Adama
Agreena
AGRICOVER

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

Publicat: 01 octombrie 2020 - 08:59
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

Anunț important pentru cultivatorii de legume în spații protejate în contextul accesării de către aceștia a Măsurii 21! În urma aparației Ghidului Solictantului și softului APIA care generează Cererea de plată, am observat câteva neconcordanțe între Fișa Măsurii și Ghidul Solicitantului  și anume faptul că foarte mulți cultivatori de legume în spații protejate nu erau eligibili la M 21.

În acest sens am avut câteva discuții cu reprezentanții MADR cărora le mulțumesc că m-au ascultat și se pare că au înțeles cele semnalate iar în câteva zile acestea vor fi rezolvate, atât în Ghid, cât și în softul APIA. Deci, dragi fermieri, se pare că începînd de luni, cel târziu marți, conform celor stabilite la discuțiile telefonice, lucrurile se vor rezolva favorabil pentru toți fermierii legumicultori din România.

Dacă lucrurile vor sta așa, vom vedea și personal am încredere în ceea ce am discutat și stabilit cu domna director AM PNDR Dana Rebega o profesionistă desăvîrșită și cu domnul Ministru Secretar de Stat Emil Dumitru, momentan singurul om din conducerea MADR care a fost și este alături de noi, fermierii mici, de Ferma de Familie care va fi viitorul în producerea de hrană sănătoasă și proaspătă pentru consumatori. Așteptăm cu interes modificările. Vă reamintesc că Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, membru al Uniunii Salvăm Țăranul Român, vă stă la dispoziție pentru întocmirea și depunerea cererilor de finanțare pentru M 21, a anunțat Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.  

Potrivit Ghidului solicitantului Măsurii 21, pentru sectorul legume-fructe și cartofi, fermierii beneficiază de următoarele ajutoare:

Sprijin pentru sectorul legume, fructe şi cartofi/exploatație:

a) legume cultivate în câmp, fructe și cartofi

între 0,3 Ha  -  1 Ha  -   700 Euro
între 1,01 Ha - 3 Ha  -  1200 Euro
între 3,01 Ha - 5 Ha  -  3000 Euro
între 5,01 Ha - 10 Ha -  4000  Euro
peste 10 Ha - 5000 Euro
 

b) legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii)

între 0,1 Ha  - 0,29 Ha  -   700 Euro
între 0,3 Ha – 0,5 Ha   -    1200 Euro
între 0,51 Ha – 1 Ha    -    3000 Euro
între 1,01 Ha  - 2 Ha    -    4000 Euro
peste  2 Ha  -  5000 Euro

Fermierii care cer acest ajutor trebuie să aibă cererea unică de plată depusă la APIA pentru campania 2020, pentru una sau mai multe culturi aferente următoarelor coduri de cultură (APIA):

351 (Legume proaspete anuale în câmp)
353 (Tomate)
354 (Castraveți)
251, 253 (Cartofi)
359, 360, 361, 362, 363 (Legume în solarii: tomate, castraveți, ardei, varză, vinete)    
355, 356, 357, 358 (Legume în sere: tomate, castraveţi, ardei, varză )

654 (Caiși și zarzari)
655 (Piersici)
656 (Cireși și vișini)
801 (Zmeur)
802 (Coacăz)
803 (Căpșuni)
804 (Alți arbuști fructiferi)
971 (Teren sub sere și solarii cultivat)

Solicitantul are o suprafață minimă de 0,1 ha/parcelă legume, fructe cultivate în spații protejate (sere şi/sau solarii);
Solicitantul are o suprafața minimă de 0,3 ha/parcelă legume cultivate în câmp, fructe și cartofi.



Vizualizat: 7338 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial MADR: Ajutor minimis 1000 euro micii fermieri!

Oficial MADR: Ajutor minimis 1000 euro micii fermieri!

09 septembrie 2024 - 09:27

Ajutor de minimis micii fermieri pentru 2024-2025! Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate”, pentru perioada 2024-2025.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

O nouă subvenție pentru crescătorii de animale anunțată de ministrul Barbu!

O nouă subvenție pentru crescătorii de animale anunțată de ministrul Barbu!

08 septembrie 2024 - 18:18

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, la sfârșitul acestei săptămâni, o nouă subvenție pentru crescătorii de animale.

Adrian Pintea: Un miliard de euro în contul APIA! Primii fermieri și primele plăți APIA!

Adrian Pintea: Un miliard de euro în contul APIA! Primii fermieri și primele plăți APIA!

06 septembrie 2024 - 13:05

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și-a propus ca-n decurs de doar două luni să vireze în conturile fermierilor, crescătorilor de animale subvenții pe hectar și cap animal în valoare de 1,4 miliarde de euro, a anunțat Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, joi seara, la Agro TV.

ACUM! Grafic plata subvențiilor APIA hectar, cap animal: 30 septembrie, 1-15 octombrie, 16 octombrie!

ACUM! Grafic plata subvențiilor APIA hectar, cap animal: 30 septembrie, 1-15 octombrie, 16 octombrie!

06 septembrie 2024 - 12:29

Anunțul a fost făcut joi seara, la Agro TV, de ministrul secretar de stat Adrian Pintea din Ministerul Agriculturii. Datele importante în acest moment în graficul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru plățile pe hectar și cap animal, aferente acestui an, sunt 30 septembrie, 1-15 octombrie, 16 octombrie.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Șef ANSVSA: Ovinele testate în fiecare gospodărie!

Șef ANSVSA: Ovinele testate în fiecare gospodărie!

05 septembrie 2024 - 18:31

A început retestarea animalelor în Timiş, la presiunea crescătorilor de oi care timp de două zile au ieşit la proteste. Peste 14.000 de animale au fost sacrificate doar luna trecută după izbucnirea unui focare de pestă. Fermierii au cerut în stradă oprirea sacrificărilor în masă, retestarea şi carantină. Fiecare gospodărie va fi evaluată separat şi vor fi ucise doar animalele bolnave, a promis preşedinte autorităţii sanitar veterinare.

Ciprian Palmeș: După 10 septembrie încep achizițiile de miei pentru export!

Ciprian Palmeș: După 10 septembrie încep achizițiile de miei pentru export!

05 septembrie 2024 - 10:19

Cunoscutul exportator și susținător al oieritului românesc, Ciprian Palmeș, anunță acum pe Facebook că din 10 septembrie demarează achiziția de miei pentru export.

Sprijin urgent pentru crescătorii români de animale!

Sprijin urgent pentru crescătorii români de animale!

05 septembrie 2024 - 09:25

Cu bolile cumplite care amenință de ceva timp zootehnia din România e nevoie de un sprijin urgent pentru crescătorii locali de animale, a propus eurodeputatul român Daniel Buda în Parlamentul de la Bruxelles. Fermele au fost distruse mai întâi de pesta porcină africană, iar acum de pesta micilor rumegătoare.

Subvenții APIA egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Subvenții APIA egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

05 septembrie 2024 - 08:44

Subvenții egale pentru fermierii români: un pas important în Parlamentul European, anunță europarlamentarul român Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Baianu Danut
|
10. 02, 2020. Friday 12:18
Buna ziua.
Ma numesc Baianu Danut si sunt administratorul Organizatiei de Prodicatori Cerasus Grup Cotnari ,infiintata in 2006 ca Grup de producatori . Detine arecunoastere ca O. P. pentru valorificarea fructelor din 2013
Referitor la modificarile aduse la Masura 21 va informez ca cele spuse de dl Paunel ,cred ca sunt adevarate ,dar nu sunt singurele. Nu cred ca un reprezentant fie el si sindicalist poate rasturna de unul singur muntii. Pentru informarea corecta a producatorilor , va pot dovedi ca atunci cand am intreprins demersurile ,in numele O. P. , la minister ,la toate directiile responsabile , incepand cu ministrulu , nu prea stia nimeni de alte interventii.
Am primit asigurari , ca se vor face toate demersurile , pentru corectiile necesare , lucru care s-a si intamplat. Nu cred ca este atat de important cine a contribuit mai mult , ci doar faptul ca s-a rezolvat problema.
Daca trebuie pot prezenta documente ,nu doar vorbe .
Ca reprezentanti putem spune multe ,mai greu cu productia si in special cu valorificarea.
Daca exista un interes anume in promovarea ,in special a unor persoane ,nu am nimic de comentat.
Toate cele bune si mult spor in munca de zi cu zi.
Sa auzim numai de bine.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii