Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Ministrul Adrian Oros, atacat dur: Ministrul zero, dușmanul fermierilor!

Publicat: 13 august 2021 - 11:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Adrian Ionuț Chesnoiu, fostul șef al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, l-a atacat dur pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe paginsa sa de socializare. El a arătat că ratingul excepțional acordat României pentru producția agricolă din acest an nu este meritul lui Oros, care a demonstrat prin acțiunile sale că este mai degrabă un dușman al fermierilor.

Geoglam, un organism internațional care, printr-un sistem planetar de sateliți, supraveghează evoluția recoltelor din întreaga lume, a acordat României ratingul excepțional pentru producția agricolă din acest an, țara noastră fiind singura din lume căreia i-a fost acordat acest rating în 2021, toate culturile agricole fiind evaluate cu calificativul excepțional, a informat Clubul Fermierilor Români.

După publicarea acestei informații în media, ministrul Adrian Oros a anunțat triumfător, pe pagina sa Facebook, "Vești bune! România, singura ţară din lume cu rating excepţional pentru recolta agricolă din 2021! Acest lucru confirmă potențialul agricol imens pe care îl are țara noastră, dar și rolul esențial al fermierilor în asigurarea securității alimentare a României. De asemenea, demonstrează că este crucial să avem o Strategie de gestionare a apei(inclusiv pentru agricultură) care trebuie finanțată consistent și urgent!"

Acum, deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu (în foto) a postat pe pagina sa Facebook un mesaj dur pentru ministrul Oros, o replică acidă la postarea șefului MADR.chesnoiu-12-dec_b

"De câtă ipocrizie să dai dovadă ca ministru al agriculturii declarând că investițiile în creșterea capacității de irigații a terenurilor agricole are nevoie de o finanțare consistentă și urgentă.

Cum să faci asta tocmai tu:
ministrul ZERO al proiectelor de investiții în infrastructura de irigații;
ministrul în mandatul căruia nu s-a deschis niciun șantier de reabilitare a unui sistem de irigat;
ministrul care nu a reușit să introducă proiectele de irigații în PNRR;
ministrul sub conducerea căruia s-a anulat semnarea contractului de proiectare a etapei I din Canalul Siret-Bărăgan (realizarea proiectului tehnic în perioada 2020-2021 ar fi făcut posibilă finanțarea din PNRR a acestui important obiectiv! Drept dovadă proiectul tehnic pentru desecare din Banat, inclus în PNRR și realizat din banii fermierilor)!

Cum să declari asta TU, singurul ministru al agriculturii care ai votat împotriva fermierilor amendamentul pentru plata despăgubirilor aferente culturilor afectate de secetă din primăvara anului 2020!!??

Până și fermierii, și reprezentanții lor, care v-au însoțit în campania electorală în bazinele legumicole ale Olteniei, crezându-vă toate minciunile și promisiunile îndrugate, au decis să protesteze în piața publică împotriva ipocriziei și minciunilor de care ați dat dovadă în actul de guvernare, a lipsei finanțării și a măsurilor de sprijin pentru fermieri (vezi protestul Uniunii Salvăm Țăranul Român)!

Și voi, liberalii, aveți tupeul și nesimțirea de a vorbi, după doi ani de zile de când guvernați, de finanțări urgente și consistente pentru agricultură, în general, și irigații în special!?

Vorbiți de STRATEGII care ar trebui finanțate, pe care, după doi ani de guvernare, nici măcar nu le aveți scrise, ce să mai vorbim de finanțare și punere în practică!!!

Faceți vizite în teritoriu și vă pozați cu fermierii!!?? Învățați măcar puritatea, onestitatea și bunul simț de la fermierii care muncesc la 40 de grade C, în câmp, nu în birouri cu aer condiționat!

Trăiți într-o altă realitate, necoplanară cu a noastră, așa că măcar aveți bunul simț să nu ne credeți pe toți extratereștri, ca voi! Munciți, nu mai mințiți! Guvernați, nu mai mimați!" Acuză deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu.

Vizualizat: 2526 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii