Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Ministrul Barbu, mesaj dur pentru crescătorii de oi și vaci care iau subvenții APIA!

Publicat: 31 octombrie 2023 - 08:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, are un mesaj dur, tranșant pentru crescătorii de oi și de vaci. Subvențiile APIA acordate până acum în zootehnie nu și-au atins scopul. În loc să crească efectivele de animale, acestea au scăzut. Șeful MADR întoarce foaia și anunță că schimbă regulile pentru anul viitor.

Ministrul agriculturii își dorește foarte mult în dialogul pe care-l are, că este sectorul bovin, că este sectorul ovin, că este sectorul de creștere a porcului, de reproducșie a porcului, îmi doresc foarte mult un singur lucru, să creștem efectivele în România, să nu mai exportăm materie primă, să nu mai exportăm cereale. Îmi doresc foarte mult ca prin măsurile în zootehnie, atât în SCZ (sprijin cuplat zootehnic pentru venit n.r.), cât și ajutorul național tranzitoriu să fie dat pentru a crește efectivele de animale din România. Este un obiectiv, pentru că s-a constatat în ultimii 4 ani că s-au dat foarte mulți bani pe subvenții, că vorbim de SCZ și la fel de ajutorul național tranzitoriu, prin care, practic, efectivele de animale au scăzut, nu au crescut. De aceea vreau să facem, să schimbăm această abordare. Am avut cu o parte din asociații (ale crescătorilor n.r.) discuții, vorbim de sectorul bovin, care în momentul de față a acceptat anumite propuneri ale Ministerului Agriculturii.

oaie-vaca_b

În perioada următoare voi avea discuții și cu sectorul ovin pe partea de ANT, ajutor național tranzitoriu. Îmi doresc foarte multă performanță și, bineînțeles, se discută foarte mult în piață, noi trebuie să avem în continuare și acele registre (genealogice n.r.) de a face genetică și ameliorare în România, pentru că ne dorim să avem calitate, animale de calitate și, așa cum am spus, în săptămânile următoare voi avea iarăși o discuție cu sectorul ovin. Dar vreau să asigur pe toată lumea că sectorul ovin din România vreau să crească, pe de o parte, și doi, vreau să anunț public și o fac aici, că nu vor mai intra la subvenții în România ovinele, de exemplu ovinele care au vârsta mai mare de 7 ani," a transmis ministrul agriculturii, în emisiunea Agrostrategia, TVR1.

Ministrul Florin Barbu a reiterat luni, 30 octombrie 2023, a TVR1 declarația făcută la sfârșitul lunii septembrie 2023, publicată de Agroinfo AICI:

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani! | Agroinfo.ro

Anul acesta, crescătorii de ovine încă mai primesc sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, subvenția APIA mare, cum îi spun ei, pentru ovinele care au maxim vârsta de 8 ani la data depunerii cererii unice APIA fără penalități. Pentru ajutorul național tranzitoriu ovine, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a stabilit o vârstă maximă.

Vizualizat: 2947 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

03 decembrie 2023 - 19:18

Ministrul agriculturii a declarat la târgul Poftim, din România, ținut la acest sfârșit de săptămână, că este pentru păstrarea tradițiilor românești și protejarea gospodăriei țărănești. 

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

03 decembrie 2023 - 07:36

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de luni, 4 decembrie 2023, tranșa a doua de plată a subvențiilor APIA aferente acestui an, plata finală al cărui termen limită este 30 iunie 2024. Plățile directe care sunt pe lista APIA și suma pe hectar și cap animal pentru această tranșă de plată.

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

03 decembrie 2023 - 06:40

Anunțul făcut sâmbătă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, legat de interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești. Ce spune șeful de la Agricultură?

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii