Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ministrul Agriculturii spune care sunt FERMIERII care rămân FĂRĂ SUBVENŢII pentru că „NU SUNT SERIOŞI”!

Publicat: 03 octombrie 2016 - 15:50
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERI FĂRĂ BANI! 13.000 de fermieri români nu au fost încă autorizaţi la plată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). O parte dintre aceştia nici nu vor primi vreun leu. Ministrul Achim Irimescu explică de ce!

15 octombrie 2016 este data până la care APIA trebuie să finalizeze plata subvenţiilor către fermierii români. Este termenul limită stabilit de Comisia Europeană.

Până în 15 octombrie vor fi rezolvate o parte din dosarele cu probleme, însă unii fermieri s-ar putea să nu primească deloc aceşti bani, pentru că nu sunt serioşi, declara Achim Irimescu, la începutul lunii septembrie 2016, citat de Agerpres.

AGROINFO l-a întrebat pe ministrul Agriculturii care sunt aceşti fermieri şi ce înseamnă că „nu sunt serioşi”? S-a înţeles greşit, a precizat Irimescu. Apoi a explicat despre cine este vorba: cei care au declarat viţele, deşi trebuia să declare pentru plată numai vacile care fătaseră o dată sau au declarat acelaşi teren. Din eroare sau cu intenţie? Eu sunt serios, sunt fermier mare, dumneavoastră sunteţi supărată pe mine, şi pe suprafaţa pe care am declarat eu, declaraţi şi dumneavoastră şi atunci intrăm în conflict şi nimeni nu ia banii, a explicat Achim Irimescu.

Ce spune acesta despre plăţile pentru 2015? Modulul informatic funcţionează, ultima aplicaţie dezvoltată a fost în aceste zile pentru sere şi solarii, de săptămâna viitoare (3 - 9 octombrie – n.red.) intră şi ei la plată, restul plăţilor sunt către 98%, mai sunt de plată cca. 130 de milioane de euro din cele 1,8 miliarde de euro bani europeni şi 200 de milioane de euro de la buget, din plăţile pe suprafaţă şi ANT-uri.

Pe 2015, din aproape 2 miliarde de euro mai sunt 130 de milioane de euro, care se vor distribui în următoarea perioadă, o parte. O parte sigur nu se vor putea rambursa, pentru că sunt cu penalizări multianuale, cu erori care nu se pot corecta, în mod sigur nu se vor putea da toţi banii, a declarat Achim Irimescu, pentru AGROINFO.

Sumele din fonduri europene pe care APIA nu le plăteşte fermierilor români până pe 15 octombrie 2016 nu vor fi rambursate ţării noastre de către Comisia Europeană. Câţi bani vom pierde? Sper că foarte puţin din plăţile directe, spune Irimescu.

Până pe 30 septembrie 2016, din 944.075 cereri unice de plată aferente campaniei 2015 au fost emise ordine de plată pentru 98,61% din cereri, reprezentând un număr de 930.985 beneficiari, a anunţat APIA. Vezi situaţia integrală a plăţilor: ANUNŢUL ŞEFULUI APIA despre PLĂŢILE FERMIERILOR!

Vizualizat: 9215 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

TERMENE APIA pentru PLĂȚILE FERMIERILOR!

TERMENE APIA pentru PLĂȚILE FERMIERILOR!

TERMENE LIMITĂ. Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) anunță termenele limită pe care se angajează să le respecte pentru plățile datorate fermierilor români. Iată care sunt aceste termene!

ANUNȚUL ȘEFULUI APIA despre PLĂȚILE FERMIERILOR!

ANUNȚUL ȘEFULUI APIA despre PLĂȚILE FERMIERILOR!

SUBVENȚII 2015. 930.985 de fermieri români ar trebui să aibă subvențiile în conturile bancare la această oră din totalul de 944.075 de agricultori care solicită subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). Iată ce declară Adrian Pintea, directorul general APIA despre plățile fermierilor!

DEZVĂLUIRI! DISCUȚIE PARTICULARĂ despre SUBVENȚII între ȘEFUL APIA și un MARE FERMIER ROMÂN!

DEZVĂLUIRI! DISCUȚIE PARTICULARĂ despre SUBVENȚII între ȘEFUL APIA și un MARE FERMIER ROMÂN!

EXCLUSIV! AGROINFO este singura publicație care a reușit să  asiste la discuția în particular dintre un mare fermier român și șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Dialogul dintre cei doi dezvăluie lucruri aberante sau extrem de grave despre PLATA SUBVENȚIILOR! Condiții absurde impuse fermierilor la încasarea banilor sau subvenții care încurajează invazia porcilor mistreți și distrugerea terenurilor!

ANUNȚ TERIBIL făcut de APIA! MII de FERMIERI dau înapoi SUBVENȚIILE!

ANUNȚ TERIBIL făcut de APIA! MII de FERMIERI dau înapoi SUBVENȚIILE!

SUBVENȚII NECUVENITE. 8 milioane de euro este suma plătită fermierilor din două județe și care trebuie recuperată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Agricultorii sunt nevoiți să restituie banii pentru că declarațiile pe care le-au făcut la APIA nu corespund realității din teren!

SUNT FERMIERI care-și așteaptă ÎN ZADAR SUBVENȚIILE! Iată ce declară ministrul AGRICULTURII!

SUNT FERMIERI care-și așteaptă ÎN ZADAR SUBVENȚIILE! Iată ce declară ministrul AGRICULTURII!

MINISTRUL DESPRE SUBVENȚII. Nu toți fermierii români își vor încasa subvențiile agricole aferente anului 2015. Unii dintre agricultori și-ar aștepta degeaba banii! Declarația aparține ministrului agriculturii, Achim Irimescu.

Alte articole in aceasta categorie

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

05 august 2020 - 12:37

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizărilor minore în România”, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 672 din 29 iulie 2020.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

21 iulie 2020 - 10:30

DOUĂ VARIANTE! România a negociat zilele acestea suma pe care o va primi de la UE. Ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor români, cu banii pentru dezvoltare rurală? În timp ce europarlamentarul Carmen Avram (S&D) anunță pe pagina sa oficială că România a pierdut, că subvențiile vor fi mai mici și că Europa ne-a tăiat din banii pentru dezvoltare rurală, președintele României, Klaus Iohannis, declară că țara noastră a obținut o sumă colosală.

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

24 iunie 2020 - 19:30

COMUNICAT ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 iunie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

30 martie 2020 - 23:44

EXPLICAŢII OFICIALE PROCEDURĂ DE URGENŢĂ COVID-19. Sute de mii de fermieri români care nu au depus încă la APIA cererea unică pentru subvenţiile pe 2020 vor depune cererile online. Secretarul de stat în MADR Emil Dumitru a explicat pentru AGROINFO cum va funcţiona întregul proces.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

27 martie 2020 - 10:17

Pandemia de coronavirus poate să aibă un impact grav asupra fermelor şi companiilor din domeniul agricol, pe termen scurt, mediu şi lung.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gigi C
|
10. 03, 2016. Monday 19:52

Buna ziua ma numesc C. Gigi, si sunt deacord cu cei care fac magari eu sunt un fermier cinstit si asi fi deacord dar daca eu sunt cinstit dc sa nu imi dati toti bani, de ce sa ma puneti pe acelasi lok cu ei vreau dreptate vreau sa se vada ceva in tara asta vreau sa vad ce masuri luati si toti cei care fac magari chemati sa explice pe harta daca nu se gaste acolo cu 10 ari sa fim seriosi acuma sa fie ok dar pe cel care nu se gaste sau a declarat loku lu altu acolo sa se ia masuri o zi buna

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii