KWS+
Reclama header after big part 2

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 14 ianuarie 2021 - 13:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

În tot anul trecut, în vizitele pe care le-am avut în aproape toate județele țării, foarte des, mult prea des, fermierii au ridicat această problemă și, se pare, că este o problemă importantă. Sunt unii care nu-și lucrează neapărat pământul, lucrează altcineva pământul, dar ei ridică acele subvenții. Și am spus în repetate rânduri, sigur că am deranjat, am spus că proprietarul are dreptul la o redevență corectă care este stipulată într-un contract de arendă înregistrat și legalizat, iar fermierul, cel care lucrează pământul sau crește animale, are dreptul să aibă acea subvenție. Pentru că vine în sprijinul celor care muncesc terenul sau celui care crește animale. Și aici, sunt două tipuri de probleme mari.

În primul rând, bazele de date cu numărul real de animale și acum lucrăm la un program de digitalizare, de trasabilitate, astfel încât să avem baze de date comune și reale. Lucrăm la un sistem informatic în care bazele de date pe care le deținem noi sau asociațiile, ANZ (Agenția Națională pentru Zootehnie n.r.), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară să fie unice și reale, pentru că despre asta este vorba și securizate în același timp. Este un proiect pe care-l derulăm de câteva luni de zile, un proiect finanțat european, dar vrem ca să-l terminăm foarte repede în așa fel încât pe baza unor date reale, repet, și care să fie cunoscute de mai multe instituții care conlucrează, fie pentru sprijinul fermierilor, fie pentru a verifica o anumită trasabilitate, în cazul industriei alimentare, aceste date să ne servească să sprijinim doar fermierii veritabili.

Sigur, asta este și o prioritate europeană, pentru că și-n Europa, în noul program național strategic se insistă foarte mult pe sprijinul fermierului veritabil. Ei descriu altfel acest fermier veritabil, fermierul sau entitatea care obține peste 70% din venituri din agricultură, pentru că și acolo atractivitatea aceasta a subvențiilor a făcut ca multe fonduri de investiții să intre în zona agriculturii doar pentru a avea acces la aceste subvenții, fără să aibă gânduri să rămână în agricultură, în activitate și când subvențiile, probabil, nu vor mai fi, ei vor pleca, dar până atunci, în jurul lor, îi distrug pe cei care au făcut agricultură în mod tradițional. Este o preocupare în toată Europa și pentru noi este una din preocupări. Pe de altă parte, aici vom cere, în primul rând, o colaborare mult mai bună și mult mai strânsă cu primăriile, pentru că au cât de cât niște evidențe mai la firul ierbii privind acele adeverințe care se depun la APIA și să fim convinși că omul acela care-și depune adeverința la APIA este cel care lucrează pământul și nu altcineva, a anunțat astăzi, 14 ianuarie 2021, ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-o emisiune Profitul agricol.

Șeful de la Agricultură a adăugat că vor fi intensificate anul acesta controalele pentru a nu permite pe cât posibil accesul la bani vânătorilor de subvenții.

Vom intensifica controalele, deși noi ne-am dori și ne-am dorit și-n acest an, și datorită crizei, să fim mult mai expeditivi, să facem totul online, să ne bazăm pe buna credință a beneficiarului, și controalele, sarcina administrativă să fie mai mică. Dar până nu punem la punct această situație care este îngrijorătoare și semnalele vin puternic de la fermieri, nu putem să relaxăm această verificare. Și este păcat, pentru că cei care lucrează corect sunt, până la urmă, demotivați, văd că-n jurul lor se întâmplă lucruri și cei care nu lucrează corect beneficiază de subvenții, subvenții care ar trebui să ajungă doar la cei care fac agricultură.

Deci, și pe, să zic așa, sectorul vegetal și sectorul zootehnic, sunt probleme pe care o să le corectăm în acest an și o să vedeți că vor fi și reacții, vom supăra pe unii, dar mie-mi place să cred că nu se vor supăra cei care lucrează corect și cei care lucrează legal, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-o emisiune Profitul agricol.

Vizualizat: 7781 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

26 ianuarie 2021 - 08:57

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII! Crescătorii de ovine, și nu doar ei, întreabă zilnic AGROINFO când va fi plătit ajutorul național tranzitoriu în zootehnie, cea mai populară subvenție, așa-zisa subvenție mică, de care beneficiază majoritatea crescătorilor de animale din România. Subvenția este plătită de la bugetul de stat și beneficiază de bani crescătorii de oi, de vaci, carne și lapte, și de capre.

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 ianuarie 2021 - 08:26

SUBVENȚII APIA LA PLATĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va finaliza până la data de 1 mai 2021 plata subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2020.

NEPOTUL UNUI CIOBAN, PROPUS SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

NEPOTUL UNUI CIOBAN, PROPUS SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

26 ianuarie 2021 - 07:51

DE LA OI LA MINISTER! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că-și va completa echipa de secretari de stat cu un om provenit din rândul crescătorilor de animal din România,, George Cățean, desemnat din partea USR Plus.

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

25 ianuarie 2021 - 19:59

ANUNȚ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020 și deconturile/documentele justificative aferente trimestrului IV, respectiv anuale pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor”.

CONSULTĂRI FERMIERI pentru SUBVENȚIA APIA DE 829 EURO/HA!

CONSULTĂRI FERMIERI pentru SUBVENȚIA APIA DE 829 EURO/HA!

25 ianuarie 2021 - 19:20

VOCEA FERMIERILOR. Fermierii care cultivă sfeclă de zahăr sau care vor să cultive sfeclă de zahăr pot să trimită opiniile lor la Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Beta Luduș, cu privire la propunerile pentru contractul de cumpărare și livrare din acest an. Sfecla de zahăr este una dintre culturile agricole care beneficiază de sprijin cuplat vegetal. Cuantumul SCV, valabil pentru 2019, este de 829,34 euro/ha = 3.939,0332 lei/ha.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii