Adama
Agreena
AGRICOVER

Micii fermieri, crescători ajutor ACUM de 20.000 euro/fermier!

Publicat: 29 mai 2024 - 11:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Vești bune, de bani, pentru micii fermieri! Administrația Fondului de Mediu (AFM) lansează programul Rabla pentru tractoare prin care micii fermieri pot să obțină un ajutor de 20.000 euro pentru a-și cumpăra un tractor. Programul beneficiază de un buget de 500 de milioane de lei pentru anul 2024, echivalent 100 de milioane euro.

”Pentru prima dată, Administrația Fondului pentru Mediu finanțează și Rabla pentru tractoare, pe lângă Rabla Auto, pentru micii agricultori. Acum suntem în perioada în care scriem un Ghid de finanțare pentru așa ceva. Mecanismul va fi extrem de simplu. Casezi o rablă și vei primi un voucher pentru achiziția unui tractor.

Valoarea maximă a tractorului va fi de cel mult 55.000 de euro, nu mai mult. Discutăm aici de o schemă de ajutor de stat pentru că mergem pe o finanțare pe producători agricoli, în care vor beneficia de un grant de la AFM în cuantum de 20.000 euro. Cu acești 20.000 euro își achiziționează un tractor și utilajele necesare tractorului și, dacă dorește ceva mai performant, la fel, pune diferența și își poate lua ceva mai bun. De reținut este faptul că aici, discutând de o schemă de ajutor de stat, obligatoriu vor avea și o cotă de cofinanțare, deci nu vor primi integral suma. Intensitatea ajutorului de stat diferă în funcție de județul de proveniență, 65%, 75%, 85%.

subventie hectar sot newa_b

Bugetul este de 100 de milioane de euro și dăm maxim 20.000 de euro pentru fiecare mic fermier în parte.

Aici discutăm de o schemă de ajutor de stat, pentru că mergem pe o finanțare pentru producătorii agricoli. Practic, ei vor beneficia de un grant de la AFM în cuantum de 20.000 de euro. Cu acești 20.000 de euro își achiziționează tractor și utilajele necesare. Obligatoriu vor avea și o cotă de cofinanțare, deci nu vor primi integral suma. Int”, a anunțat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, într-un interviu la DC News.

”Nici nu trebuie casat un tractor vechi, puteți să casați o rablă, o mașină veche, o Dacie veche. Nu tractorașul vechi, că poate îl mai folosiți. Puteți să vă luați un tractor de până la 55.000 euro (pragul maxim) cu un ajutor de 20.000 euro din partea AFM.

Nu ne ducem cu finanțarea în zona marilor agricultori. Noi discutăm de finanțarea micilor producători, persoanelor fizice care au certificat de producător și care au în exploatare 5-10 hectare, nu cei care dau peste 50 de hectare. Una din condiții va fi ca, în 5 ani de zile de la participarea în cadrul acestui program, să se transforme din persoană fizică cu certificat de producător, în persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală," a mai spus șeful AFM. 

Programul Rabla pentru tractoare ar urma să fie lansat într-o lună, iar micii fermieri, crescători de animale vor putea solicita ajutorul de 20.000 euro prin intermediul unei aplicații informatice. Lista de documente va fi minimă, potrivit șefului AFM. 

Vizualizat: 2174 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii