Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MICROSOFT, PARTENERUL INCUBATORULUI AgTech TM by AGROLAND!

Publicat: 02 aprilie 2021 - 13:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT. Compania americană va împărtăși comunității AgTech TM din experiența soluțiilor sale tehnologice oferite unor companii din agricultură. Parteneriatul cu Microsoft va ajuta antreprenorii înscriși în program să anticipeze tendințele de dezvoltare ale sectorului agtech în următorii 10 ani. AgTech TM a ajuns la finalul celei de-a doua etape și în cadrul  Demo Day - au fost selectate cele 5 startup-uri care primesc câte o finanțare de 10.000 de euro din partea Agroland.

Microsoft a devenit partenerul de tehnologie al incubatorului de afaceri AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Cel mai mare producător de software pe plan global va oferi know-how comunității AgTech TM, prin studii de caz și exemple de companii pentru care tehnologia Microsoft a jucat un rol esențial în creșterea și dezvoltarea businessului.

Mai mult, Microsoft va colabora cu AgTech TM, pentru a le oferi antreprenorilor mijloacele prin care să anticipeze tendințele de evoluție ale agtech în următorii 10 ani. Obiectivul parteneriatului este ca tot mai mulți tineri să fie atrași de oportunitățile de afaceri din agricultură în care tehnologia poate fi singura sau cea mai bună rezolvare a provocărilor.

incubator-agtech_b

„Ne bucurăm că putem fi parteneri în sprijinul acestei inițiative. Tehnologia are potențialul de a schimba considerabil modul în care se face agricultura viitorului, pentru că permite utilizarea de instrumente și platforme inteligente pentru agricultura de precizie, care iau în calcul modele meteorologice și maximizarea utilizării resurselor. Prin valorificarea agro-tehnologiei putem contribui la rezolvarea problemelor presante în ceea ce privește asigurarea securității alimentare și, mai departe, la consolidarea dezvoltării economice în acest sector. Microsoft a investit constant resurse în această direcție, prin dezvoltarea Azure FarmBeats, un instrument la îndemâna dezvoltatorilor software agritech, care să le permită acestora să se concentreze pe valoarea adăugată a soluției lor. FarmBeats facilitează agregarea seturilor de date agricole între furnizori și identificarea de informații cheie, prin aplicarea unor modele de inteligență artificială în a lua decizii documentate”, a declarat Florin Roșie, Territory Channel Manager al Microsoft România.

Cinci echipe au fost selectate în urma sesiunilor de pitch din cadrul Demo Day. Acestea primesc o finanțare de câte 10.000 de euro fiecare, din partea Agroland, pentru a-și pune în practică ideea de business.
 
Lista de startup-uri acceptate în programul de incubare AgTech TM:
Planty - aplicație mobilă care folosește inteligența artificială pentru a detecta bolile plantelor și a stabili un tratament corespunzător
Hardwired - sistem complet autonom de producție de legume și plante aromatice
TailPath – soluție care adaugă trasabilitate în lanțul alimentar folosind tehnologie blockchain
Urban Agriculture Tehnologies - soluție pentru dezvoltarea de sere modulare și automatizare în sistem hidroponic
ADgraft – producție și dezvoltare de roboți de altoit legume florin-radu_b
 
Programul de incubare AgTech TM durează 12 săptămâni și constă într-o serie intensivă de evenimente și activități care să stimuleze dezvoltarea accelerată a startup-urilor, dar și pregătirea echipelor participante.

Acestea includ 5 workshop-uri de Leadership, Differentiation, Marketing, Sales și Investment Readiness, urmate de meet-up-uri și sesiuni de mentoring one-to-one pe aceleași teme.

“Suntem încântați să avem un partener de talia companiei Microsoft alături de noi, care ne va ajuta să înțelegem ce soluții tehnologice au fost deja aplicate în agricultură sau care vor putea fi implementate în viitorul apropiat.

Agricultura va cunoaște salturi semnificative în următorii ani și ne dorim să fim parte a acestor tendințe globale, iar know-how-ul Microsoft ne va ajuta să avem și companii din România care să aibă un cuvânt de spus în această evoluție”, a adăugat Florin Radu (în foto) CEO și acționar al Agroland Agribusiness.

Despre AgTech TM by Agroland
AgTech TM este un program Agroland dezvoltat în colaborare cu Ascendis, primul program complet de incubare din România, care stimulează și susține inovația în agricultură. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes prin resurse de învățare, mentorat, investiții și acces la cea mai mare bază de clienți din industria agricolă.
            

Vizualizat: 526 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: Plăți necuvenite și sancțiuni administrative la subvențiile acordate crescătorilor de animale!

APIA: Plăți necuvenite și sancțiuni administrative la subvențiile acordate crescătorilor de animale!

23 aprilie 2021 - 07:13

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează despre situațiile în care se aplică sancțiuni la subvențiile acordate crescătorilor de animale și când se consideră că aceste plăți sunt necuvenite fermierilor.

APIA: Modificarea rasei bovinei pentru plata sprijinului cuplat și a ajutorului național tranzitoriu!

APIA: Modificarea rasei bovinei pentru plata sprijinului cuplat și a ajutorului național tranzitoriu!

23 aprilie 2021 - 06:48

Crescătorii de bovine care cer anul acesta cele două subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), sprijinul cuplat zootehnic și ajutorul național tranzitoriu, pot să modifice rasa bovinei ulterior depunerii cererii unice de plată.

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

Ajutor de stat creșterea animalelor 2021! MADR anunță astăzi suma alocată pentru plata ajutorului!

22 aprilie 2021 - 18:56

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, pe site-ul oficial, o altă variantă a proiectului de hotărâre de Guvern pentru suma alocată ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Este vorba de ajutorul acordat asociațiilor crescătorilor care mențin registrele genealogice și efectuează teste pentru determinarea calității genetice a șeptelului.

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

Cașcavalul de Săveni: produs cu indicație geografică protejată în UE

22 aprilie 2021 - 18:06

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

Mesaj APIA de astăzi pentru fermieri!

22 aprilie 2021 - 17:50

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 550.655 cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 ha.

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

Am 100 de vaci și niciun metru pătrat de pășune!

22 aprilie 2021 - 12:17

Crescătorul de animale Dumitru Jurjac din județul Bihor, comuna Girișu de Criș, deține o fermă cu 100 de capete vaci de lapte și spune că nu are nici o palmă de pășune, fiind nevoit să-și țină vacile pe fermă și să le cumpere furaje.

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

Primar condamnat la închisoare! A luat ajutoare europene pentru o fermă care nu există!

22 aprilie 2021 - 09:20

Un primar din județul Gorj a fost condamnat miercuri, 21 aprilie 2021, la doi ani și trei luni de închisoare cu executare pentru că a încasat ajutoare europene pentru o fermă care există doar pe hârtie. Primarul a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Decizia instanței este definitivă, iar primarul a fost încarcerat.

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

22 aprilie 2021 - 08:16

Din 10 mai 2021, peste 20.000 de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori.

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

Sumele care se scad din ajutorul Covid 19 pentru anul 2021 pentru crescătorii de bovine!

22 aprilie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 21 aprilie 2021, condițiile pentru schema Covid 19 acordată în acest an crescătorilor de bovine. Valoarea totală, maximă, pe care o poate încasa o întreprindere, fermă, din domeniul creșterii bovinelor, indiferent de forma juridică, este de 225.000 de euro, echivalentul în lei.

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

21 aprilie 2021 - 20:21

Prin Planul Național Strategic se va pune accent pe sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri, pe consolidarea mediului asociativ şi pe îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului agroalimentar, anunță  secretarul de stat MADR Marius Mihai Micu, care a participat astăzi la videoconferința miniștrilor agriculturii din grupul Visegrad și Bulgaria, Croația, România, Slovenia.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii