FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ministrul Adrian Oros, atacat dur: Ministrul zero, dușmanul fermierilor!

Publicat: 13 august 2021 - 11:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Adrian Ionuț Chesnoiu, fostul șef al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, l-a atacat dur pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe paginsa sa de socializare. El a arătat că ratingul excepțional acordat României pentru producția agricolă din acest an nu este meritul lui Oros, care a demonstrat prin acțiunile sale că este mai degrabă un dușman al fermierilor.

Geoglam, un organism internațional care, printr-un sistem planetar de sateliți, supraveghează evoluția recoltelor din întreaga lume, a acordat României ratingul excepțional pentru producția agricolă din acest an, țara noastră fiind singura din lume căreia i-a fost acordat acest rating în 2021, toate culturile agricole fiind evaluate cu calificativul excepțional, a informat Clubul Fermierilor Români.

După publicarea acestei informații în media, ministrul Adrian Oros a anunțat triumfător, pe pagina sa Facebook, "Vești bune! România, singura ţară din lume cu rating excepţional pentru recolta agricolă din 2021! Acest lucru confirmă potențialul agricol imens pe care îl are țara noastră, dar și rolul esențial al fermierilor în asigurarea securității alimentare a României. De asemenea, demonstrează că este crucial să avem o Strategie de gestionare a apei(inclusiv pentru agricultură) care trebuie finanțată consistent și urgent!"

Acum, deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu (în foto) a postat pe pagina sa Facebook un mesaj dur pentru ministrul Oros, o replică acidă la postarea șefului MADR.chesnoiu-12-dec_b

"De câtă ipocrizie să dai dovadă ca ministru al agriculturii declarând că investițiile în creșterea capacității de irigații a terenurilor agricole are nevoie de o finanțare consistentă și urgentă.

Cum să faci asta tocmai tu:
ministrul ZERO al proiectelor de investiții în infrastructura de irigații;
ministrul în mandatul căruia nu s-a deschis niciun șantier de reabilitare a unui sistem de irigat;
ministrul care nu a reușit să introducă proiectele de irigații în PNRR;
ministrul sub conducerea căruia s-a anulat semnarea contractului de proiectare a etapei I din Canalul Siret-Bărăgan (realizarea proiectului tehnic în perioada 2020-2021 ar fi făcut posibilă finanțarea din PNRR a acestui important obiectiv! Drept dovadă proiectul tehnic pentru desecare din Banat, inclus în PNRR și realizat din banii fermierilor)!

Cum să declari asta TU, singurul ministru al agriculturii care ai votat împotriva fermierilor amendamentul pentru plata despăgubirilor aferente culturilor afectate de secetă din primăvara anului 2020!!??

Până și fermierii, și reprezentanții lor, care v-au însoțit în campania electorală în bazinele legumicole ale Olteniei, crezându-vă toate minciunile și promisiunile îndrugate, au decis să protesteze în piața publică împotriva ipocriziei și minciunilor de care ați dat dovadă în actul de guvernare, a lipsei finanțării și a măsurilor de sprijin pentru fermieri (vezi protestul Uniunii Salvăm Țăranul Român)!

Și voi, liberalii, aveți tupeul și nesimțirea de a vorbi, după doi ani de zile de când guvernați, de finanțări urgente și consistente pentru agricultură, în general, și irigații în special!?

Vorbiți de STRATEGII care ar trebui finanțate, pe care, după doi ani de guvernare, nici măcar nu le aveți scrise, ce să mai vorbim de finanțare și punere în practică!!!

Faceți vizite în teritoriu și vă pozați cu fermierii!!?? Învățați măcar puritatea, onestitatea și bunul simț de la fermierii care muncesc la 40 de grade C, în câmp, nu în birouri cu aer condiționat!

Trăiți într-o altă realitate, necoplanară cu a noastră, așa că măcar aveți bunul simț să nu ne credeți pe toți extratereștri, ca voi! Munciți, nu mai mințiți! Guvernați, nu mai mimați!" Acuză deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu.

Vizualizat: 1782 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dacă pui bălegar pe câmp, iei amendă 100.000 de lei! Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia!

Dacă pui bălegar pe câmp, iei amendă 100.000 de lei! Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia!

25 septembrie 2021 - 06:15

Cunoscutul cântăreț de rap Puya, pe numele lui real Dragoș Gărdescu, pune degetul pe rană. Țăranilor români li se interzice să pună bălegar pe câmp, pentru că deranjează nasurile delicate ale orășenilor care-și clădesc vile pe la țară. La fel se întâmplă și cu mirosul venit din grajdul animalelor. Deranjează. Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia, spune Puya, care și-a cumpărat o casă din chirpici la țară, pe care vrea să o păstreze așa.

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

25 septembrie 2021 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervnție pentru Agricultură (APIA) anunță acum fermierii, crescătorii de animale că eliberează în continuare adeverințe APIA pentru încasarea în avans a subvențiilor agricole aferente acestui an. Așa-zisele adeverințe punte cu care fermierii pot să-și contracteze împrumuturi bancare garantînd cu subvențiile care li se cuvin vor fi eliberate până la demararea plăților în avans. Plata avansului APIA începe la 18 octombrie.

Și-a făcut singură o fermă de animale în România în timp ce soțul ei muncește în Germania!

Și-a făcut singură o fermă de animale în România în timp ce soțul ei muncește în Germania!

24 septembrie 2021 - 13:37

Elena Petruț și-a făcut singură o fermă de capre în comuna Ideciu de Jos, județul Mureș, în timp ce soțul ei muncește în Germania. Elena este ajutată de cumnatul ei, tata Uțu, și de fiul ei cel mare, Andrei. A prins drag de animale chiar dacă ea a crescut la bloc și a văzut animale doar în vacanțele petrecute la bunici. De 7 ani are ferma, iar de 4 ani livrează laptele de capră la fabrica de lactate Olympus din Brașov.

Video! Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Video! Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

24 septembrie 2021 - 10:49

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

24 septembrie 2021 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a înregistrat până astăzi, la ora publicării știrii, 527 de cereri pentru zona montană și 359 de cereri pentru zona normală inclusiv ITI pentru ajutorul european de 15.000 de euro/fermă destinat fermelor mici. Vestea bună pentru micii fermieri este că din 27 septembrie 2021, punctajul pentru acceptarea cererilor de finanțare scade la jumătate.

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

23 septembrie 2021 - 21:02

Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

23 septembrie 2021 - 14:44

Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii și crescătorii de animale din România. Așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe 14 septembrie 2021, echipa Ministerului Agriculturii lucrează acum la stabilirea eco-schemelor. Așadar, în această perioadă se bat în cuie aceste eco-scheme. Crescătorii de oi și vaci nu trebuie să piardă șansa de a beneficia de un ajutor pentru bunăstarea animalelor.

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

23 septembrie 2021 - 09:21

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, județul Argeș, spune că urșii s-au mutat în sate, și-au făcut culcuș în grădini și servesc masa în grajd. Cel mai recent atac al sălbăticiunilor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar. Când vine comisia să constate atacul și să acorde despăgubiri, crescătorii sunt luați la rost că nu-și păzesc animalele.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii