Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

Publicat: 17 ianuarie 2021 - 09:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

Ministrul agriculturii a făcut o radiografie a situației din agricultura românească din prezent și a subliniat că una dintre problemele care trebuie rezolvate este vânarea subvențiilor.

Avem o asociere slabă, avem o proprietate polarizată, avem un mediu asociativ încă neconsolidat, avem o îmbătrânire atât a populației rurale, dar și a fermierilor, o lipsă acută a forței de muncă calificată și responsabilă, în același timp, avem un abandon destul de îngrijorător a zonelor cu constrângeri naturale și, în primul rând, aici mă refer la zona montană, avem o balanță comercială deficitară încă, și acest deficit s-a accentuat în ultimii ani, aici trebuie să punem frână, avem o problemă structurală, care va trebui să o rezolvăm chiar dacă va supăra pe multă lume și anume, va trebui să încercăm să oprim cât putem vânarea subvențiilor și să identificăm acei fermieri veritabili și doar spre ei să meargă acest ajutor și avem o slabă promovare, să zic așa, și un grad redus de comercializare a produselor românești, a produselor locale, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-o emisiune Profitul agricol.

El a anunțat că suma disponibilă pentru plata ajutoarelor din agricultură, pentru perioada 2021-2022, este de 6,61 miliarde de euro, bani europeni.

Sigur că toate aceste lucruri se transformă în prioritățile ale programului nostru, priorități pe care le vom finanța și-n primul rând, trebuie spus, le vom finanța cu bani europeni din cei 21,6 miliarde euro, sunt bani europeni, la care se adaugă întotdeauna banii care vin în cofinanțare și banii pe care fiecare fermier în parte sau societate comercială în parte îi adaugă. Din care, pentru această perioadă de tranziție, 2021-2022, unde folosim bani noi, dar pe măsuri din vechiul program, va trebui să absorbim 6,61 miliarde de euro, restul de aproape 15 miliarde de euro vor fi utilizate în perioada 2023-2027 pe măsurile pe care le gândim acum pentru noul program național strategic (PNS), asta din banii europeni dedicați agriculturii, a spus Oros.

Ministrul a adăugat că vor fi continuate în anii de tranziție, 2021-2022, programele de ajutor de minimis pentru sectoarele din agricultură aflate în dificultate, iar aceste programe vor fi finanțate din bani de la bugetul de stat.

Sigur că mai sunt și acele programe de minimis prin care se poate acorda sprijin în diferite sectoare de activitate aflate în dificultate, și ajutor național tranzitoriu, și el intră aici, unde exact cum este și ideea, acele sectoare aflate în dificultate o să încercăm să le sprijinim în continuare și din bani de la bugetul național.

Iar pentru cele două proiecte pe care noi le-am promovat, speranța noastră este că la Comisie vor fi aprobate, din Programul național de reziliență. Cel mai important, în opinia mea, este demararea lucrărilor privind infrastructura de gestionare a apei și aici vreau să fac o paranteză, pentru că am auzit în această perioadă multe discuții, aici nu discutăm doar de apa pentru agricultură. S-ar putea, și am atras atenția demult, ca regimul pluviometric în anumite zone ale țării, mai ales în zona Mării Negre, să fie în continuare sau în anii următori, unul insuficient și s-ar putea să avem în timp și probleme cu apa menajeră sau cu apa potabilă. Deci, această infrastructură de gestionare a apei în care încercăm să utilizăm cât mai eficient și cât mai ieftin fiecare picătură de apă pe care o avem în rețeaua hidrografică și cea supraterană, dar și cea subterană, va trebui să fie o chestiune de interes național, chiar strategic, pentru că dacă vom cheltui acești bani pe care-i avem acum la dispoziție și e păcat să-i pierdem, îi vom cheltui pe o infrastructură care să ne asigure o securitate privind această resursă importantă care este apa, dar și securitate alimentară pe termen lung, a precizat ministrul agriculturii.

Vizualizat: 5592 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

13 mai 2021 - 10:29

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri suma care a ajuns în conturile fermierilor români, crescătorilor de animale, beneficiari de subvenții europene și ajutoare de stat, începând din data de 16 octombrie 2020 până la data de 10 mai 2021.

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

13 mai 2021 - 09:58

Plata subvențiilor APIA 2020! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri, 12 mai 2021, suma care este transferată către conturile fermierilor, crescătorilor de animale care au solicitat anul trecut ajutoarele naționale tranzitorii, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

13 mai 2021 - 08:55

Comisia Europeană a adoptat pe 12 mai 2021 Planul de acțiune al UE „Către reducerea la zero a poluării aerului, apei și solului” un rezultat esențial al Pactului verde european și principalul subiect al Săptămânii verzi a UE din acest an, anunță comunicatul transmis de Comisia Europeană către Agroinfo.

Disperare mare în rândul fermierilor români!

Disperare mare în rândul fermierilor români!

13 mai 2021 - 08:35

Fermierii români îl somează, într-o scrisoare deschisă, pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să găsească 2,6 miliarde de euro pentru implementarea strategiei privind managementul apei, care tocmai a fost exclusă din Programul Național de Redresare și Reziliență Economică (PNRR) după negocierile cu Bruxelles-ul. Scrisoarea Alianței pentru Cooperare și Agricultură:

Fermele de porci sunt puse la pământ, urmează fermele de păsări!

Fermele de porci sunt puse la pământ, urmează fermele de păsări!

13 mai 2021 - 08:10

Pesta porcină africană a decimat fermele mari de creștere a porcilor din România, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. De la fermele de porci, pericolul a tracut acum la fermele de păsări. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a depistat trei noi focare de gripă aviară după ce săptămâna trecută era unul singur, într-o fermă din Mureș. ANSVSA a impus interdicții și imediat s-a declanșat o avalanșă de amenzi aplicate fermierilor, transportatorilor.

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

13 mai 2021 - 07:41

Suma alocată pentru plata subvențiilor agricole pentru anii de tranziție, 2021-2022, este de 3 miliarde de euro, la care se adaugă bani de la bugetul național pentru plata ajutoarele din agricultură care sunt finanțate de stat. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a prezentat miercuri, lista subvențiilor APIA și a ajutoarelor de stat de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale și sumele care vor ajunge în conturile acestora.

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

12 mai 2021 - 14:32

Federația Națională PRO AGRO avertizează că străinii vor deține, până-n 2030, 7 milioane de hectare din cele 9,4 milioane de hectare de teren arabil pe care le are România. Apelul fermierilor către parlamentari a fost transmis astăzi de PRO AGRO către Agroinfo.

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

12 mai 2021 - 13:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

12 mai 2021 - 08:36

Ajutorul pentru bunăstarea animalelor va fi acordat și crescătorilor de ovine, de vaci, de capre, nu doar crescătorilor de porci și păsări cum se întâmplă acum. Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii români. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii