor pe zootehnie, plăţi pentru care APIA a început autorizarea abia o lună mai târziu şi care încă se desfăşoară cu dificultate.

Florin Marius Faur a fost detaşat de la APIA Timiş la conducerea APIA Centrală la începutul lunii mai 2016, pentru un mandat de maxim şase luni. Acesta a mai deţinut şefia APIA, între anii 2010 şi 2012, fiind propus încă o dată de către Achim Irimescu, în decembrie 2015, să îl înlocuiască pe Mihai Puţintei. Ulterior, ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire pentru Florin Faur, din cauza unor neconformităţi. După plecarea lui Mihai Puțintei, funcția de director general APIA a fost deținută de Ioan Merca, venit de pe poziția de adjunct al centrului județean APIA Cluj. Faur a preluat din nou șefia APIA la începutul lunii mai, când Ioan Merca a cedat presiunilor fermierilor și a demisionat. La APIA pare a se afla cartoful fierbinte, întrucât şi adjunctul Nicolae Horumbă stă cu demisia pe masă.

Am acceptat să vin la Bucureşti pentru că-l respect extrem de mult pe domnul ministru, pe domnul prim ministru, pe fermieri. Sunt oameni pe care-i respect şi am luat decizia, după lungi discuţii, să vin să pun umărul, acesta e raţionamentul. Asta era şi povestea din iarnă, din decembrie 2015, când am fost numit prima oară. Am noroc că soţia mea este înţelegătoare şi a considerat că o perioadă de timp ne vom descurca, ea a rămas cu cei doi copii, cel mic are 2 luni. Nu o să mă auziţi că mă plâng, nu mi-a impus nimeni pentru că nu suntem în Coreea de Nord să mă aducă cineva cu forţa. Pur şi simplu, am venit să rezolv câte o problemă sau să accelerez ceea ce colegii mei au făcut. Pentru că nici nu plec de la premiza că ai mei colegi, înaintaşi, nu au făcut. Din contră. Au făcut. Probabil, domnul ministru a luat în calcul mai multă forţă decizională sau mai multă viteză. Eu sunt ardelean combinaţie cu oltean. Adică, judec destul de mult lucrurile, dar viteza de reacţie este a celor din sud care sunt recunoscuţi, vorbesc repede, reacţionează repede, spunea Florin Faur în luna mai, în primul interviu acordat după preluarea conducerii APIA, pentru Agroinfo.

Vizualizat: 8769 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: 28.000 de CRESCĂTORI de ANIMALE AUTORIZAŢI la PLATA SUBVENŢIILOR!

APIA: 28.000 de CRESCĂTORI de ANIMALE AUTORIZAŢI la PLATA SUBVENŢIILOR!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că suma totală autorizată la plată pentru Campania 2015, până pe 8 iulie 2016, este de 1,533 miliarde euro, din fonduri europene şi din bugetul naţional.

ȘEFUL APIA: 238 milioane de euro ORDINE de PLATĂ emise pentru FERMIERI într-o SINGURĂ NOAPTE!

ȘEFUL APIA: 238 milioane de euro ORDINE de PLATĂ emise pentru FERMIERI într-o SINGURĂ NOAPTE!

SUBVENȚII FERMIERI. Cifrele EXACTE în ceea ce privește autorizările la plată, emiterea ordinelor de plată pentru fermierii români care-și așteaptă subvențiile sunt date deținute de Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 238 de milioane de euro au fost plătite într-o singură noapte! Cine primește banii?

Ce dezvăluie ȘEFUL APIA din culisele PLĂȚII SUBVENȚIILOR?

Ce dezvăluie ȘEFUL APIA din culisele PLĂȚII SUBVENȚIILOR?

TERMEN SUBVENȚII 2015. Iulie va fi LUNA de FOC pentru Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură! Iată ce dezvăluie Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), despre autorizarea fermierilor români la plată și despre suma transferată în conturile acestora!

ȘEFUL APIA: Fermierii pot să vadă DECIZIILE de PLATĂ și CE PLĂȚI au PRIMIT pe SITE-ul APIA!

ȘEFUL APIA: Fermierii pot să vadă DECIZIILE de PLATĂ și CE PLĂȚI au PRIMIT pe SITE-ul APIA!

NOUTĂȚI APIA. Florin Faur, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), susține că fermierii români vor avea, în curând, acces la toate informațiile legate de cererea unică de plată, atât date din deciziile de plată, cât și ce plăți au primit. Agricultorii vor putea urmări toți pașii parcurși de cererea pentru subvenții.

EXPLOZIV! Discuții APRINSE pentru SUBVENȚII între ministrul AGRICULTURII și șeful APIA!

EXPLOZIV! Discuții APRINSE pentru SUBVENȚII între ministrul AGRICULTURII și șeful APIA!

SCANDAL de la SUBVENȚII. Agroinfo a aflat în exclusivitate ce se întâmplă, în acest moment, între Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vineri, 3 iunie 2016, la Ministerul Agriculturii au fost discuții aprinse între ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și șeful APIA, Florin Faur! Informația este confirmată, în exclusivitate pentru Agroinfo, de ministrul Achim Irimescu!

Sunt doar un OM le-a spus fermierilor ȘEFUL APIA! VEZI câți fermieri au SCĂPAT de CONTROL!

Sunt doar un OM le-a spus fermierilor ȘEFUL APIA! VEZI câți fermieri au SCĂPAT de CONTROL!

APIA are o conotație negativă, crede Florin Faur, șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Acesta le-a spus fermierilor care-l asaltau cu întrebări incomode despre plata subvențiilor, că este doar un OM. Știu că există o supraevaluare a mea ca om. Dar sunt doar un om și atât. Cumva încerc să mișc lucrurile cu priceperea pe care încerc să mi-o definesc în fiecare zi, a spus Faur.

Alte articole in aceasta categorie

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

05 august 2020 - 12:37

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizărilor minore în România”, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 672 din 29 iulie 2020.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

21 iulie 2020 - 10:30

DOUĂ VARIANTE! România a negociat zilele acestea suma pe care o va primi de la UE. Ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor români, cu banii pentru dezvoltare rurală? În timp ce europarlamentarul Carmen Avram (S&D) anunță pe pagina sa oficială că România a pierdut, că subvențiile vor fi mai mici și că Europa ne-a tăiat din banii pentru dezvoltare rurală, președintele României, Klaus Iohannis, declară că țara noastră a obținut o sumă colosală.

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

24 iunie 2020 - 19:30

COMUNICAT ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 iunie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

30 martie 2020 - 23:44

EXPLICAŢII OFICIALE PROCEDURĂ DE URGENŢĂ COVID-19. Sute de mii de fermieri români care nu au depus încă la APIA cererea unică pentru subvenţiile pe 2020 vor depune cererile online. Secretarul de stat în MADR Emil Dumitru a explicat pentru AGROINFO cum va funcţiona întregul proces.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

27 martie 2020 - 10:17

Pandemia de coronavirus poate să aibă un impact grav asupra fermelor şi companiilor din domeniul agricol, pe termen scurt, mediu şi lung.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
liv
|
07. 20, 2016. Wednesday 14:03

Ce vrajeala are asta in cap. .....

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii