Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Daea ASTĂZI, între crescătorii de oi: Le-am ascultat dorințele!

Publicat: 11 septembrie 2022 - 19:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost la acest sfârșit de săptămână la festivalul pastoral "Coborâtul oilor", la Loman, Alba. Șeful MADR spune că a discutat cu crescătorii de ovine, le-a ascultat dorințele. 

"De la sistemul de irigații Crivina Vânju Mare, la Țebea și apoi la festivalul pastoral " Coborâtul oilor" din Loman!

Ieri (sâmbătă n.r.) am pornit pe drumul interesului profesional și al misiunii încredințate să văd la fața locului amenajarea Crivina Vânju Mare.
Cu toate că era sâmbătă, acolo s-a lucrat pentru curățarea și impermeabilizarea secțiunii de scurgere a canalului de aducțiune, în așa fel încât luni, 12 septembrie, să se toarne prima cifă de beton pentru impermeabilizarea acestuia.

daea irigatii_b

Am putut constata la fața locului că execuția lucrărilor se află în graficul stabilit. Din cei 13 km ce trebuie amenajați, peste 7 km au fost curățați și parțial pregătiți pentru impermeabilizare, constructorul aducându-și în zonă stația de pregătire a betonului.

Satisfăcut de stadiul lucrărilor, după doar câteva ore de odihnă, am pornit spre Țebea pentru a ajunge la ora 8:00, în vederea participării la liturghie și la manifestarea dedicată împlinirii a 150 de ani de la moartea bravului nostru erou național, Avram Iancu.

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu o mare încărcătura emoțională, am asistat la desfășurarea întregului program ce a putut da contur marelui eveniment într-o zi frumoasă de toamnă.

daea avram iancu_b

Emoția trăită lângă mormântul lui Avram Iancu mi-a răscolit gândurile, punându-mi întrebări și căutând răspunsuri.

Măsurându-mi răsuflarea și ascultând ticăitul inimii, spunându-mi mie însumi, să fim vrednici de jertfa lor, muncind zi de zi și ceas de ceas pentru binele țării și al neamului românesc.

Cu greu a trebuit să mă despart de mulțimea bucuroasă care participa la frumosul eveniment.

Am pornit apoi la drum spre Loman, județul Alba, unde ciobanii coboară oile din vârful muntelui într-o atmosferă de sărbătoare, cum numai ei știu să o facă.daea ciobani_b

Rânduiala locului și tradițiile îi poartă pe crescătorii de ovine și pe familiile lor pe drumul păstoritului, în vârful muntelui, acolo unde doar ei pot să ajungă, mânați de interesul de a face această meserie atât de grea și atât de frumoasă, care trebuie să fie respectată de toată lumea și de fiecare în parte.

daea ciobani trei_b

Prin strânsul mâinilor și privirea în ochi am putut constata bucuria revederii, specifică celor ce își vad împlinită munca de un an, când coboară oile din vârful muntelui, în semn de respect pentru localnicii care se ocupă cu oieritul.

daea ciobani doi_b

Cu acestă ocazie am discutat, ascultându-le dorințele, spunându-le la fiecare în parte și tuturor laolaltă că am fost și vom rămâne alături de ei.
Să ne păstram tradițiile și să muncim pentru binele țării!" A postat ministrul agriculturii, pe Facebook. 

daea ciobani patru_b

 

Vizualizat: 5106 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Canicula instalata in aproape toata tara la sfarsit de iunie a grabit coacerea graului. Eugen Baziliuc, proprietarul societatii Abelda S.RL. a pariat anul acesta pe soiuri de elita. Iata ce soi ii da anual intre 8 si 10 tone pe hectar!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Claudiu Borobei

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii