Adama
Agreena
AGRICOVER

Ministrul Adrian Oros, atacat dur: Ministrul zero, dușmanul fermierilor!

Publicat: 13 august 2021 - 11:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, parlamentarul de Olt Adrian Ionuț Chesnoiu, fostul șef al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, l-a atacat dur pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe paginsa sa de socializare. El a arătat că ratingul excepțional acordat României pentru producția agricolă din acest an nu este meritul lui Oros, care a demonstrat prin acțiunile sale că este mai degrabă un dușman al fermierilor.

Geoglam, un organism internațional care, printr-un sistem planetar de sateliți, supraveghează evoluția recoltelor din întreaga lume, a acordat României ratingul excepțional pentru producția agricolă din acest an, țara noastră fiind singura din lume căreia i-a fost acordat acest rating în 2021, toate culturile agricole fiind evaluate cu calificativul excepțional, a informat Clubul Fermierilor Români.

După publicarea acestei informații în media, ministrul Adrian Oros a anunțat triumfător, pe pagina sa Facebook, "Vești bune! România, singura ţară din lume cu rating excepţional pentru recolta agricolă din 2021! Acest lucru confirmă potențialul agricol imens pe care îl are țara noastră, dar și rolul esențial al fermierilor în asigurarea securității alimentare a României. De asemenea, demonstrează că este crucial să avem o Strategie de gestionare a apei(inclusiv pentru agricultură) care trebuie finanțată consistent și urgent!"

Acum, deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu (în foto) a postat pe pagina sa Facebook un mesaj dur pentru ministrul Oros, o replică acidă la postarea șefului MADR.chesnoiu-12-dec_b

"De câtă ipocrizie să dai dovadă ca ministru al agriculturii declarând că investițiile în creșterea capacității de irigații a terenurilor agricole are nevoie de o finanțare consistentă și urgentă.

Cum să faci asta tocmai tu:
ministrul ZERO al proiectelor de investiții în infrastructura de irigații;
ministrul în mandatul căruia nu s-a deschis niciun șantier de reabilitare a unui sistem de irigat;
ministrul care nu a reușit să introducă proiectele de irigații în PNRR;
ministrul sub conducerea căruia s-a anulat semnarea contractului de proiectare a etapei I din Canalul Siret-Bărăgan (realizarea proiectului tehnic în perioada 2020-2021 ar fi făcut posibilă finanțarea din PNRR a acestui important obiectiv! Drept dovadă proiectul tehnic pentru desecare din Banat, inclus în PNRR și realizat din banii fermierilor)!

Cum să declari asta TU, singurul ministru al agriculturii care ai votat împotriva fermierilor amendamentul pentru plata despăgubirilor aferente culturilor afectate de secetă din primăvara anului 2020!!??

Până și fermierii, și reprezentanții lor, care v-au însoțit în campania electorală în bazinele legumicole ale Olteniei, crezându-vă toate minciunile și promisiunile îndrugate, au decis să protesteze în piața publică împotriva ipocriziei și minciunilor de care ați dat dovadă în actul de guvernare, a lipsei finanțării și a măsurilor de sprijin pentru fermieri (vezi protestul Uniunii Salvăm Țăranul Român)!

Și voi, liberalii, aveți tupeul și nesimțirea de a vorbi, după doi ani de zile de când guvernați, de finanțări urgente și consistente pentru agricultură, în general, și irigații în special!?

Vorbiți de STRATEGII care ar trebui finanțate, pe care, după doi ani de guvernare, nici măcar nu le aveți scrise, ce să mai vorbim de finanțare și punere în practică!!!

Faceți vizite în teritoriu și vă pozați cu fermierii!!?? Învățați măcar puritatea, onestitatea și bunul simț de la fermierii care muncesc la 40 de grade C, în câmp, nu în birouri cu aer condiționat!

Trăiți într-o altă realitate, necoplanară cu a noastră, așa că măcar aveți bunul simț să nu ne credeți pe toți extratereștri, ca voi! Munciți, nu mai mințiți! Guvernați, nu mai mimați!" Acuză deputatul Adrian Ionuț Chesnoiu.

Vizualizat: 2629 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

20 iulie 2024 - 08:54

Comisia Europeană aprobă suplimentarea bugetului și modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea micilor fermieri, producători de tomate și usturoi, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

20 iulie 2024 - 07:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 15 – 18.07.2024, plăți în suma totală de 60.916.552,77 lei (12.293.703,23 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), cofinantare din FEGA (BN2), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Pășunați oi/capre, vaci, dar câștigați și bani serioși din pășune! Modificare ACUM la legea pășunilor!

Pășunați oi/capre, vaci, dar câștigați și bani serioși din pășune! Modificare ACUM la legea pășunilor!

19 iulie 2024 - 08:50

Crescătorii de animale pot câștiga bani din pășuni, pe lângă subvenția APIA pe hectarul de pășune, dacă utilizează pășunea în sistem dual. Adică, pentru pășunat animale, dar o parte pentru activități de producere a energiei electrice. Se modifică legea, Ministerul Agriculturii a postat joi, pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de hotărâre de Guvern.

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

18 iulie 2024 - 20:52

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) a iniţiat săptămâna trecută o acţiune penală împotriva unei persoane acuzate că a obţinut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) spunând că vrea să construiască sere pentru căpşuni şi salată în comuna Bălanu din judeţul Giurgiu, informează un comunicat EPPO.

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

18 iulie 2024 - 19:09

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024 beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) 360,9 milioane de euro (360.890.428,72 €). Din valoarea achitată, 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la Bugetul Național.

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

Crescător de vaci: De doi ani merg pe pierdere chiar dacă vând vacile la export!

18 iulie 2024 - 14:32

Un crescător de vaci din comuna Săulești, județul Gorj, vrea să renunțe la ferma de vaci. De doi ani merge în pierdere, spun crescătorul, chiar dacă vacile le vinde la export. Crescătorul a fost nevoit să caute forță de muncă tocmai în Nepal. Fermierul și-a deschis, în paralel, o altă afacere.

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

18 iulie 2024 - 14:16

În ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

Fermierul Muscă: Avem producții record la hectar anul ăsta, deosebit de rentabile!

18 iulie 2024 - 13:00

Fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici Arad, a declarat astăzi că a obținut producții record la hectar anul acesta, rentabile, astfel încât și-a răsplătit angajații. Ziua de muncă în fermele conduse de Muscă este plătită cu 600 de lei.

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii